Over en uit voor illegale streamingdienst 'Popcorn Time'

Over en uit voor streamingdienst 'Popcorn Time'

De stopzetting van de streamingdienst zal ongetwijfeld een opluchting zijn voor onder meer Netflix...

Geoffrey Ketels, 14 januari 2022 17:00

Jarenlang is de illegale streamingdienst Popcorn Time erin geslaagd om streamingdiensten als Netflix en Prime Video het vuur aan de schenen te leggen. Daar komt nu echter een einde aan, want de illegale dienst houdt het voor bekeken.
Popcorn Time ontstond in het jaar 2014. Het was een groepje computernerds dat aan de basis lag van de dienst die in geen tijd razend populair werd. Ze bood dan ook toegang tot een grote bibliotheek bestaande uit allemaal films en series die gratis bekeken konden worden.

Dat Popcorn Time een doorn in het oog was voor menig aantal streamingdiensten bleek onder meer uit een waarschuwing die door Netflix werd geuit in het jaar 2015. Zij waarschuwde haar investeerders voor Popcorn Time en stelde daarbij dat "Piraterij één van de grootste concurrenten bleef".

Open source systeem
Voor de oprichters van Popcorn Time geldt dat ze al vrij snel het schip verlieten. Dit niet in het minst toen bekend raakte dat er verschillende rechtszaken op til waren vanuit de filmsector. Toch bleef de dienst verder draaien. Dat kon omdat het een open source systeem was. Eender welke ontwikkelaar had dus in principe de mogelijkheid om er aan verder te bouwen.

Door de jaren heen werd de dienst wel eens vaker uit de lucht gehaald, maar nu lijkt het echt definitief te zijn. Toch is met het verdwijnen van Popcorn Time het probleem van piraterij voor Hollywood nog niet meteen van de baan. Een andere illegale streamingdienst genaamd Stremio blijkt namelijk snel aan populariteit te winnen.

Lees meer over: streamingdienst, streamingdiensten, Popcorn Time

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws