search
Zo gaat het met Grogu in 'The Mandalorian' seizoen 3
Series / Featured

Zo gaat het met Grogu in 'The Mandalorian' seizoen 3

De serie The Mandalorian is hopelijk eind dit jaar weer te zien op Disney+.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Mandalorian seizoen 3 wordt momenteel opgenomen. Sinds het einde van de tweede reeks is het eigenlijk de vraag waar het heen gaat met de nieuwe afleveringen, maar The Book of Boba Fett geeft de nodige antwoorden.

Aan het einde van The Mandalorian leerden we dat Din Djarin het Darksaber in handen had en in gevaar was: Bo-Katan Kryze had het erop voorzien om over Mandalore te kunnen heersen. Grogu was verder weg, meegenomen door Luke Skywalker om met zijn Jedi-training te beginnen.

The Mandalorian seizoen 3
Dankzij The Book of Boba Fett weten we nu een en ander over het verhaal van The Mandalorian seizoen 3. In afleveringen 5 en 6 zien we namelijk meer van het verhaal van Din Djarin.

In de nieuwe afleveringen blijkt Mando op zoek te zijn naar de overgebleven Mandalorians. De Armorer leert hem ermee omgaan en Paz Viszla besluit het tegen hem op te nemen over het Darksaber. Mando wint het gevecht, maar geeft toe zijn helm afgezet te hebben in de finale van seizoen 2.

Daarop wordt hij verbannen door de Armorer, die hem wel vertelt dat zijn enige kans op vergiffenis is het bezoeken van de mijnen van Mandalore, die niet meer bestaan.

Hoe gaat het met Grogu?
In seizoen 3 lijkt de kans groot te zijn dat Mando besluit te proberen toch iets op Mandalore te vinden. Maar dat niet alleen, in aflevering 6 zien we zelfs hoe de kleine Grogu door Luke Skywalker getraind wordt.

De kleine Grogu is op dit moment in training bij Luke Skywalker, waar hij onder meer grote sprongen leert maken en traint met zo'n kleine robot die Luke in A New Hope al moest gebruiken van Obi-Wan Kenobi om te leren vertrouwen op The Force.

Niet dat dit gemakkelijk gaat, want Luke vraagt zich hardop af of Grogu's hart wel in zijn training zit. Daarom biedt hij Grogu aan het einde van de aflevering de keuze tussen het lichtzwaard van Yoda, en de maliƫnkolder die Din voor hem heeft laten maken. Als hij kiest voor het lichtzwaard, blijft hij bij Luke om te trainen als eerste leerling aan zijn Jedi-academie; kiest hij voor de maliƫnkolder, dan moet hij terug naar Mando.

Zou hij uiteindelijk terugkomen bij Mando? Dat gaat het derde seizoen van The Mandalorian ons leren!



Aanbevolen artikelen