search
Maker 'La casa de papel' komt met nieuwe Netflix-serie
Series / Nieuws

Maker 'La casa de papel' komt met nieuwe Netflix-serie

ílex Pina heeft aangekondigd te werken aan een gloednieuwe serie voor Netflix...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
ílex Pina, die voornamelijk bekend staat als de maker van de uitmuntende Netflix-serie La casa de papel heeft bekend gemaakt dat hij zijn samenwerking met Netflix verlengt. Hij werkt ondertussen ook al aan een nieuwe serie.

Veel is er over de nieuwe serie eigenlijk nog niet bekend. Zo werd er nog geen titel bekend gemaakt en is er ook nog geen plot. Wel is het zo dat we weten dat de reeks geïnspireerd zou zijn op een in Spanje verschenen krantenartikel over de toename van het aantal bunkers na afloop van de pandemie.

Fictie of niet?
Of Pina bij de productie van de serie rekening zal houden met waargebeurde gebeurtenissen of er sprake zal zijn van een volledig fictieve verhaallijn is nog niet bekend. Zelf liet Pina het volgende optekenen:

"Netflix heeft mij in staat gesteld om niet alleen verschillende, maar bovendien ook risicovolle projecten te produceren die in alle vrijheid zijn geschreven".

Pina was in het verleden uiteraard niet alleen verantwoordelijk voor La casa de papel, maar was ook betrokken bij projecten als White Lines en Sky Rojo.

Wanneer deze nieuwe serie op Netflix te zien zal zijn is momenteel nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen