search

Ons nieuws van dinsdag 17 maart 2015

Problemen voor 'Twin Peaks' serie
Series / Nieuws

Problemen voor 'Twin Peaks' serie

De contractonderhandelingen zouden niet als gepland gaan.

Vorig jaar was er plotseling geweldig nieuws voor fans van Twin Peaks. Zender Showtime zou samen met regisseur David Lynch een derde seizoen maken van de cultserie uit de jaren negentig. Nu lijkt de toekomst een stuk minder zeker, gezien een statement van Lynch.

"Op dit moment kan ik niet meer zeker zeggen dat het gaat gebeuren," vertelde hij tijdens de opening van een tentoonstelling. Hij vertelde dat er complicaties waren, maar ging niet in op wat die complicaties dan precies inhielden.

Naar verluidt zouden de contractonderhandelingen niet gaan zoals verwacht. Vorig jaar werd nog bekend gemaakt dat oorspronkelijke castleden als Kyle MacLachlan , Sheryl Lee en Dana Ashbrook terug zouden keren. Nu is dat dus niet meer zo zeker.

Het nieuws is enigszins onverwacht, omdat Lynch afgelopen weekend in een ABC News serie nog erg positief was. "We werken nog aan het contract, maar ik houd van de wereld van Twin Peaks en ik hou van de personages. En ik denk dat het heel bijzonder wordt om terug te keren naar die wereld.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix kijktip: 'The Killing VS'
Series / Netflix Kijktip

Netflix kijktip: 'The Killing VS'

De grimmige Amerikaanse remake van de Deense superserie Forbrydelsen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

De Deense serie Forbrydelsen, internationaal beter bekend als The Killing, was zo een enorm succes dat een remake natuurlijk niet uit kon blijven. Na twee seizoenen leek het voorbij met de VS- versie na tegenvallende kijkcijfers maar plakte AMC er een derde aan vast. Hierna besloot de zender dat het echt voorbij was. Maar Netflix was een redder in nood door de serie over te nemen voor een vierde en laatste seizoen, waardoor de fans een waardige afsluiter zouden krijgen.

Zelf ben ik (gek genoeg) begonnen met het kijken van de Amerikaanse versie en daarna pas de Scandinavische. Hierdoor was ik niet bekend met het originele plot en merkte ik pas later dat het eerste seizoen bijna geheel hetzelfde is als de Deense voorganger. Maar goed, het is natuurlijk ook een remake. Er is alleen wel een andere dader gekozen, maar verder is het erg herkenbaar.

Het draait om rechercheur Sarah Linden, die haar laatste werkdag beleeft voor ze met vriend en zoon zal verhuizen naar een andere stad. Het valt haar zwaar, want eigenlijk is ze verknocht aan haar baan. Iets te verknocht om eerlijk te zijn, want haar werk gaat voor alles inclusief haar zoon en partner. Maar dan wordt er een meisje dood aangetroffen en heeft Sarah het gevoel dat ze deze zaak moet oplossen. Haar vervanger Stephen Holder neemt ze dan maar mee op sleeptouw. Hoewel de twee heel verschillend zijn, blijken ze goed samen te kunnen werken. Sarah zet de verhuizing in de ijskast en stort zich met Holder op de zaak. Naast het onderzoek volgen we als kijker ook de familie van het slachtoffer. We zien hoe zij rouwen en hoe moeilijk het voor ze is om door te gaan met hun leven. Ook volgen we politicus Darren Richmond, die bezig is met een campagne, maar misschien wat te maken heeft met de moord. Als kijker probeer je net als Holder en Linden de zaak op te lossen en krijg je elke aflevering nieuwe puzzelstukjes.

The Killing behoort tot een van de spannendere crime- series dankzij de grimmige sfeer, sterke cases, ondersteunende muziek en het uitstekende acteerwerk. Zowel Enos als Kinnaman zijn top in hun rollen, waarvan de personages zich ook steeds meer ontwikkelen waardoor je met ze meeleeft. Nu moet ik zeggen dat ik het Enos- personage wel al snel behoorlijk irritant vond, maar dat doet niet af aan het kijkplezier omdat de mensen om haar heen dat net zo goed van haar vinden. Kinnaman vond ik de sympathieke van de twee en hij zorgde ook vaak voor de komische noot, die je af en toe echt nodig had omdat de serie zo duister was.

De eerste twee seizoenen waren het sterkst, waarbij je makkelijk alle afleveringen achter elkaar kon bingen. Vlak voor het einde van elke aflevering gebeurde er telkens wel iets, waardoor je de volgende werkelijk gewoonweg 'moet' kijken. Het derde seizoen was ietsje minder. Dit speelt zich een jaar na de vorige zaak af en draait om meiden die op straat leven, die worden vermoord. Daarnaast loopt een verhaallijn rond een oude zaak, waar Linden jaren daarvoor aan had gewerkt. De veroordeelde dader (gespeeld door Peter Sarsgaard) heeft de doodstraf gekregen, maar beweert het niet te zijn. Linden besluit de zaak nog een keer onder de loep te nemen met behulp van Holden. Dit seizoen was soms ook ontzettend spannend alleen het einde vond ik persoonlijk niet zo. In het vierde seizoen draait het om de consequenties van die ontknoping en een zaak rond een rijke familie, die dood is aangetroffen. Dit laatste seizoen is zonder meer het minst sterk. Bingen was niet nodig, een per week voelde als voldoende in tegenstelling tot de eerdere seizoenen. Met de laatste aflevering probeerden de makers alles af te sluiten en springen we ook nog even in de tijd om te zien hoe het over een paar jaar met iedereen gaat. Dat had van mij niet gehoeven en deed zelfs af aan de hele serie.

Veel van de misdaadseries op tv weten nooit echt spannend te worden of werken een case snel af om het in een aflevering te kunnen proppen. Met The Killing werd het wel goed uitgewerkt, was het sfeervol, leerde je langzaam de personages goed kennen en was het vaak bijzonder spannend. Het niveau schommelde nog wel eens in de latere seizoenen, maar zo mogen er wat mij betreft toch (veel) meer misdaadseries worden gemaakt.








Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Binnenkort details over 'Arrow' en 'Flash' spin-off
Series / Nieuws

Binnenkort details over 'Arrow' en 'Flash' spin-off

Tegen de lente moeten we al veel meer weten.

Vorige maand was er het nieuws dat The CW een spin-off maakt van Arrow en The Flash. Rollen in die serie zijn er voor Brandon Routh (Atom), Caity Lotz (Black Canary), Victor Garber (Firestorm) en Wentworth Miller (Captain Cold) en nog drie onbekende DC-helden. Daarmee komt e vraag, wanneer de serie er gaat komen. Tijdens het Paleyfest liet uitvoerend producent Andrew Kreisberg daar iets over los.

"Ik denk dat je in de lente al meer over de show weet," vertelde hij. "We willen door blijven gaan met verrassingen en kijken erg uit naar de serie. Het voelt als een nieuw been dat we aan de tripod toevoegen, en hem daarmee af maken. Er zijn personages die we al gezien hebben, maar ook veel geheel nieuwe personages. En de show zal heel anders voelen. Net zoals Flash anders voelt dan Arrow, verschilt deze serie van die twee."

Er is nog geen titel voor de serie, maar daar wordt ook aan gewerkt. "We bevinden ons nog vroeg in dat proces. We moesten ervoor zorgen dat veel van de castleden getekend hadden, voordat we aan de slag gingen met deze megaserie vol personages, in plaats van er eerst aan te werken en dan te horen dat de castleden geen interesse hebben."

Het is nog niet bekend wanneer de productie van start gaat.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Wire' verschijnt in juni op Blu-Ray
Series / Nieuws

'The Wire' verschijnt in juni op Blu-Ray

De "nummer 1 serie aller tijden" binnenkort in breedbeeld High Definition.

De HBO-serie The Wire wordt gerekend tot de beste series in de TV geschiedenis. Na lang wachten kunnen de fans de misdaadserie nu ook aanschouwen in High Definition én breedbeeld. Midden dit jaar verschijnt de serie namelijk op een rijkelijk gevulde Blu-Ray uitgave.

De zestig aflevering staan verspreid over maar liefst twintig schijven, welke verpakt zitten in een stevige verzamelbox. De afleveringen zijn geremasterd naar 16 x 9 full-screen HD formaat. Tevens bevat The Wire: The Complete Series een flinke reeks bonusmaterialen, waaronder vier achter-de-schermen documentaires, drie prequels over het leven voor The Wire en een gloednieuwe Q&A met cast en crew ter gelegenheid van The Wire-reünie.

The Wire: The Complete Series is vanaf 3 juni verkrijgbaar op Blu-Ray.



The Wire beeldt een Amerikaanse stedelijke dystopie uit, waar het onderscheid tussen goed en kwaad, misdaad en straf continu op de proef wordt gesteld. In vijf seizoenen schildert The Wire een beeld van Baltimore waar de institutionele voorrechten, economische ongelijkheden en een keiharde drugsoorlog de stad en haar inwoners in hun greep houden. Het eerste seizoen van de serie toont de zinloosheid van drugsoorlog, het daarop volgende seizoen gaat over de de-industrialisatie en het verdwijnen van de werkende klasse. Seizoen drie laat zien hoe de politieke cultuur van de stad echte hervormingen tegenhoudt. In het vierde seizoen komt het onderwijssysteem aan bod en de werkelijke kansen voor komende generaties. Het vijfde en laatste seizoen onderzoekt de mediacultuur en de rol in het bestendigen van de status quo. Te midden van dit alles bevinden zich de kleurrijke karakters, die zich aan beide kanten van de wet bevinden en de verscheidenheid aan culturen in Baltimore. Ieder voor zich probeert zich staande te houden, vechtend tegen een systeem dat zich in alles tegen de maatschappelijke vooruitgang lijkt te bewegen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe promo 'Game of Thrones' seizoen 5
Series / Video/clip/featurette

Nieuwe promo 'Game of Thrones' seizoen 5

En er is een reeks featurettes vrijgegeven voor het vijfde seizoen.



De Amerikaanse zender HBO heeft een reeks nieuwe promo's vrijgegeven voor het vijfde seizoen van hitserie Game of Thrones. Hierboven kan je nieuwe beelden bekijken en hieronder een drietal featurettes. Die schetsen een mooi beeld van hoe het er achter de schermen van de serie aan toe gaat.

Het vijfde seizoen gaat op 12 april in première, om 09:00 ET wereldwijd. In Nederland is de eerste aflevering The Wars to Come daarmee pas laat in de nacht te zien. Een synopsis hebben we overigens ook al:

"Cersei en Jaime passen zich aan een wereld zonder Tywin aan. Varys onthult een samenzwering aan Tyrion. Dany ziet een nieuwe bedreiging tegen haar heerschappij tegemoet. Jon raakt gevangen tussen twee koningen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jessica Lange stopt met 'American Horror Story'
Series / Nieuws

Jessica Lange stopt met 'American Horror Story'

Ze houdt van de personages die ze gespeeld heeft.

Jessica Lange stopt met haar tol in The FX-serie American Horror Story. Ze was in vier seizoenen van Ryan Murphy's serie te zien, maar heeft het nu gehad met de serie. Het is tijd voor haar om verder te gaan, liet ze het publiek tijdens het Paleyfest weten.

"We hebben een mooie tijd gehad," vertelde ze. "Ik vond het geweldig om deze vier personages te mogen spelen en alle gekkigheid daar omheen. Ik houd van de schrijvers en Ryan en de gestoordheid die komt kijken bij de opnames."

Lange zal dus niet te zien zijn in het vijfde seizoen van de serie, dat in oktober uitgezonden moet worden. Een vaste rol in dit nieuwe seizoen zal er zijn voor Matt Bomer. En Lady Gaga krijgt een gastrol.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.