Cast aangekondigd voor 'Beowulf'

ITV maakt een moderne hervertelling van het epische heldenverhaal.

Jim Pedd, 13 maart 2015 12:14

De cast van ITVs Beowulf serie is bekend gemaakt. Kieran Bew is gecast om de hoofdrol te spelen in de moderne vertelling van één van de beroemdste heldenverhalen. Hij is te zien naast William Hurt, die de rol van Hrothgar speelt en actrice Joanne Whalley, die de rol van Rheda speelt.
De serie is bedacht door James Dormer, Tim Haines en Katie Newman en zal dertien afleveringen tellen. Het geheel speelt zich af in het mythische Shieldlands, een plek van spektakel en gevaar, waar zowel mensen als mythische wezens wonen. Het zou in essentie een western zijn, die zich afspeelt in de Middeleeuwen van Engelands mythische verleden.

Ook een hele reeks bijrollen is al gecast: Ed Speelers, David Ajala, Ian Puleston-Davies, Ellora Torchia, Gisli Orn Gardarsson, Susan Aderin, Kirsty Oswald, Laura Donnelly, Edward Hogg, Alex Price, Jack Rowan en Itoya Osagiede.

In de eerste aflevering zien we hoe Beowulf, na jaren als huurling rondgezworven te hebben, terugkeert naar Herot, om een laatste eer te bewijzen aan de recentelijk overleden Thane. Hij is de man die hem opgevoed heeft. Maar als Herot aangevallen wordt door het angstaanjagende monster Grendl, heeft Beowulf geen andere keuze, dan het monster op te jagen. Zo wint hij meteen het respect van de dame Thane en de rest van de gemeenschap. Het is het begin van een persoonlijke reis, die laat zien hoe deze machtige en capabele man langzaam weer groeit naar noties als familie en thuis.


Lees meer over: beowulf, itv, kieran bew, william hurt, joanne whalley, james dormer, tim haines, katie newman, ed speelers, david ajala, ian puleston davies, ellora torchia, gisli orn gardarsson, susan aderin, kirsty oswald, laura donnelly, edward hogg, alex price, jack rowan, itoya osagi

Populair nieuws