'The Wire' verschijnt in juni op Blu-Ray

'The Wire' verschijnt in juni op Blu-Ray

De "nummer 1 serie aller tijden" binnenkort in breedbeeld High Definition.

Bram de Groot, 17 maart 2015 om 12:24

De HBO-serie The Wire wordt gerekend tot de beste series in de TV geschiedenis. Na lang wachten kunnen de fans de misdaadserie nu ook aanschouwen in High Definition én breedbeeld. Midden dit jaar verschijnt de serie namelijk op een rijkelijk gevulde Blu-Ray uitgave.
De zestig aflevering staan verspreid over maar liefst twintig schijven, welke verpakt zitten in een stevige verzamelbox. De afleveringen zijn geremasterd naar 16 x 9 full-screen HD formaat. Tevens bevat The Wire: The Complete Series een flinke reeks bonusmaterialen, waaronder vier achter-de-schermen documentaires, drie prequels over het leven voor The Wire en een gloednieuwe Q&A met cast en crew ter gelegenheid van The Wire-reünie.

The Wire: The Complete Series is vanaf 3 juni verkrijgbaar op Blu-Ray.The Wire beeldt een Amerikaanse stedelijke dystopie uit, waar het onderscheid tussen goed en kwaad, misdaad en straf continu op de proef wordt gesteld. In vijf seizoenen schildert The Wire een beeld van Baltimore waar de institutionele voorrechten, economische ongelijkheden en een keiharde drugsoorlog de stad en haar inwoners in hun greep houden. Het eerste seizoen van de serie toont de zinloosheid van drugsoorlog, het daarop volgende seizoen gaat over de de-industrialisatie en het verdwijnen van de werkende klasse. Seizoen drie laat zien hoe de politieke cultuur van de stad echte hervormingen tegenhoudt. In het vierde seizoen komt het onderwijssysteem aan bod en de werkelijke kansen voor komende generaties. Het vijfde en laatste seizoen onderzoekt de mediacultuur en de rol in het bestendigen van de status quo. Te midden van dit alles bevinden zich de kleurrijke karakters, die zich aan beide kanten van de wet bevinden en de verscheidenheid aan culturen in Baltimore. Ieder voor zich probeert zich staande te houden, vechtend tegen een systeem dat zich in alles tegen de maatschappelijke vooruitgang lijkt te bewegen.

Bron: Persbericht

Lees meer over: the wire, hbo, serie, blu ray, breedbeeld, Dominic West, John Doman, Deirdre Lovejoy, Wendell Pierce, Lance Reddick, Idris Elba, Michael Kenneth Williams, Clarke Peters, Sonja Sohn

Informatie over de serie: The Wire

Populair nieuws