'Game of Thrones'-bedenker smeekte HBO om meer seizoenen

Game of Thrones-bedenker smeekte om meer seizoenen

Game of Thrones-bedenker George R.R. Martin vroeg echt om tien seizoenen.

Jim Pedd, 1 december 2021 om 12:46

Een nieuw boek onthult dat Game of Thrones-schrijver George R.R. Martin de voormalig CEO van HBO "smeekte" om ten minste tien seizoenen van de televisieserie te maken.
Martin wilde dat Game of Thrones tien seizoenen zou krijgen. Daarom smeekte hij de CEO van HBO om meer afleveringen te maken. Tevergeefs, want de serie kwam ten einde met 8 seizoenen en een totaal van 73 afleveringen.

Game of Thrones-seizoenen
Game of Thrones is gebaseerd op de boeken van Martin, een reeks die in 1996 begon en nog altijd gaande is. Vanaf het vijfde seizoen haalde de serie Martin in met de boeken en begon de auteur zich zorgen te maken over de richting van het verhaal.

Hij zag dat showrunners David Benioff en D.B. Weiss hun eigen narratief bedachten buiten het template van Martin, waarmee het ook behoorlijk mis ging.

In het boek Tinderbox: HBO's Ruthless Pursuit of New Frontiers van James Andrew Miller lezen we dat:

"George vloog naar New York om te lunchen met Plepler. Hij smeekte hem om tien seizoenen van tien afleveringen te maken, omdat er genoeg materiaal voor was en om hem te vertellen dat het een bevredigendere en onderhoudendere ervaring zou zijn".
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Game of Thrones, George RR Martin, HBO

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws