TV- kijktip: 'Forever'

Nieuwe Net5- serie met Ioan Gruffudd in de hoofdrol.

Michelle Iwema, 14-03-2015 18:38

We worden de laatste jaren doodgegooid met vampierenseries en op basis van enkel de synopsis zou je verwachten dat de nieuwe Net5- serie Forever ook zoiets is. Maar na het zien van de eerste aflevering blijkt deze toch anders dan andere series en zeker de moeite waard.
In Forever maken we kennis met Dr. Henry Morgan. 200 jaar geleden stopte hij met ouder worden en dit probeert hij te verbergen voor de buitenwereld. Hij is dus onsterfelijk en probeert een manier te vinden om dood te kunnen gaan. Hij ziet de onsterfelijkheid als een vloek, omdat het hem in de weg staat om echte liefde te kunnen vinden. Alleen de beste vriend van Henry weet de waarheid en probeert hem te helpen.

In de eerste aflevering (spoiler alert) zien we hoe Henry een blondine versiert op de metro. Maar dan klapt de metro op een ander toestel en gaan alle inzittenden dood, behalve Henry. De bestuurder blijkt vergiftigd te zijn en Henry is een logische verdachte voor de politie. Zo komt hij in contact met de vrouwelijke detective Jo Martinez, die hij begint te helpen met het oplossen van de zaak.

Henry is een charmant personage die dankzij de kennis van zijn lange leven, mensen goed kan inschatten. De manier waarop hij dingen kan zien aan mensen (bijvoorbeeld de afdruk van een ring op een ringvinger dat wijst op een scheiding) doet heel sterk denken aan Sherlock, alleen is Henry een charmante rokkenjager die gelooft in ware liefde en het lot. We zien ook flashbacks naar Henry's verleden, zodat we steeds meer te weten komen over het leven dat hij heeft geleefd en de grote liefde die hij is verloren.

Ioan Gruffudd vind ik zelf altijd een leuke acteur om te zien. Na zijn rollen in King Arthur als Lancelot en Fantastic Four werd hij niet de household name zoals indertijd werd verwacht dat hij zou worden. Maar met Forever heeft hij een rol die goed bij hem past en waarin hij laat zien een serie geheel te kunnen dragen. Ook de rest van het ensemble is leuk met Alana de la Garza als de detective en mogelijke love-interest, Judd Hirsch als beste vriend en Lee Tergesen (die Tobias Beecher speelde in Oz) als Henry's mogelijke nemesis. De spanning, humor en romantiek is goed in balans, het verhaal is sterk en de flashbacks zijn goed gespreid over de aflevering zonder af te leiden van het hedendaagse verhaal. De eerste aflevering (die vanavond zal worden uitgezonden) biedt dus genoeg moois om benieuwd te maken naar de rest van het seizoen.

Forever is elke zaterdag om 21.00 uur te zien op Net5.

Lees meer over: Forever, Ioan Gruffudd, Net5 serie, Net5, romantiek, onsterfelijk, spanning, vampieren, Oz, Sherlock, Lancelot, Tobias Beecher, Alana de la Garza, zaterdag tv

Populair nieuws

Populair nieuws

Serie over WO II slaat in als bom op Netflix

Serie over WO II slaat in als bom op Netflix