search

Ons nieuws van vrijdag 13 maart 2015

HBO-baas over toekomst 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

HBO-baas over toekomst 'Game of Thrones'

Er moeten meer dan de geplande zeven seizoenen komen, en een film staat niet in de planning.

In een uitgebreid artikel in Entertainment Weekly wordt er ingegaan op de toekomst van HBO-serie Game of Thrones. De serie gaat binnenkort zijn vijfde seizoen in en showrunners David Benioff en D.B. Weiss hebben laten weten hooguit zeven tot acht seizoenen te willen laten maken. "We zien het licht aan het einde van de tunnel," liet Benioff toen weten. "We hebben nog een lange weg te gaan en dingen uit te vogelen, maar weten zeker waar we heen gaan."

Maar als het aan HBO ligt, krijgt de serie geen einde rond die tijd. Michael Lombardo, de programming president liet weten liever meer seizoenen te zien. "Dat is het moeilijke van wat we doen. We zijn deze reis met David en Dan begonnen. Het is hun visie. Of ik de serie tien jaar door wil zien gaan, als fan en netwerkbaas? Absoluut."

Mochten de showrunners willen stoppen na het zevende seizoen en HBO niet, gaan ze om tafel zitten. "Dan gaan we een eerlijk gesprek voeren over de mogelijkheden. Als zij niet verder willen, vertrouw ik dat het de juiste beslissing is, hoe moeilijk dat ook voor mij is. Wat ik niet wil," aldus Lombardo, "is dat een serie verder gaat dan wat de bedenkers slim vinden."

En dan is er nog het idee van de film. Zelfs schrijver George R.R. Martin wil dat de serie eindigt met een film, maar Lombardo twijfelt daarover. "Als je een serie begint voor onze abonnees, is de belofte dat je deze af kunt kijken, in ruil voor je abonnementsgeld. Ik heb het gevoel dat een film een verandering van die regels is: Dan moet je ineens zestien dollar betalen om te zien hoe het verhaal eindigt."

Eén van de mogelijkheden voor de zender, is het maken van een spin-off. Martin heeft al andere boeken geschreven in de franchise, die niet verbonden zijn aan het grote verhaal. Verder is er de mogelijkheid om het laatste seizoen op te delen in tweeën. Zo zou HBO langer door kunnen gaan, zonder af te wijken van de plannen van de showrunners.

Voorlopig is echter één ding duidelijk. Weiss en Benioff willen dat Game of Thrones zo sterk mogelijk eindigt. "We willen niet dat mensen het einde zien en zeggen, 'Goddank dat het eindelijk voorbij is,'" aldus Weiss. "We weten ongeveer hoeveel uren er nog over zijn in dit verhaal en willen daar geen tien uur aan toevoegen. Het draait erom een middenweg te vinden die voor ons en HBO werkt, maar belangrijker nog, ook voor het publiek."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krysten Ritter op nieuwe setfoto's Marvels 'A.K.A. Jessica Jones'
Series / Foto's

Krysten Ritter op nieuwe setfoto's Marvels 'A.K.A. Jessica Jones'

De nieuwste Marvel-serie verschijnt later dit jaar op Netflix.

Krysten Ritter werd deze week gespot in New York op de set van Marvels A.K.A. Jessica Jones, en natuurlijk waren er ook een aantal slimmeriken die foto's van de actrice wisten te nemen. Je kunt de betreffende foto's hieronder bekijken.

Ritter speelt in de serie de rol van een superheld die haar eigen detectivebureau is gestart in New York City en andere superhelden helpt met hun onderzoeken. Het eerste seizoen van de serie behelst 13 afleveringen en zal later dit jaar op Netflix te zien zijn.

Naast Ritter zijn er in de serie ook rollen weggelegd voor David Tennant als Kilgrave, Rachael Taylor als Patsy Walker, Mike Colter als Luke Cage, Carrie-Ann Moss als Harper, Eka Danville als Malcolm, Erin Moriarty als Hope en Will Traval als een New Yorkse agent. Melissa Rosenberg, producent van Dexter en schrijver van de Twilight-films is de showrunner van Jessica Jones.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
BBC maakt 'Grand Theft Auto' serie
Series / Nieuws

BBC maakt 'Grand Theft Auto' serie

De dramaserie laat vooral werk achter de schermen bij Rockstar zien.

De BBC heeft bekend gemaakt te werken aan een serie over de zeer populaire spellenreeks Grand Theft Auto. De serie zal zich niet afspelen in de fictieve wereld van de spellen. In plaats daarvan wordt er gekeken naar het maken ervan. GTA draait om het leven van medewerkers van ontwikkelaar Rockstar en de opkomst van het bedrijf.

Veel is er verder niet bekend over de serie. Zo is er nog geen releasedatum en is ook niet bekend wie aan het hoofd van de dramaserie komt te staan. De BBC heeft wel laten weten dat GTA deel uitmaakt van het initiatief Make It Digital, waarmee de Engelse regering de bevolking wil inspireren te werken met digitale technieken.

De spellenreeks van Rockstar draait om de opkomst van Maffialeden in een zeer gedetailleerde stad, waarin de speler kan doen wat hij of zij wil. Zo is het mogelijk om eindeloos rond te rijden, zonder missies te spelen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Cast aangekondigd voor 'Beowulf'
Series / Nieuws

Cast aangekondigd voor 'Beowulf'

ITV maakt een moderne hervertelling van het epische heldenverhaal.

De cast van ITVs Beowulf serie is bekend gemaakt. Kieran Bew is gecast om de hoofdrol te spelen in de moderne vertelling van één van de beroemdste heldenverhalen. Hij is te zien naast William Hurt, die de rol van Hrothgar speelt en actrice Joanne Whalley, die de rol van Rheda speelt.

De serie is bedacht door James Dormer, Tim Haines en Katie Newman en zal dertien afleveringen tellen. Het geheel speelt zich af in het mythische Shieldlands, een plek van spektakel en gevaar, waar zowel mensen als mythische wezens wonen. Het zou in essentie een western zijn, die zich afspeelt in de Middeleeuwen van Engelands mythische verleden.

Ook een hele reeks bijrollen is al gecast: Ed Speelers, David Ajala, Ian Puleston-Davies, Ellora Torchia, Gisli Orn Gardarsson, Susan Aderin, Kirsty Oswald, Laura Donnelly, Edward Hogg, Alex Price, Jack Rowan en Itoya Osagiede.

In de eerste aflevering zien we hoe Beowulf, na jaren als huurling rondgezworven te hebben, terugkeert naar Herot, om een laatste eer te bewijzen aan de recentelijk overleden Thane. Hij is de man die hem opgevoed heeft. Maar als Herot aangevallen wordt door het angstaanjagende monster Grendl, heeft Beowulf geen andere keuze, dan het monster op te jagen. Zo wint hij meteen het respect van de dame Thane en de rest van de gemeenschap. Het is het begin van een persoonlijke reis, die laat zien hoe deze machtige en capabele man langzaam weer groeit naar noties als familie en thuis.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zes slechteriken 'Daredevil' onthuld
Series / Nieuws

Zes slechteriken 'Daredevil' onthuld

De serie gaat over minder dan een maand in première.

Marvel en Netflix hebben de personages van zes acteurs aangekondigd voor Daredevil, waarvan er twee bekend zullen zijn voor de comicfans. Hieronder allereerst het lijstje met de zes acteurs en voor zover mogelijk ook een omschrijving van het personage.

Peter Shinkoda: speelt Nobu, een Japanse zakenman die er een geheel eigen agenda op nahoudt.

Wai Ching Ho: speelt de rol van Madame Gao, een machtige vrouw die haar eigen handel leidt.

Nikolai Nikolaeff en Gideon Emery: zij spelen de rollen van Vladimir en Anatoly, twee Russische broers, die naam willen maken in de Verenigde Staten.

Rob Morgan: is Turk Barrett, een kleine crimineel in de Hell's Kitchen. In de comics heeft hij het harnas van superslechteriken als Stilt-Man en Maulred gestolen om met Daredevil te vechten.

Matt Gerald: is tot slot Melvin Potter, a.k.a. Gladiator. Hij is een machinist die in de problemen komt.

"Met een reeds geweldige cast, helpen deze zes acteurs om de wereld van Matt Murdock volledig vorm te geven en leven te brengen naar de Hell's Kitchen," liet uitvoerend producent Jeph Loeb weten. "We zijn gezegend met zulke geweldige acteurs samen te werken aan deze serie, om een bijzonder eerste seizoen te kunnen maken."

En showrunner Steven S. DeKnight: "Het is een eer om te werken met zulke getalenteerde acteurs, die deze personages tot leven helpen brengen. De uitdaging in het tot leven brengen van slechteriken, is dat je er drie-dimensionele personages van moet maken. Onze acteurs overtreffen alle verwachtingen op dit gebied en spelen echte en menselijke antagonisten."

De serie, waarin Charlie Cox de rol van Matt Murdock / Daredevil speelt, zal op 10 april in z'n geheel te streamen zijn op Netflix. Het eerste seizoen telt 13 afleveringen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
AMC wilde 'Mad Men' spin-off
Series / Nieuws

AMC wilde 'Mad Men' spin-off

Deze zou over Peggy of Sally zijn gegaan.

Televisiezender AMC begint komende maand met de uitzendingen van het laatste seizoen van hitserie Mad Men. Nu blijkt dat de zender actief gewerkt heeft aan een spin-off, maar dat die niet door ging omdat bedenker Matthew Weiner zich er niet goed bij voelde. Dit vertelde Sandra Stern van distributeur Lionsgate in een interview met The Hollywood Reporter.

"Toen we begonnen met onderhandelingen met AMC, was één van de zaken waar ze om vroegen een spinoff," aldus Stern. "We hadden het erover een hedendaagse te maken. Gezien het feit dat [Mad Men] ongeveer vijftig jaar geleden eindigt, zouden de meeste personages dood zijn."

"Sally was het enige personage dat jong genoeg was, om haar dertig of veertig jaar later te volgen. Er was ook een tijd waarin we keken naar een spin-off rond Peggy, á la Breaking Bad, waarin een kleiner personage naar L.A. gaat. Maar Matt voelde zich daar niet comfortabel bij."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.