VPRO-serie 'De Fractie' krijgt vervolg

VPRO-serie De Fractie krijgt vervolg

Er komen maar liefst twintig nieuwe afleveringen.

Jim Pedd, 2 februari 2015 10:20

De VPRO heeft samen met producent Column Film bekend gemaakt dat De Fractie een vervolg krijgt. Op dit moment is de dramaserie nog bezig met het eerste seizoen, dat tot 16 maart zal duren. Daarna hoeft de kijker slechts tot het najaar te wachten op de twintig nieuwe afleveringen rond het wel en wee van de fictieve politieke partij VPN.
Hoofdrollen in de dramaserie zijn er onder anderen voor Joris Smit, Sandra Mattie, Tijn Docter en Mads Wittermans. De regie is in handen van Thomas Korthals Altes en Remy van Heugten. Ondanks dat de fractie en de Kamerleden die een rol spelen fictief zijn, vormt het geheel deel van de politieke werkelijkheid van het moment. Het kabinet is het huidige kabinet en de andere politici zijn wie ze zijn en heten zoals ze heten.

Dat maakt de serie zeer actueel en zorgt ervoor dat de politieke actualiteit van het moment ook echt een rol speelt. De serie is bedacht door oud politica Femke Halsema van GroenLinks en producent Gijs van de Westelaken.


Lees meer over: de fractie, vpro, serie, vervolg, tweede seizoen, seizoen 2, column film, joris smith, sandra mattie, tijn docter, mads witterman, thomas korthals altes, remy van heugen, femke halsema, Gijs van de Westelaken

Informatie over de serie: De Fractie

Populair nieuws