'The Book of Boba Fett': Wie is die nieuwe schurk?

'The Book of Boba Fett': Wie is die nieuwe schurk?

Star Wars-serie The Book of Boba Fett introduceert Cad Bane, een bizarre slechterik.

Jim Pedd, 2 februari 2022 18:07

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

The Book of Boba Fett brengt weer een nieuw Star Wars-personage van animatie naar live-action. Maar wie is deze schurk?
Dave Filoni is een van de architecten van het live-action Star Wars-universum op Disney+. Hij bracht ons al live-action versies van Ahsoka Tano en Bo-Katan Kryze, en nu komen er nog meer animatiepersonages naar live-action. Een van de meest populaire Star Wars-schurken is zelfs te zien.

The Book of Boba Fett-schurk
Cad Bane is de grote schurk die we nu leren kennen. Hij was een van de meest ervaren premiejagers in het sterrenstelsel tijdens de Clone Wars (doordat Jango Fett dood ging tijdens de First Battle of Geonosis viel de titel hem te beurt).

Cad Bane was berucht, werkte zelfs even samen met Darth Maul en specialiseerde zich in het bestrijden van Jedi. Zodoende vocht hij tegen Obi-Wan Kenobi en Anakin Skywalker en werd hij meermaals ingehuurd door Darth Sidious. Hij stal bijvoorbeeld een kyber memory crystal uit de Jedi Temple (die hij infilitreerde), om een lijst met Force-gevoelige kinderen te bemachtigen.

Kortom: hij is niet de minste. Maar hij gaat ook meevechten in de oorlog tussen het Pyke-syndicaat en Boba Fett. Hij komt lijnrecht tegenover Cobb Vanth te staan, de Marshal van Free Town, en schiet hem zonder een seconde te twijfelen neer.

The Book of Boba Fett zendt volgende week woensdag z'n finale uit.
Lees meer over: Star Wars, Disney Plus, Dave Filoni, The Book of Boba Fett, Cad Bane

Populair nieuws