search
'Star Trek' krijgt er nog een live-action serie bij: dit is 'm

'Star Trek' krijgt er nog een live-action serie bij: dit is 'm

Star Trek: Starfleet Academy is nu officieel in de maak en de volgende show in de franchise.

Jim Pedd
Het is nu officieel: Paramount+ heeft een Star Trek-serie in de maak die focust op Starfleet Academy. In het universum van Star Trek werd dat opgericht in het jaar 2161, hetzelfde jaar waarin de Federation of Planets werd opgericht, en het dient als het opleidingsplatform voor kadetten van Starfleet.

Starfleet Academy is een vaste aanwezige geworden in de franchise, een beetje zoals de Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry dat is in de Harry Potter-franchise en het Xavier Institute for Gifted Youngsters in X-Men. Maar een film of serie rond Starfleet Academy was nog niet gemaakt.

Starfleet Academy-serie
De Star Trek-franchise is belangrijk voor streamingdienst Paramount+. De vlaggenschipserie, Star Trek: Discovery, werd vernieuwd voor een vijfde seizoen en is de meest bekeken serie op de streamingdienst.

Verder zijn er heel wat andere series op de streamingdienst, waaronder animatieseries Star Trek: Prodigy en Star Trek: Lower Decks. Ook krijgen we Star Trek: Picard seizoen 2 (en later 3) te zien en komt in mei de serie Star Trek: Strange New Worlds online te staan.

Deadline meldt dat de serie rond Starfleet Academy moet gaan draaien om kadetten die opgeleid worden voor leidende rollen binnen de ruimtemacht van de United Federation of Planets. De serie wordt ontwikkeld door Gaia Violo.

De hoop is volgend jaar te beginnen met werk aan de Starfleet Academy-serie.

Aanbevolen artikelen