search
Robert Kirkman over tijdlijn 'Fear the Walking Dead'
Series / Nieuws

Robert Kirkman over tijdlijn 'Fear the Walking Dead'

Uiteindelijk is een crossover tussen de series absoluut mogelijk.

Robert Kirkman ging gisteren tijdens het SXSW festival in Texas in op de tijdlijn van de spin-off van AMCs The Walking Dead. Het eerste seizoen daarvan moet komende zomer al in première gaan en krijgt in totaal zes één uur durende afleveringen, gevolgd door een tweede seizoen in 2016.


"De serie gaat helemaal niet gerelateerd zijn aan de comics," vertelde Kirkman. "Vanaf het begin van de serie hebben we één ding gehoord: 'Wat is er hier of daar aan de hand?' De intentie met deze nieuwe serie is dus om de wereld uit te breiden en een andere hoek van de Verenigde Staten te tonen, zodat we kunnen zien wat daar aan de hand is. Het verhaal begint dus een beetje eerder dan de originele serie. Rick Grimes werd wakker uit een coma en dacht meteen, 'Oh man, zombies, wat gek!' En nu gaan we dat een beetje meer zien gebeuren in deze serie. Maar ik zou het geen prequel noemen, want niet de hele serie gaat vooraf aan The Walking Dead. Uiteindelijk lopen ze gelijk."

Daarmee zorgen de makers voor de mogelijkheid dat de shows een crossover krijgen. "Een ding dat we willen bereiken met de nieuwe serie, is dat het geen afgeleide wordt van The Walking Dead. Je kunt het op zichzelf bekijken en je eigen ervaring krijgen. Maar als je de twee series bekijkt, zien je bijvoorbeeld dat ze zaken op een andere manier ontdekken. Er zit veel in de Walking Dead wereld dat personages moeten leren. En het kan zijn dat in de nieuwe serie dingen ontdekt worden die in de andere serie nog niet ontdekt zijn. Dus het kan zijn dat ze in seizoen 4 van The Walking Dead een zombie zagen die iets kon en nu weten we waarom. Dus dat soort dingen kunnen we doen, maar de series zullen op hun eigen benen kunnen staan."

Hoofdrollen in de spin-off zijn er voor Cliff Curtis, Kim Dickens, Frank Dillane en Alycia Debnam Carey. Op dit moment vinden de opnames plaats.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen