Opvallende Marvel-serie na één seizoen gecanceld

Opvallende Marvel-serie na één seizoen gecanceld

Het is einde oefening voor de stop-motion animatieserie M.O.D.O.K. en dat al na een seizoen.

Bram de Groot, 15 mei 2022 om 10:55

Volgens Variety is Marvels stop-motion animatiekomedie M.O.D.O.K. gecanceld na slechts één seizoen. En dat zorgt ervoor dat er steeds minder Marvel-series zijn naast de series die zich afspelen in Marvel Cinematic Universe.
M.O.D.O.K. gaat over de titulaire Marvel-schurk M.O.D.O.K., wat staat voor Mental Organism Designed Only for Killing. In de serie is te zien hoe hij met zijn gezinsleven probeert om te gaan nadat hij zijn positie als leider van de gemene groep A.I.M., wat staat voor Advanced Idea Mechanics, verliest.

Een jaar geleden, in mei 2021, verscheen het eerste seizoen van tien afleveringen, met Patton Oswalt die de stem leverde van M.O.D.O.K. Naast Oswalt hadden bekend acteurs als Melissa Fumero en Ben Schwartz stemmen in de serie.

Geen onderdeel van het Marvel Cinematic Universe
De serie M.O.D.O.K. maakte geen deel uit van de MCU. Dit komt vooral doordat de serie werd geproduceerd door Marvel Television, dat uiteindelijk is opgegaan in Marvel Studios.

M.O.D.O.K. is niet de enige Marvel-serie buiten het MCU. De 2D-geanimeerde Hit Monkey-serie kreeg afgelopen november zijn eerste seizoen. Voor Hit Monkey is nog geen tweede seizoen aangekondigd. De fans kunnen zich waarschijnlijk schrap zetten voor een soortgelijke boodschap.

Het goed ontvangen M.O.D.O.K. is in Nederland te kijken op Disney+.Bron: Variety

Lees meer over: MODOK, Marvel, Hulu, Patton Oswalt, Aimee Garcia

Populair nieuws