search

Ons nieuws van donderdag 23 januari 2014

Foto's laatste 'Community' aflevering Donald Glover
Series / Nieuws

Foto's laatste 'Community' aflevering Donald Glover

We mogen Mad Max achtige taferelen verwachten.

NBC-serie Community moet dit seizoen afscheid nemen van Donald Glovers personage Troy. In de post-apocalyptische aflevering Geothermal Escapism vertrekt Troy op een groot avontuur, om nooit meer terug te keren. Voordat hij vertrekt, heeft Abed (Danny Pudi) echter nog iets moois voor hem in het verschiet. Geen paintball, maar we zien wel dat er hoogstwaarschijnlijk een interessant spel gespeeld zal worden. Daar duidt de Mad Max achtige kledij in elk geval op.

Verder zien we een eerste blik op Nathan Fillion (Firefly, Castle), als mysterieuze conciërge. Hij is de komende weken in de serie te zien. Overigens zou de serie nog minstens één nieuw seizoen krijgen, al is dat nog niet zeker. Daarnaast komt er mogelijk een film, maar daarover moet NBC naar verluidt nog nadenken. Hieronder de foto's.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
David O. Russell maakt dramaserie voor ABC
Series / Nieuws

David O. Russell maakt dramaserie voor ABC

De Oscar-genomineerde regisseur van American Hustle probeert het nu eens op tv.

David O. Russell, die momenteel flink in de prijzen valt voor zijn film American Hustle, is van plan om een dramaserie te produceren voor tv-zender ABC.

Russell fungeert als uitvoerend producent, en schreef het verhaal van de serie samen met Erin Brockovich-scenarist Susannah Grant. Carl Beverly en Sarah Timberman (Justified, Masters of Sex) zullen de co-productie van CBS Television Studios en ABC Studios ook produceren. Het hoofd van ABC Entertainment Group gaf op de dag van de deal al aan dat hij dolgraag met Russell wilde werken.

Deze dramaserie, die momenteel nog geen titel heeft, is Russells eerste tv-serie. In 2011 werd hij al eens in verband gebracht met een dramaserie van FX met Connie Britton, maar die serie kwam nooit van de grond. Russell is momenteel genomineerd voor twee Oscars: voor het script en de regie van American Hustle. Vorig jaar ontving hij dezelfde nominaties ook al voor Silver Linings Playbook en in 2011 werd hij als regisseur genomineerd voor The Fighter.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mick Jagger wil '20 Feet From Stardom' serie
Series / Nieuws

Mick Jagger wil '20 Feet From Stardom' serie

Daarnaast ligt er een Broadway-show in het verschiet.

Rolling Stones zanger Mick Jagger stond niet in de spotlights in de documentaire 20 Feet From Stardom. Toch was hij daar genoeg in te zien. Nu blijkt dat hij van plan is er ook een televisieserie van te maken. De documentaire, die tijdens het Sundance Festival in première ging, is genomineerd voor de Oscars en zelfs de best verdienende non-fictie titel van 2013.

In 20 Feet From Stardom ligt de nadruk op de achtergrondzangers die als steun van bekende artiesten dienen. Jagger gelooft dat een documentaire over deze zangers niet meer dan terecht zal zijn. Ook wil hij er een Broadway show van maken, met enkele sterren van de documentaire erin.

De serie zal kijken naar enkele zangers die in de schaduw van de grote zangers van tegenwoordig staan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Anne Frank Fonds hekelt Duitse televisieserie
Series / Nieuws

Anne Frank Fonds hekelt Duitse televisieserie

De serie zou voorbij gaan aan alle wetten van goede smaak.

Het Zwitsere Anna Frank Fonds, dat de rechten op het dagboek van Anne Frank bezit, en als beheerder is aangewezen van het familiearchief, wil dat een Duitse televisieserie over Anne Frank wordt afgeblazen. Het fonds dreigt met een aanklacht, als het ZDF-project toch doorgaat.

In 2015 zal het zeventig jaar geleden zijn dat Anne Frank omkwam, en daarom komen er dan verschillende biografische projecten uit. Zo worden er twee films gemaakt, en een miniserie. Dat ZDF (in samenwerking met de Duitse firma's Moovie en Constantin Film) ook een Anne Frank-project maakt, leidt tot kritiek.

Volgens het Zwitserse Anne Frank Fonds is wat het ZDF plant respectloos en gaat het alle wetten van goede smaak voorbij. Het fonds gaat zelfs zo ver dat het stelt dat de producenten "geen respect tonen naar de Frank familie, die grotendeels uitgemoord werd in de Holocaust."

"Dit gaat om het geld," vertelde een van de bestuurders van het fonds. "Dit gaat over het nalatenschap van Anne Frank. Ze is enorm gecommercialiseerd. Anne Frank is een merk geworden, losstaand van de echte persoon en haar identiteit."

Het probleem van de Duitse serie is een fictieve verhaallijn naar de moderne wereld, stelt het fonds. De Nederlandse Anne Frank Stichting was niet bereikbaar voor commentaar.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bill Cosby maakt nieuwe sitcom
Series / Nieuws

Bill Cosby maakt nieuwe sitcom

Een soortgelijke serie als zijn legendarische 'The Cosby Show'.

Meer dan twintig jaar na het einde van The Cosby Show heeft Bill Cosby aangekondigd nog een sitcom te maken voor NBC. Aan de serie wordt op dit moment al gewerkt, maar het is niet bekend in welke hoedanigheid Cosby eraan meewerkt.

Volgens Deadline produceert hij de serie sowieso, maar of hij er een rol in speelt, is niet zeker. Tom Werner, die met Cosby samenwerkte aan The Cosby Show en de follow-up Cosby, is aangetrokken als uitvoerend producent voor de nieuwe serie.

Over die nieuwe serie is vrijwel niets bekend. Een van de weinige zekerheden is dat deze een familie met mensen van meerdere generaties volgt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Voorlopig geen einde in zicht voor 'Grey's Anatomy'
Series / Nieuws

Voorlopig geen einde in zicht voor 'Grey's Anatomy'

Ook het vertrek Sandra Oh en de dalende kijkcijfers maakt geen einde aan de geliefde ziekenhuisserie.

De baas van de Amerikaanse tv-zender ABC Paul Lee zegt dat de tv-serie Grey's Anatomy nog vele jaren zal voortduren. Tegenover de Huffington Post zei de pief dat er geen seconde wordt nagedacht om de ziekenhuisserie, die zich al in het tiende seizoen bevindt, op korte termijn te beëindigen.

Volgens Lee is dit ook de verdienste van de bedenkster Shonda Rhimes, die nog steeds de scenario's aflevert. Ze zou elke week met ontzettend veel plezier aan de serie werken.

Dit bericht volgt op het vertrek van actrice Sandra Oh, die de rol speelt van Dr. Cristina Yang en aan het einde van het tiende seizoen de tv-serie verlaat. Het vermoeden is dat er op den duur flink wordt geschoven in de cast, waardoor er ook nieuwe gezichten zullen opduiken in ruil voor de bekendere personages.

Op het hoogtepunt van de tv-serie keken er meer dan 25 miljoen Amerikanen naar Grey's Anatomy. Tegenwoordig stemmen nog steeds zo'n 10 miljoen mensen in de States af op het toenmalige succesnummer. Het werd tot op heden voor 25 Emmy's genomineerd en won er daarvan vier. Ook verzilverde het twee van de tien Golden Globe nominaties.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tv-series op Blu-Ray: Hannibal (Seizoen 1)
Series / Blu-ray Review

Tv-series op Blu-Ray: Hannibal (Seizoen 1)

De NBC-serie die vooral overleeft door zijn eigen gezicht en een opvallende rol van Mads Mikkelsen.

Bedenker: Bryan Fuller | Cast: Hugh Dancy (Will Graham), Mads Mikkelsen (Dr. Hannibal Lecter), Caroline Dhavernas (Dr. Alana Bloom), Hettienne Park (Beverly Katz), Laurence Fishburne (Jack Crawford), Scott Thompson (Jimmy Price), e.a. | Jaar: 2013-heden | Tv-release: 4 april (NBC), niet (rechten bij RTL 5), 2014 (2BE)

NBC's Hannibal van showrunner Bryan Fuller (Pushing Daisies) was afgelopen jaar een van de opvallendste tv-series in zijn soort. Vooral de Deense acteur Mads Mikkelsen, bekend uit de top-film Jagten (2012), wist de aandacht op zich te vestigen met zijn rol als Dr. Hannibal Lecter. Uiteraard is Hugh Dancy als de moordende FBI-profiler Will Graham onmisbaar en krijgen we ook de bekende film- en serienaam Laurence Fishburne in de thriller/horror-serie te zien. De dertien afleveringen werden vanaf april in de States uitgezonden. Ondanks de herkenbare eigen stijl en een zeer redelijk ontvangst bij de critici wist het niet de aandacht vast te houden van het publiek. De eerste aflevering werd nog bekeken door 4,4 miljoen Amerikanen, waar de slotaflevering van het debuutseizoen niet verder dan een kleine 2,0 miljoen kijkers. NBC twijfelde daardoor om een tweede seizoen in productie te laten nemen. Voor de trouwe volger gaat binnenkort gelukkig het seizoen 2 toch van start. Eerder deze maand verscheen het eerste seizoen van Hannibal op een drie disc Blu-Ray uitgave.

Synopsis & trailer
In het eerste seizoen van Hannibal is Will Graham een profiler voor de FBI: hij heeft een bijzondere gave om in het hoofd van seriemoordenaars te kruipen. Hij voelt aan hoe ze denken, wat hen motiveert tot hun gruwelijke daden en hoe ze te werk gaan. Maar de seriemoordenaar waar hij nu jacht op maakt, stelt hem voor een raadsel. Daarom roept hij de hulp in van Dr. Hannibal Lecter, een briljante psychiater. Will en Hannibal vormen een uniek en briljant team dat grote successen boekt. Maar Will heeft niet in de gaten dat Hannibal een duister geheim met zich meedraag; hij is zelf een seriemoordenaar. Het begin van een superspannend kat-en-muisspel.Blu-Ray: Hannibal: Seizoen 1 | Afleveringen: 13 x 43 minuten | Release: januari 2014 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Nederlands 5.1 DTS-HD MA | Ondertitels: Nederlands | Aantal discs 3 x Blu-Ray | EAN: 8715664106129 | Extra's: First Look at Hannibal | Forensics 101| Eat the Rude | Met dank aan: Dutch Filmworks

Het recensie-exemplaar van deze drie disc Blu-Ray uitgave van Hannibal is een waanzinnig grote zwarte keepcase, die alleen door de blauwe balk en het Blu-Ray logo herkenbaar is als een Blu-Ra uitgave. Anders zou het eerder lijken op een Dvd-uitgave (of zelfs een VHS uitgave...). Om de case zit een vergelijkbare slipcase, waarop de herkenbare poster te zien is.
De eerste twee schijven bevatten elk vijf afleveringen en de derde schijf is ingeruimd met de laatste drie afleveringen en een aantal extra's. De beeldkwaliteit is redelijk al laten vooral de donkere scenes te wensen over. De extra's zijn helaas te beperkt, aangezien 'First Look at Hannibal', 'Forensics 101', 'Eat the Rude' bij elkaar nog geen tien minuten duren. Het zijn korte en veel te snelle featurettes met wat beelden van de achter de schermen en een aantal interviews. Erg jammer, want hier had veel meer ingezeten.

Vervolg
Het tweede seizoen start op 28 februari op NBC en trekt waarschijnlijk wel wat meer kijkers dan de slotaflevering van seizoen 1. Sinds de recente opmars van VOD zal de serie in populariteit zijn gegroeid. Mochten de kijkersaantallen van de uitzendingen op tv alsnog tegenvallen, dan zal de wereldwijde VOD-opbrengst de schade hoogstwaarschijnlijk wel beperken of (ruimschoots) goedmaken. De verwachting is dat RTL het eerste seizoen ergens komende maanden zal uitzenden. Hieronder kun je kijken naar de onlangs verschenen trailer van het tweede seizoen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.