search

Ons nieuws van maandag 16 maart 2015

George R.R. Martin ziet meer seizoenen 'Game of Thrones' wel zitten
Series / Nieuws

George R.R. Martin ziet meer seizoenen 'Game of Thrones' wel zitten

HBO benaderde hem oorspronkelijk voor een reeks van tien seizoenen.

Binnenkort keert HBO-serie Game of Thrones terug voor zijn vijfde seizoen. Als dat is afgelopen, hebben we als het aan showrunners D.B. Weiss en David Benioff ligt, nog zo'n twee jaar te gaan met de serie. Zij willen op een hoogtepunt stoppen, maar als het aan de zender is, gaat men nog wel even door. Dat bleek eergisteren nog uit een statement van Michael Lombardo.

Vandaag voegt ook George R.R. Martin, de schrijver van de reeks A Song of Ice and Fire-boeken, waar de show op gebaseerd is, zich bij die discussie. Hij wijst er in een blogpost allereerst op, dat HBO tot nu toe zes seizoenen besteld heeft van de serie. Alle gesprekken die gevoerd worden over meer dan die zes seizoenen, zijn slechts speculatie.

Daar staat echter tegenover dat Benioff en Weiss vrij stellig zijn over het laten eindigen van de serie in het zevende seizoen. Maar Martin vertelt in zijn blogpost, dat HBO hem sinds het eerste seizoen in première ging, verteld heeft dat volgens hen de serie tien jaar voort zou moeten duren. Martin geeft verder aan dat niemand echt zeker kan weten wanneer de serie gaat eindigen.

"Terwijl we vooruit gaan, verwacht ik een stem te hebben in deze beslissingen," schrijft hij. "Maar die van mij is slechts één stem tussen velen, en er zijn veel verschillende factoren die mee kunnen spelen. Ik kan wel zeggen, ontzettend veel geluk te hebben met partners als HBO, en David Benioff en Dan Weiss. Zeven seizoenen, tien seizoenen, met een of twee films… uiteindelijk gaat het er vooral om dat we een geweldig verhaal vertellen, met een geweldig einde…"

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Justin Hires gecast in 'Rush Hour' serie
Series / Nieuws

Justin Hires gecast in 'Rush Hour' serie

Hij speelt de rol die Chris Tucker in de film op zich nam.

Onlangs werd Jon Foo nog gecast in de rol van Lee, voor de aankomende televisiereboot van Rush Hour. Nu is ook zijn tegenspeler gevonden, in Justin Hires. Hij zal de rol van Carter spelen, een arrogante politieagent, wiens onorthodoxe methoden hem regelmatig in de problemen brengen bij zijn bazen.

De twee nog relatief onbekende onbekende acteurs nemen daarmee de rollen die Chris Tucker en Jackie Chan in de oorspronkelijke filmfranchise van New Line Cinema speelden op zich. Naast Foo en Hires zijn ook Aimee Garcia (Didi) en Jessika Van (Kim) gecast in rollen in de pilot.

Het scenario wordt op dit moment geschreven door Bill Lawrence en Blake McCormick. Zij zijn naast Arthur Sarkissian, Brett Ratner, Jeff Ingold en regisseur Jon Turteltaub ook uitvoerend producenten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Robert Kirkman over tijdlijn 'Fear the Walking Dead'
Series / Nieuws

Robert Kirkman over tijdlijn 'Fear the Walking Dead'

Uiteindelijk is een crossover tussen de series absoluut mogelijk.

Robert Kirkman ging gisteren tijdens het SXSW festival in Texas in op de tijdlijn van de spin-off van AMCs The Walking Dead. Het eerste seizoen daarvan moet komende zomer al in première gaan en krijgt in totaal zes één uur durende afleveringen, gevolgd door een tweede seizoen in 2016.

"De serie gaat helemaal niet gerelateerd zijn aan de comics," vertelde Kirkman. "Vanaf het begin van de serie hebben we één ding gehoord: 'Wat is er hier of daar aan de hand?' De intentie met deze nieuwe serie is dus om de wereld uit te breiden en een andere hoek van de Verenigde Staten te tonen, zodat we kunnen zien wat daar aan de hand is. Het verhaal begint dus een beetje eerder dan de originele serie. Rick Grimes werd wakker uit een coma en dacht meteen, 'Oh man, zombies, wat gek!' En nu gaan we dat een beetje meer zien gebeuren in deze serie. Maar ik zou het geen prequel noemen, want niet de hele serie gaat vooraf aan The Walking Dead. Uiteindelijk lopen ze gelijk."

Daarmee zorgen de makers voor de mogelijkheid dat de shows een crossover krijgen. "Een ding dat we willen bereiken met de nieuwe serie, is dat het geen afgeleide wordt van The Walking Dead. Je kunt het op zichzelf bekijken en je eigen ervaring krijgen. Maar als je de twee series bekijkt, zien je bijvoorbeeld dat ze zaken op een andere manier ontdekken. Er zit veel in de Walking Dead wereld dat personages moeten leren. En het kan zijn dat in de nieuwe serie dingen ontdekt worden die in de andere serie nog niet ontdekt zijn. Dus het kan zijn dat ze in seizoen 4 van The Walking Dead een zombie zagen die iets kon en nu weten we waarom. Dus dat soort dingen kunnen we doen, maar de series zullen op hun eigen benen kunnen staan."

Hoofdrollen in de spin-off zijn er voor Cliff Curtis, Kim Dickens, Frank Dillane en Alycia Debnam Carey. Op dit moment vinden de opnames plaats.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bekijk de dodelijke wapens van Drea De Matteo in 'Agents of S.H.I.E.L.D.'
Series / Foto's

Bekijk de dodelijke wapens van Drea De Matteo in 'Agents of S.H.I.E.L.D.'

Soort van wannabe Wolverine-klauwen?

Via Tweet van Agents of S.H.I.E.L.D. krijg je hierboven een eerste indruk op het personage Karla Faye Gideon, gespeeld door The Sopranos-actrice Drea de Matteo. Uiteraard speelt ze deze slechterik in de Marvel tv-serie Agents of S.H.I.E.L.D. Overduidelijk is ze niet zo heel erg gesteld op mooi gelakte nagels, aangezien ze deze heeft ingeruild voor een reeks dodelijke stalen versies.

Haar personage zal te zien zijn in de aflevering "One of Us". In de aflevering zoekt Cal wraak op Coulson door een team te formeren met super slechteriken. Met hen moet S.H.I.E.L.D. verwoest worden. Ondertussen roept May de hulp in van Dr. Andrew Garner, haar charismatische ex-man, om een crisis te bezweren die het team uit elkaar dreigt te scheuren.

De dertiende aflevering in het tweede seizoen wordt morgen uitgezonden door ABC.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dominic Cooper in AMCs 'Preacher'?
Series / Nieuws

Dominic Cooper in AMCs 'Preacher'?

Hij zou een bovennatuurlijk begaafde predikant moeten spelen.

AMC werkt op dit moment aan een poging om de comics Preacher naar het kleine scherm te brengen. Enkel de pilot is officieel op dit moment en daarvoor wordt nu gezocht naar een hoofdrolspeler. Naar verluidt hebben makers Seth Rogen en Evan Goldberg niemand minder dan Dominic Cooper op het oog voor die rol.

Op basis van welke bronnen The Tracking Board, waar dit gerucht vandaan komt, dit stelt, is niet bekend. Heel zeker is het gerucht dus niet, maar Cooper zou in elk geval een interessante keus zijn voor de rol van priester Jesse Custer.

Preacher zou in 2016 uit moeten komen en draait om eerder genoemde Jesse Custer. Hij is predikant in een klein stadje in Texas en smelt samen met een bovennatuurlijk wezen dat uit de hemel ontsnapt is. Zo krijgt Custer de kans om iedereen te laten doen wat hij wil. Samen met zijn ex-vriendin Tulip en een Ierse vampier met de naam Cassidy, gaat hij op een zoektocht om God te vinden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.