HBO-baas over toekomst 'Game of Thrones'

Er moeten meer dan de geplande zeven seizoenen komen, en een film staat niet in de planning.

Jim Pedd, 13-03-2015 18:30

In een uitgebreid artikel in Entertainment Weekly wordt er ingegaan op de toekomst van HBO-serie Game of Thrones. De serie gaat binnenkort zijn vijfde seizoen in en showrunners David Benioff en D.B. Weiss hebben laten weten hooguit zeven tot acht seizoenen te willen laten maken. "We zien het licht aan het einde van de tunnel," liet Benioff toen weten. "We hebben nog een lange weg te gaan en dingen uit te vogelen, maar weten zeker waar we heen gaan."
Maar als het aan HBO ligt, krijgt de serie geen einde rond die tijd. Michael Lombardo, de programming president liet weten liever meer seizoenen te zien. "Dat is het moeilijke van wat we doen. We zijn deze reis met David en Dan begonnen. Het is hun visie. Of ik de serie tien jaar door wil zien gaan, als fan en netwerkbaas? Absoluut."

Mochten de showrunners willen stoppen na het zevende seizoen en HBO niet, gaan ze om tafel zitten. "Dan gaan we een eerlijk gesprek voeren over de mogelijkheden. Als zij niet verder willen, vertrouw ik dat het de juiste beslissing is, hoe moeilijk dat ook voor mij is. Wat ik niet wil," aldus Lombardo, "is dat een serie verder gaat dan wat de bedenkers slim vinden."

En dan is er nog het idee van de film. Zelfs schrijver George R.R. Martin wil dat de serie eindigt met een film, maar Lombardo twijfelt daarover. "Als je een serie begint voor onze abonnees, is de belofte dat je deze af kunt kijken, in ruil voor je abonnementsgeld. Ik heb het gevoel dat een film een verandering van die regels is: Dan moet je ineens zestien dollar betalen om te zien hoe het verhaal eindigt."

Eén van de mogelijkheden voor de zender, is het maken van een spin-off. Martin heeft al andere boeken geschreven in de franchise, die niet verbonden zijn aan het grote verhaal. Verder is er de mogelijkheid om het laatste seizoen op te delen in tweeën. Zo zou HBO langer door kunnen gaan, zonder af te wijken van de plannen van de showrunners.

Voorlopig is echter één ding duidelijk. Weiss en Benioff willen dat Game of Thrones zo sterk mogelijk eindigt. "We willen niet dat mensen het einde zien en zeggen, 'Goddank dat het eindelijk voorbij is,'" aldus Weiss. "We weten ongeveer hoeveel uren er nog over zijn in dit verhaal en willen daar geen tien uur aan toevoegen. Het draait erom een middenweg te vinden die voor ons en HBO werkt, maar belangrijker nog, ook voor het publiek."

Bron: EW

Lees meer over: game of thrones, hbo, meerdere, seizoenen, david benioff, db weiss, seizoen, michael lombardo

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix