search
Anika Noni Rose krijgt hoofdrol in 'For Justice'
Series / Nieuws

Anika Noni Rose krijgt hoofdrol in 'For Justice'

Serie wordt geregisseerd door Ava DuVernay

Anika Noni Rose is gecast in de hoofdrol van de nieuwe CBS- misdaadserie For Justice. Deze zal geregisseerd worden door Ava DuVernay, die eerder de film Selma maakte. For Justice is gebaseerd op het eerste boek van James Patterson genaamd The Thomas Berryman Number dat gaat over het politieonderzoek dat volgde naar aanleiding van de moord op Jimmie Lee Horne, de eerste zwarte burgemeester van Nashville. Eerder werd al bekend gemaakt dat Phylicia Rashad een rol zal spelen in de serie.


In de pilot van de adaptatie staat een vrouwelijke FBI- agente centraal, die verscheurd raakt door haar eigen radicale familie en haar collega's. Rose zal de rol van de FBI- agente spelen. Het is de bedoeling dat in de serie meerdere zaken zal belichten die in de VS nationaal voor ophef zorgden en mensen aan het denken hebben gezet over de spanningen die bestaan tussen de blanke en zwarte bevolking van Amerika. Zo zullen onder meer de rellen in Fergusan en de dood van Eric Garner door NYPD agenten erin voorkomen.

De scripts voor de serie zullen door Rene Balcer worden geschreven, die eerder verantwoordelijk was voor Law&Order. Anika Noni Rose is voor liefhebbers van The Good Wife een bekende. In die serie speelde ze Wendy Scott-Carr. Daarvoor was ze in de Grey's Anatomy spin-off Private Practice te zien als Corrine Bennett. Wanneer de pilot van For Justice te zien zal zijn op CBS is nog niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen