search
Geniale 'Squid Game'-theorie legt het grootste raadsel van de Netflix-hit uit
Series / Nieuws

Geniale 'Squid Game'-theorie legt het grootste raadsel van de Netflix-hit uit

Hoe worden de spelers van het Squid Game uit de titel gekozen?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De nieuwe Zuid-Koreaanse dramaserie Squid Game van Netflix is een gigantisch succes gebleken. Het werd na zijn debuut een van de meest bekeken series ooit van de streamingdienst.

Centraal staat een grote groep mensen met financiële problemen, die uitgenodigd wordt om mee te doen met kinderspellen om een gigantische geldsom te winnen. Maar te laat komen ze erachter dat de straf voor verliezen de dood is.

Werkers en spelers
In de wereld van Squid Game worden de personages ingedeeld in werkers en spelers. De spelers dragen een groen pak, de werkers rood. Hun gezichten worden bedekt met zwarte maskers, waar je een cirkel, vierkantje of driehoek op ziet, afhankelijk van hun rang.

We weten hoe de spelers daar terechtgekomen zijn, maar de werkers niet.

Een nieuwe TikTok-video speculeert dat het afhangt van de kleur die deelnemers kiezen aan het begin van Squid Game. In de eerste aflevering wordt Seong Gi-Hun benaderd door een Salesman op een treinspoor, waar hij moet kiezen tussen blauw en rood. Hij koest blauw.

Wat nou als blauw de kleur is die van mensen een speler maakt en rood de werkerskleur? De negen afleveringen van Squid Game staan op Netflix.



Aanbevolen artikelen