search
Dvd recensie - 'Divorce' seizoen 3
Series / Blu-ray Review

Dvd recensie - 'Divorce' seizoen 3

Prima uitgave van de veelbekeken RTL-serie.

Cast: Jeroen Spitzenberger (Boudewijn Schaeffer), Chantal Janzen (Sophie Schaeffer), Waldemar Torenstra (Joris Hulskamp), Katja Herbers (Joyce Waanders), Dirk Zeelenberg (David Mendelbaum), Carly Wijs (Tamar Mendelbaum) | Jaren: 2012 "“ heden | TV-release: RTL 4

Drie mannen tussen de 35 en 45 zitten midden in een echtscheiding en besluiten tijdelijk samen te gaan wonen. Ze delen lief en leed en daardoor ontstaat er een diepe vriendschap. De serie, Divorce, doet het al enkele jaren goed op RTL 4 en dus was het wachten op het derde seizoen, dat nu ook op Dvd te krijgen is.

In het derde seizoen van Divorce worden David, Boudewijn en Joris weer heen en weer geslingerd tussen een losbandig leven als vrijgezel en hun plichten als (bijna ex-) echtgenoot. Voor David blijft de omslag moeilijk en Boudewijn blijft worstelen met het feit dat Sophie steeds meer naar zijn broer toetrekt. Joris is druk met zijn verantwoordelijkheden naar zijn kinderen en komt daardoor in penibele situaties terecht. Ondertussen wordt de sfeer rondom de (v)echtscheiding van David steeds grimmiger, krijgt Boudewijn duidelijkheid van Sophie en raakt Joris in shock wanneer Joyce hem vertelt wat ze van plan is….

Afleveringen worden tot dusverre gemiddeld door zo'n 1,9 miljoen mensen bekeken. De eerste aflevering trok verder 1,89 miljoen mensen, dus dat is een goed begin van het derde seizoen. Dat leverde nauwelijks kijkers in en RTL zal dus tevreden zijn.DVD: Divorce seizoen 3 | Duur: 516 min. / 12 afleveringen | Release: februari 2014 | Video: 16:9 (1.78:1) | Audio: Nederlands Dolby Digital 2.0 | Discs: 3 x DVD | EAN: 8715664113950| Met dank aan: RTL / Talpa

De Dvd-uitgave van dit derde seizoen van Divorce is eenzelfde als het tweede seizoen, dat we vorig jaar recenseerden. Weer een dubbeldikke Dvd-hoes, met daar omheen een slipcover. Die cover bevat een foto met daarop de drie hoofdpersonen en op de achterkant zien we de zes personen die een rol spelen. Achterop verder een synopsis en de gebruikelijke technische details. Extra's zijn er helaas niet.

De beeld- en geluidskwaliteit van de RTL-serie is prima. De beelden zijn zo scherp als je mag verwachten van een Dvd-uitgave en het geluid is verder ook prima. Het dialoog is goed te volgen en nergens krijg je het gevoel dat het beter had gekund.

Vierde seizoen
Een vierde seizoen is nog altijd niet aangekondigd. De kans is echter groot dat het er zal komen, aangezien de afleveringen die tot nu toe zijn uitgezonden van het derde seizoen erg goed bekeken zijn. De kijkcijfergemiddeldes liegen er in elk geval niet om; Divorce is nog altijd één van de populairste Nederlandse dramaseries.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen