search

Ons nieuws van donderdag 12 februari 2015

James Franco in serie van J.J. Abrams en Stephen King
Series / Nieuws

James Franco in serie van J.J. Abrams en Stephen King

Eerste tv-hoofdrol sinds komedie 'Freaks and Geeks'.

James Franco zal de hoofdrol spelen in een miniserie gebaseerd op het boek 11/22/63 van Stephen King, maakte The Hollywood Reporter bekend. De serie bestaat uit negen afleveringen en wordt geproduceerd door J.J. Abrams. King zal de serie ook mede produceren.

Franco speelt hierin de rol van een leraar genaamd Jake Epping, die terug reist in de tijd om de moord op President John F. Kennedy tegen te houden. Alleen wordt zijn missie gedwarsboomd door Lee Harvey Oswald, de liefde en het verleden zelf.

Voor Franco betekent het de terugkeer naar het kleine scherm. In de jaren negentig kreeg hij zijn eerste bekendheid met de serie Freaks and Geeks, dat sindsdien is uitgegroeid tot een culthit. Sinds zijn doorbraak maakte hij films als Oz The Great and Powerful en regisseert en produceert hij zelf ook veel filmprojecten. Daarnaast was hij op Broadway te zien in Of Mice and Men.

Voor Abrams betekent dit de eerste samenwerking met Hulu. Buiten Amerika zal Warner Bros. Worldwide Television Distribution de serie distribueren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Margo Martindale keert terug in 'The Americans'
Series / Nieuws

Margo Martindale keert terug in 'The Americans'

Het is niet bekend in welke aflevering.

The FX heeft een nieuwe aankondiging gedaan rond het derde seizoen van zijn serie The Americans. Het personage Claudia, gespeeld door Margo Martindale, keert terug in een van de afleveringen. Zij was in de eerste seizoenen de KGB supervisor van de Jennings.

De laatste keer dat we Claudia zagen, was in de finale van het tweede seizoen. Toen vertelde ze aan Philip (Matthew Rhys) en Elizabeth (Keri Russell) dat het Center hun dochter Paige (Holly Taylor) onderdeel wordt van een tweede generatie in het programma, in het kader waarvan zij naar de Verenigde Staten gingen.

Martindale werd al tweemaal genomineerd voor een Emmy voor haar rol in de serie. De uitzendingen van het derde seizoen gingen in de Verenigde Staten op 28 januari van start. De komende nieuwe aflevering wordt op 18 februari uitgezonden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ray Santiago en Dana DeLorenzo gecast in 'Ash vs. Evil Dead'
Series / Nieuws

Ray Santiago en Dana DeLorenzo gecast in 'Ash vs. Evil Dead'

Bruce Campbell keert na 20 jaar terug als demonenslachter Ash.

The Hollywood Reporter weet vandaag te melden dat Starz twee nieuwe acteurs heeft ingehuurd voor de serie Ash vs. Evil Dead. Ray Santiago (Dexter) en Dana DeLorenzo (Califor) zullen te zien zijn naast Bruce Campbell, die terugkeert in de iconische rol van Ash.

Santiago zal de rol spelen van Pablo Simon Bolivar, een idealistische immigrant die de trouwe sidekick wordt van Ash en in de heldhaftigheid van hem gelooft, terwijl hij dat zelf niet doet. DeLorenzo speelt de rol van Kelly Maxwell, een chagrijnige wildebras die haar verleden achter zich probeert te laten en tegen wil en dank betrokken raakt bij het gevecht tussen het Kwaad en Ash en pablo.

Zoals eerder gezegd zal Bruce Campbell opnieuw de rol spelen van de sarcastische held Ash in de tien half uur durende afleveringen van de serie, die later dit jaar zal worden uitgezonden. De opnames moeten dit voorjaar van start gaan. Sam Raimi zal de eerste aflevering regisseren. Ash vs. Evil Dead wordt geschreven door Sam Raimi, Ivan Raimi en Tom Spezialy. Raimi zal ook fungeren als uitvoerend producent, samen met Rob Tapert en Bruce Campbell.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Derde seizoen 'House of Cards' gelekt
Series / Nieuws

Derde seizoen 'House of Cards' gelekt

De boel kwam per ongeluk in z'n geheel op Netflix te staan.

Het lijkt erop dat iemand bij Netflix op het verkeerde knopje gedrukt heeft. Gisterenmiddag kwam het hele derde seizoen van House of Cards op de streamingdienst te staan. Een paar minuten later werd het seizoen weer offline gehaald en gaf Netflix een statement vrij. "Door een technische storing, kregen een aantal fans van Frank Underwood een sneak peak. Hij keert op 27 februari terug op Netflix."

De hoofdrollen in dit derde seizoen zijn er voor Kevin Spacey en Robin Wright. Centraal dit seizoen staat hoe Frank het doet als President van de Verenigde Staten. Het lijkt erop dat de Russische president verder een grote rol speelt dit seizoen, maar veel is er niet bekend over het plot.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
VPRO-serie 'Missie Aarde' krijgt tweede seizoen
Series / Nieuws

VPRO-serie 'Missie Aarde' krijgt tweede seizoen

De komedie is gemodelleerd naar The Office, maar speelt zich volledig af in de ruimte.

De VPRO-komedie Missie Aarde krijgt een tweede seizoen. De komedie speelt zich af in het jaar 2063, als de Aarde compleet overweldigd raakt door overstromingen en andere natuurrampen. Aan zeven Nederlandse astronauten de taak om met hun ruimteschip door het heelal te reizen, met als doel een nieuwe Aarde te vinden.

Rollen in de serie zijn er voor Wart Kamps, Kim van Kooten, Alex Klaasen, Raymond Thiry, Leo Alkemade, Lykele Muus en Fabian Jansen. De serie ging op 9 januari in première en trok toen zo'n 500.000 kijkers naar de televisie. De meest recente aflevering trok nog 202.000 kijkers naar NPO3.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
DVD-recensie: 'Celblok H' seizoen 2
Series / Blu-ray Review

DVD-recensie: 'Celblok H' seizoen 2

Prima uitgave van een SBS-serie.

Cast: Isa Hoes (Suus), Eva van de Wijdeven (Fred), Christine van Stralen (Lies), Immanuelle Grives (Door), Dimme Treurniet (Beer) | Jaren: 2014-heden| TV-release: SBS

SBS6 kocht halverwege 2013 de rechten op de Australische televisieserie Wentworth. De afleveringen werden door een reeks scenaristen en het creatieve team achter de serie Dokter Tinus omgezet naar het Nederlands en in november 2013 konden de opnames van start. Die duurden uiteindelijk tot en met eind februari 2014, waarna de uitzendingen van het eerste seizoen op 3 maart van start gingen.

De uitzendingen waren een succes en dus werd besloten om in juni 2014 al van start te gaan met de productie van het tweede seizoen. Waar de eerste reeks in totaal tien afleveringen kreeg, gaf SBS bij het tweede seizoen opdracht tot het maken van twaalf afleveringen. Qua kijkcijfers deed het tweede seizoen nauwelijks onder voor het eerste: gemiddeld keken er meer dan 750.000 mensen naar de serie. Nu is de tweede reeks op Dvd verkrijgbaar.

Dit pikt het verhaal drie maanden nadat Suus Lex Holt heeft vermoord op. Ze komt vrij uit de isoleercel. Terwijl Suus gedrogeerd in de isolatie zat, neemt Freddy de leiding over onder de gedetineerden. Totdat de nieuwe tirannieke directrice zich aan de gevangenispoort meldt en alles in werk stelt om verandering te brengen in P.I. De Banckert. Suus is aanvankelijk weinig onder de indruk van de nieuwe machtsverhoudingen. Ze heeft maar één doel: wraak nemen voor de moord op haar dochter. Hiervoor is ze bereid om over lijken te gaan.



Dvd: Celblok H Seizoen 2 | Duur: 516 minuten | Release: februari 2014 | Video: 16:9 (1.78:1) | Audio: Nederlands | Discs: 3xDvd | EAN: 8-715664-113837 | Met dank aan: SBS, Dutch Filmworks

De Dvd-uitgave bestaat uit een dubbeldikke Dvd-hoes, met daar omheen een slipcover. Voorop zien we de drie hoofdrolspeelsters en achterop een uitgebreide synopsis. Verder uiteraard de gebruikelijke technische details. Binnen in de hoes tref je verder drie schijven aan, met op elk een ander personage van de serie.

De beeldkwaliteit is prima op deze uitgave. Het geheel ziet er sfeervol uit en de beelden zijn scherp. Misschien is het geheel niet zo haarscherp als op een Blu-ray uitgave, maar daar SBS gekozen heeft voor goede opnamekwaliteit, zie je dat terug op deze uitgave. Verder is ook de audio prima, maar niet hoogstaand, met een Dolby Digital 2.0 soundtrack.

Toekomst
Toen in januari de laatste aflevering van het tweede seizoen werd uitgezonden, kwam SBS met het nieuws dat de opnames van het derde seizoen van start waren gegaan. Isa Hoes en Eva van de Wijdeven keren beiden terug voor dat seizoen. Wanneer de uitzendingen van start gaan, is nog niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tyler Ross speelt hoofdrol in David Finchers 'Living On Video'
Series / Nieuws

Tyler Ross speelt hoofdrol in David Finchers 'Living On Video'

Ook Sam Page is gecast in de nieuwe comedy-serie van HBO.

Afgelopen week werd nog aangekondigd dat Jason Flemyng, Kerry Condon, Elizabeth Lail en Thomas Mann rollen zullen spelen in de nieuwe komische HBO-serie Living On Video van David Fincher. Vandaag zijn we te weten gekomen dat Tyler Ross (The Killing) de hoofdrol zal spelen en Sam Page (Mad Men) een bijrol zal spelen in de serie.

Living On Video draait om het personage Bobby die in Los Angeles woont. De jonge scholier stopt met school en gaat naar Hollywood om ooit een sci-fi film te regisseren. Hij start bij een bedrijf die muziekvideo's maakt en krijgt een rol als persoonlijk assistent.

Fincher werkt naast Living On Video ook aan de HBO-series Utopia en Shakedown.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen