search
Anne Frank Fonds hekelt Duitse televisieserie
Series / Nieuws

Anne Frank Fonds hekelt Duitse televisieserie

De serie zou voorbij gaan aan alle wetten van goede smaak.

Het Zwitsere Anna Frank Fonds, dat de rechten op het dagboek van Anne Frank bezit, en als beheerder is aangewezen van het familiearchief, wil dat een Duitse televisieserie over Anne Frank wordt afgeblazen. Het fonds dreigt met een aanklacht, als het ZDF-project toch doorgaat.


In 2015 zal het zeventig jaar geleden zijn dat Anne Frank omkwam, en daarom komen er dan verschillende biografische projecten uit. Zo worden er twee films gemaakt, en een miniserie. Dat ZDF (in samenwerking met de Duitse firma's Moovie en Constantin Film) ook een Anne Frank-project maakt, leidt tot kritiek.

Volgens het Zwitserse Anne Frank Fonds is wat het ZDF plant respectloos en gaat het alle wetten van goede smaak voorbij. Het fonds gaat zelfs zo ver dat het stelt dat de producenten "geen respect tonen naar de Frank familie, die grotendeels uitgemoord werd in de Holocaust."

"Dit gaat om het geld," vertelde een van de bestuurders van het fonds. "Dit gaat over het nalatenschap van Anne Frank. Ze is enorm gecommercialiseerd. Anne Frank is een merk geworden, losstaand van de echte persoon en haar identiteit."

Het probleem van de Duitse serie is een fictieve verhaallijn naar de moderne wereld, stelt het fonds. De Nederlandse Anne Frank Stichting was niet bereikbaar voor commentaar.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen