Fantheorie: 'Breaking Bad' is een 'The Walking Dead'-prequel

'Breaking Bad' is een 'The Walking Dead'-prequel?!

Deze fantheorie is eigenlijk helemaal niet zo onlogisch of slecht als je ernaar kijkt.

Jim Pedd, 25-10-2021 09:45

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Een van de meest populaire en interessante fantheorieën op het internet, is dat de twee series The Walking Dead en Breaking Bad van televisiezender AMC zich afspelen in hetzelfde universum. Walter White's drugsimperium zou niet lang voor de zombie-apocalypse opgebouwd zijn.
De theorie heeft te maken met de tweede aflevering in het eerste seizoen van The Walking Dead, waarin kristallen in de drugsvoorraad van Merle Dixon wel heel erg lijken op de Blue Sky meth van Walter White.

Het kan kloppen
CBR duikt in de verhalen en legt uit waarom het eigenlijk niet eens zo'n heel gekke fantheorie is om over te schrijven.

Zo blijkt in seizoen 4 dat Merle zijn drugs kreeg van een dunne witte kerel, die hem een 'bitch' noemde. Dat klinkt natuurlijk heel erg alsof het om Jesse Pinkman gaat.

En dat niet alleen: de Dodge Challenger die Walt voor zijn zoon koopt, is in meerdere afleveringen van The Walking Dead te zien. Daarnaast is de Breaking Bad-auto gekocht van een verkoper die Glenn heet. En dan is het ook nog eens zo dat Steven Yuen's Glenn diezelfde auto bestuurt in The Walking Dead.

Gus Fring wordt genoemd als mogelijke oorzaak van de zombie-uitbraak. Hij verpestte de meth van Walt, door de grote hoeveelheid vijanden waar hij mee te maken heeft. Zou dat er dan voor zorgen dat hij als gevolg daarvan het einde van de wereld veroorzaakt?

Het is natuurlijk allemaal gebaseerd op toeval. Maar wel leuk toeval!
Bron: CBR

Lees meer over: The Walking Dead, Breaking Bad, AMC

Informatie over de serie: Breaking Bad

Populair nieuws