search

Ons nieuws van woensdag 25 februari 2015

David Tennant terug voor derde seizoen 'Broadchurch'
Series / Nieuws

David Tennant terug voor derde seizoen 'Broadchurch'

Hij en Olivia Colman keren terug als rechercheurs Alec Hardy en Ellie Miller in ITV's misdaadserie.

David Tennant (Doctor Who) en Olivia Colman (Locke, 2013) keren terug voor een derde jaargang van ITV's misdaadserie Broadchurch. Ze spelen respectievelijk de rollen van Alec Hardy en Ellie Miller in de veelvuldig bekroonde show. Bedenker Chris Chibnall zal wederom het scenario verzorgen. Hij zal daarnaast ook nog eens optreden als uitvoerend producent, evenals Jane Featherstone.

In de Britse serie Broadchurch wordt op het strand van Broadchurch in het Britse Dorset het levenloze lichaam van een 11-jarige jongen gevonden. Dit is het startschot voor een diepgravend onderzoek. Rechercheurs Hardy en Miller bijten zich vast in de zaak. Terwijl de Britse media zich op het drama storten en de kleine gemeenschap langzaam maar zeker uit elkaar valt, komt het ene na het andere geheim boven water.

Over de rest van de cast en de opnamedata is nog niets bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd recensie - 'Divorce' seizoen 3
Series / Blu-ray Review

Dvd recensie - 'Divorce' seizoen 3

Prima uitgave van de veelbekeken RTL-serie.

Cast: Jeroen Spitzenberger (Boudewijn Schaeffer), Chantal Janzen (Sophie Schaeffer), Waldemar Torenstra (Joris Hulskamp), Katja Herbers (Joyce Waanders), Dirk Zeelenberg (David Mendelbaum), Carly Wijs (Tamar Mendelbaum) | Jaren: 2012 "“ heden | TV-release: RTL 4

Drie mannen tussen de 35 en 45 zitten midden in een echtscheiding en besluiten tijdelijk samen te gaan wonen. Ze delen lief en leed en daardoor ontstaat er een diepe vriendschap. De serie, Divorce, doet het al enkele jaren goed op RTL 4 en dus was het wachten op het derde seizoen, dat nu ook op Dvd te krijgen is.

In het derde seizoen van Divorce worden David, Boudewijn en Joris weer heen en weer geslingerd tussen een losbandig leven als vrijgezel en hun plichten als (bijna ex-) echtgenoot. Voor David blijft de omslag moeilijk en Boudewijn blijft worstelen met het feit dat Sophie steeds meer naar zijn broer toetrekt. Joris is druk met zijn verantwoordelijkheden naar zijn kinderen en komt daardoor in penibele situaties terecht. Ondertussen wordt de sfeer rondom de (v)echtscheiding van David steeds grimmiger, krijgt Boudewijn duidelijkheid van Sophie en raakt Joris in shock wanneer Joyce hem vertelt wat ze van plan is….

Afleveringen worden tot dusverre gemiddeld door zo'n 1,9 miljoen mensen bekeken. De eerste aflevering trok verder 1,89 miljoen mensen, dus dat is een goed begin van het derde seizoen. Dat leverde nauwelijks kijkers in en RTL zal dus tevreden zijn.



DVD: Divorce seizoen 3 | Duur: 516 min. / 12 afleveringen | Release: februari 2014 | Video: 16:9 (1.78:1) | Audio: Nederlands Dolby Digital 2.0 | Discs: 3 x DVD | EAN: 8715664113950| Met dank aan: RTL / Talpa

De Dvd-uitgave van dit derde seizoen van Divorce is eenzelfde als het tweede seizoen, dat we vorig jaar recenseerden. Weer een dubbeldikke Dvd-hoes, met daar omheen een slipcover. Die cover bevat een foto met daarop de drie hoofdpersonen en op de achterkant zien we de zes personen die een rol spelen. Achterop verder een synopsis en de gebruikelijke technische details. Extra's zijn er helaas niet.

De beeld- en geluidskwaliteit van de RTL-serie is prima. De beelden zijn zo scherp als je mag verwachten van een Dvd-uitgave en het geluid is verder ook prima. Het dialoog is goed te volgen en nergens krijg je het gevoel dat het beter had gekund.

Vierde seizoen
Een vierde seizoen is nog altijd niet aangekondigd. De kans is echter groot dat het er zal komen, aangezien de afleveringen die tot nu toe zijn uitgezonden van het derde seizoen erg goed bekeken zijn. De kijkcijfergemiddeldes liegen er in elk geval niet om; Divorce is nog altijd één van de populairste Nederlandse dramaseries.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Darth Vader weer in 'Star Wars Rebels'
Series / Trailer

Darth Vader weer in 'Star Wars Rebels'

Het ziet er niet goed uit voor de Rebellen in de seizoensfinale.



De boel ziet er niet goed uit voor de rebellen. In de seizoensfinale van Disney XD-serie Star Wars Rebels is de legendarische slechterik Darth Vader wederom te zien. Dit werd onthuld via bovenstaande teaser voor de aflevering Fire Across the Galaxy, die op 2 maart te zien is.

Star Wars Rebels speelt zich af tussen Star Wars: Episode III "” Revenge of the Sith en Star Wars: Episode IV "” A New Hope. Er zijn al allerlei bekende gezichten te zien geweest in de animatieserie, waaronder Lando Calrissian en Master Yoda. De serie werd onlangs nog vernieuwd voor een tweede seizoen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recap: 'Better Call Saul' aflevering 4 - Hero
Recensie

Recap: 'Better Call Saul' aflevering 4 - Hero

Het was weer een schitterende aflevering.

Wat vooraf ging

We zijn alweer toe aan de vierde aflevering van AMC-serie Better Call Saul. Tot nu toe hebben we gezien hoe Jimmy McGill (Bob Odenkirk) niet heel succesvol is als advocaat. Maar hij komt in contact met de familie Kettleman, die anderhalf miljoen dollar gestolen heeft en met criminelen die het op hun geld voorzien hebben. Aan het einde van de derde aflevering, Nacho, zien we hoe Jimmy de Kettlemans opspoort.

Lees hier onze recap van aflevering 3, Nacho
Lees hier onze recap van aflevering 4, Hero
Lees hier onze recap van aflevering 5, Alpine Shepherd Boy
Lees hier onze recap van aflevering 6, Five-O
Lees hier onze recap van aflevering 7, Bingo
Lees hier onze recap van aflevering 8, RICO
Lees hier onze recap van aflevering 9, Pimento
Lees hier onze recap van aflevering 10, Marco



AFLEVERING 4: Hero

Waar de vorige aflevering vooral een verhaalgedreven aflevering was, is Hero duidelijk een karakterstudie. In de intro, die zich net als de vorige keer in het verleden afspeelt, zien we hoe Jimmy aan zijn alternatieve naam komt, Saul Goodman. Hij zegt tegen een man die hij bedriegt; "'s all good man".

Het laat ook weer zien dat Jimmy eigenlijk al heel lang hetzelfde is. Ook daarna zien we namelijk een man die gemakkelijker gedijt in een omgeving van bedrog. Als Jimmy de Kettlemans confronteert met de grote zak geld die ze hebben liggen, volgt een uitgebreid gesprek. Het eindigt ermee dat Saul een hele stapel geld van ze krijgt, als 'honorarium'.

Daarna volgt vooral weer een uitgebreide schets van een man van bedrog. We zien allereerst hoe Jimmy Nacho (Michael Mando) te spreken krijgt, direct na diens vrijlating. In eerste instantie verdenkt Nacho Jimmy ervan hem verlinkt te hebben, maar Jimmy weet het zo te draaien dat, wie hem ook verraden heeft, erger voorkomen heeft en daarom eigenlijk een goedhartige Samaritaan is.

Jimmy gaat vervolgens aan de slag met de stapel geld die hij gekregen heeft. Hij koopt een pak dat precies hetzelfde is als dat van Howard Hamlin (Patrick Fabian) (en laat zijn oog vallen op het pak dat hij in Breaking Bad altijd draagt). Dan koopt hij een gigantisch billboard langs de snelweg, dat heel toevallig bijna precies hetzelfde is als dat van Hamlin.

Een ruzie volgt en Jimmy moet van de rechter het billboard weghalen. Genoeg reden om er een video rond te maken. Tijdens de opnames daarvan valt de man die het billboard weghaalt omlaag en bungelt hij aan zijn veiligheidskoord boven een grote hoogte. Jimmy rent omhoog en weet hem te redden. En dan blijkt, dat hij het allemaal gepland heeft. Het is weer een laag van bedrog en dat is waar Jimmy in gedijt.

De aflevering laat wederom zien hoe Jimmy eigenlijk geen crimineel is. Nog niet althans, want elke criminele daad die hij begaat, is om zichzelf te beteren, of iemand anders te helpen. Zijn ruzie met Howard is een slimme zet, om zijn advocatenpraktijk meer klanten te bezorgen. En natuurlijk om Howard terug te pakken.

Aan het einde zien we dat dit plan waarschijnlijk grote gevolgen gaat hebben. Jimmy vertrekt naar zijn broer Chuck (Michael McKean) en neemt ditmaal de lokale krant niet mee. Chuck, die de boel niet vertrouwt, gaat zodra Jimmy weg is naar buiten en pikt er eentje van de straat. En dan ziet hij het bericht over Jimmy.

Ook dit was een sterke aflevering, die ditmaal dus minder verhaalgedreven was dan de vorige. Dat doet niks af aan de kracht ervan, want het is een mooie karakterstudie, die laat zien dat Jimmy ergens in het midden loopt, tussen criminaliteit en legaliteit in.



Nog wat citaten:

"S'all Good Man"
"You're the kind of lawyer guilty people hire."
"You seriously named a color Hamlindigo? Yikes."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Calista Flockhart gecast in CBS-serie 'Supergirl'
Series / Nieuws

Calista Flockhart gecast in CBS-serie 'Supergirl'

Ze zal de rol spelen van Cat Grant in de serie.

De casting van de nieuwe CBS-serie Supergirl gaat gestaag door. De nieuwste toevoeging aan de cast is Calista Flockhart (Ally McBeal), die de rol van Cat Grant zal spelen in de serie, die gebaseerd is op de gelijknamige DC-stripreeks. Flockhart zal te zien zijn naast Melissa Benoist in de titelrol, Mehcad Brooks als James Olsen en Laura Benanti als Alura Zor-El, de Kryptoniaanse moeder van Supergirl.

Het personage van Grant werd bedacht door Marv Wolfman en Jerry Ordway, en was voor het eerst te zien in Adventures of Superman #424 uit 1987. Grant is een roddeljournalist die werkt voor de Daily Planet. In deze serie zal Grant echter het hoofd van haar eigen succesvolle bedrijf CatCo zijn, waar hoofdpersonage Kara (Benoist) voor werkt als Grants persoonlijke assistent.

De pilot-aflevering van Supergirl werd geschreven door Ali Adler (No Ordinary Family) en Greg Berlanti (Arrow, The Flash). Dit duo zal de serie samen met Sarach Schechter en Warner Bros. TV produceren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Paula Patton in ABC-dramaserie 'Runner'
Series / Nieuws

Paula Patton in ABC-dramaserie 'Runner'

De eerste noemenswaardige tv-rol voor de 'Mission: Impossible'-actrice.

Op enkele gastrolletjes na werkte Paula Patton (Mission: Impossible "“ Ghost Protocol, 2 Guns) enkel aan films. Hier komt nu verandering in, want Deadline meldt dat de actrice de hoofdrol zal gaan spelen in ABC's dramaserie Runner. Het script van Michael Cooney (Identity, 2003) is gebaseerd op de Turkse serie Son. De pilot wordt geregisseerd door Michael Offer (How to Get Away with Murder).

Lauren Marks (Patton) is een echtgenote en moeder die er heel lang vanuit is gegaan dat haar man is overleden tijdens een vliegtuigcrash, maar dan blijkt dat hij nog in leven is. Hij is kerngezond en reist rond met een mysterieuze vrouw die gebruik maakt van Laurens identiteit. In een wereld vol misdaad en geheimen moet Lauren het opnemen tegen Mexicaanse kartels en mensen uit haar verleden waarvan ze had gehoopt dat ze ze nooit meer zou tegenkomen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.