search
Netflix kijktip: Modern Family
Series / Netflix Kijktip

Netflix kijktip: Modern Family

Komische serie rond drie families, die samen een geheel vormen.

Komedies waar je elke willekeurige aflevering van kunt kijken, maar ook wil volgen om niks te missen van de verhaallijnen, zijn er maar weinig. Friends was het perfecte voorbeeld van zo'n serie, die zelfs nu nog leuk is ook als je de alle afleveringen toch echt meerdere keren hebt gezien. Met Modern Family heb je ook weer zo een serie, waarin elk personage leuk is en er naast een lach ook een hoop herkenning en emotie zit.


In Modern Family draait het rond drie gezinnen die samen één grote familie vormen. De pater familias is Jay Pritchett, een man die gescheiden is van zijn eerste vrouw met wie hij twee volwassen kinderen heeft en sinds kort (aan het begin van de serie dan) hertrouwd is met de latina Gloria. De twee volwassen kinderen hebben ieder een eigen gezin. Dochter Claire is getrouwd met Phil en samen hebben ze twee tienerdochters en een zoon. Zoon Mitchell is homo en woont samen met zijn partner Cameron en zij hebben samen een Vietnamees meisje Lily geadopteerd.

De kracht van Modern Familyzijn de herkenbare situaties, al worden deze wel iets dikker aangezet. Tussen de scènes door praten de personages in de camera, alsof het een documentaire is, wat soms een nieuw inzicht geeft in een keuze die iemand heeft gemaakt. Naarmate je meer afleveringen kijkt (op Netflix vind je in ieder geval de eerste vier seizoenen, het vijfde wordt later dit jaar toegevoegd) leer je de personages steeds beter kennen. Hierdoor raak je ondanks het hoge komediegehalte ook emotioneel betrokken bij het wel en wee van de drie families en de lessen die ze leren.

Mijn persoonlijk favoriet is het personage van Cameron, de vriend van Mitchell. Hij speelt zijn rol met een hoog campy gehalte (in het echt is de acteur trouwens hetero en noemt hij zichzelf 'openly straight'), dat werkelijk hilarisch is. Maar ook Phil is een personage waar ik elke aflevering meerdere keren om moet lachen. Het minst vind ik Claire, van wie de humor voortkomt uit het feit dat ze een perfectionistisch type is met irritante trekken. Maar binnen het ensemble zou je haar weer niet kunnen missen. Eigenlijk is dat het geheim; van geen van de losse personages zou je een heel half uur willen zien, maar samen zijn ze ontzettend leuk en hebben ze de perfecte chemie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen