search
Meer drugsbaronnen! Na 'Narcos' en 'Narcos: Mexico' mogelijk nog een nieuwe serie op Netflix

Meer drugsbaronnen! Na 'Narcos' en 'Narcos: Mexico' mogelijk nog een nieuwe serie op Netflix

'Narcos' is een van de meest populaire series van de streamingdienst.

Jim Pedd
Het verhaal gaat dat actrice Sofia Vergara de hoofdrol krijgt in een spin-off van de Netflix-serie Narcos. Die zou de naam Emerald krijgen en om de drugsbaron Griselda Blanco draaien.

Narcos is een van de meest populaire series van de streamingdienst. De eerste twee seizoenen draaiden om Pablo Escobar en hadden een hoofdrol voor Pedro Pascal als DEA-agent die hem neer moest halen. Vervolgens ging de serie verder met de opkomst van het Cali Cartel en de serie ging daarna verder met Narcos: Mexico.

Narcos spin-off
Blanco is een fascinerend figuur in de drugsgeschiedenis. Zij heerste in de jaren zeventig en jaren tachtig en was de eerste vrouwelijke miljardair die rijk werd met drugshandel. Ze was berucht en meedogenloos met de cocaïnehandel in onder meer Miami.

Naar het schijnt was de dame betrokken bij meer dan 200 moorden. Blanco was de dochter van een prostituee en in haar tienerjaren zelf ook prostituee.

In haar hoogtijdagen verdiende ze 80 miljoen dollar per maand, ofwel 226 miljoen dollar in hedendaags geld. Ze werd in 2012 doodgeschoten in Medellin buiten een slager.

Narcos stream je op Netflix.Aanbevolen artikelen