search
Nieuwe details 'Star Wars Rebels'
Series / Nieuws

Nieuwe details 'Star Wars Rebels'

Er is nog een personage onthuld, en de locatie van de serie.

Uitvoerend producent Dave Filoni van Star Wars Rebels vertelde in een interview hoe de serie eruit zal komen te zien. Veel zaken die we al kennen van de franchise zullen op het kleine scherm te zien zijn. Ditmaal krijgen we niet de kant van de Republiek te zien, maar juist die van het Keizerrijk.


"We zien veel beroemde zaken van Star Wars, die al enige tijd niet meer op het scherm te zien waren. Star Destroyers, TIE Fighters en Stormtroopers," begon Filoni zijn verhaal. "Het Keizerrijk is terug, en dat is een grote verandering, omdat we de afgelopen jaren enkel de Republiek hebben gevolgd. De toon van de serie is ook anders. The Clone Wars werd erg duister toen we richting het einde van de oorlog bewogen, en de val van de Jedi. Star Wars Rebels brengt de sfeer en het tempo van de oorspronkelijke films terug."

Ook vertelde hij over een nieuwe setting van de film, de planeet Lothal. "Rebels speelt zich in de buitenrand van het sterrenstelsel plaats. Normaalgesproken denken mensen dan van Tatooine, waar Luke Skywalker opgroeide. Maar deze serie beweegt zich naar een beschaafder planeet, eentje dat vanaf het begin van het bestaan van het Keizerrijk heeft geprofiteerd," omschreef Filoni de nieuwe planeet. "Veel verhalen spelen zich af op de planeet Lothal, een grasplaneet met grote monolieten op het oppervlak. Het uiterlijk komt van werk van Ralph McQuarrie, die concept afbeeldingen maakte voor de oorspronkelijke Star Wars films. We wilden Lothal eruit laten zien als een planeet uit de oorspronkelijke trilogie. Het is buitenaards, maar moet voelen als een plek die je op Aarde zou kunnen bezoeken. Hoth, Tatooine, en Endor hadden allemaal dat gevoel."

Tot slot vertelde Filoni nog dat er een robot in de serie is met de naam Chopper. Hij krijgt een hoofdrol. Hieronder een blik op de robot. De serie komt overigens in de herfst van 2014 uit.





Aanbevolen artikelen