DVD-recensie: 'Celblok H' seizoen 2

DVD-recensie: Celblok H seizoen 2

Prima uitgave van een SBS-serie.

Jim Pedd, 12 februari 2015 om 10:03

Cast: Isa Hoes (Suus), Eva van de Wijdeven (Fred), Christine van Stralen (Lies), Immanuelle Grives (Door), Dimme Treurniet (Beer) | Jaren: 2014-heden| TV-release: SBS
SBS6 kocht halverwege 2013 de rechten op de Australische televisieserie Wentworth. De afleveringen werden door een reeks scenaristen en het creatieve team achter de serie Dokter Tinus omgezet naar het Nederlands en in november 2013 konden de opnames van start. Die duurden uiteindelijk tot en met eind februari 2014, waarna de uitzendingen van het eerste seizoen op 3 maart van start gingen.

De uitzendingen waren een succes en dus werd besloten om in juni 2014 al van start te gaan met de productie van het tweede seizoen. Waar de eerste reeks in totaal tien afleveringen kreeg, gaf SBS bij het tweede seizoen opdracht tot het maken van twaalf afleveringen. Qua kijkcijfers deed het tweede seizoen nauwelijks onder voor het eerste: gemiddeld keken er meer dan 750.000 mensen naar de serie. Nu is de tweede reeks op Dvd verkrijgbaar.

Dit pikt het verhaal drie maanden nadat Suus Lex Holt heeft vermoord op. Ze komt vrij uit de isoleercel. Terwijl Suus gedrogeerd in de isolatie zat, neemt Freddy de leiding over onder de gedetineerden. Totdat de nieuwe tirannieke directrice zich aan de gevangenispoort meldt en alles in werk stelt om verandering te brengen in P.I. De Banckert. Suus is aanvankelijk weinig onder de indruk van de nieuwe machtsverhoudingen. Ze heeft maar één doel: wraak nemen voor de moord op haar dochter. Hiervoor is ze bereid om over lijken te gaan.Dvd: Celblok H Seizoen 2 | Duur: 516 minuten | Release: februari 2014 | Video: 16:9 (1.78:1) | Audio: Nederlands | Discs: 3xDvd | EAN: 8-715664-113837 | Met dank aan: SBS, Dutch Filmworks

De Dvd-uitgave bestaat uit een dubbeldikke Dvd-hoes, met daar omheen een slipcover. Voorop zien we de drie hoofdrolspeelsters en achterop een uitgebreide synopsis. Verder uiteraard de gebruikelijke technische details. Binnen in de hoes tref je verder drie schijven aan, met op elk een ander personage van de serie.

De beeldkwaliteit is prima op deze uitgave. Het geheel ziet er sfeervol uit en de beelden zijn scherp. Misschien is het geheel niet zo haarscherp als op een Blu-ray uitgave, maar daar SBS gekozen heeft voor goede opnamekwaliteit, zie je dat terug op deze uitgave. Verder is ook de audio prima, maar niet hoogstaand, met een Dolby Digital 2.0 soundtrack.

Toekomst
Toen in januari de laatste aflevering van het tweede seizoen werd uitgezonden, kwam SBS met het nieuws dat de opnames van het derde seizoen van start waren gegaan. Isa Hoes en Eva van de Wijdeven keren beiden terug voor dat seizoen. Wanneer de uitzendingen van start gaan, is nog niet bekend.


Lees meer over: Dvd, review, recensie, bluray, blu ray, celblok h, isa hoes, eva van de wijdeven, christine van stralen, immanuelle grives, dimme treurniet, sbs

Informatie over de serie: Celblok H

Populair nieuws