search

Ons nieuws van zondag 15 mei 2022

Recensie HBO Max-serie 'The Time Traveler's Wife'
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'The Time Traveler's Wife'

Een serie met een sterk begin en zonder einde, zoals alleen Steven Moffat dat kan.

Regie: David Nutter | Cast: Rose Leslie (Claire Abshire), Theo James (Henry DeTamble), Desmin Borges (Gomez), Natasha Lopez (Charisse), Everleigh McDonell (young Claire Abshire), Peter Graham (Mark Abshire), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 40-50 minuten | Jaar: 2022

The Time Traveler's Wife is een boekbewerking door Steven Moffat, bekend van onder andere Sherlock en Doctor Who. Net als zijn versie van de bekende Sherlock Holmes-verhalen begint deze serie ontzettend sterk, maar kan zij haar potentieel niet waarmaken. Na de laatste aflevering zal menig kijker met een groot aantal vragen blijven zitten.

Tijdreizen is iets dat veel terugkomt in films en series, maar werd nog niet eerder zo gebruikt als hier. Het concept is dan ook sterk, maar brengt wat inconsistenties met zich mee. Op zich hoeft dit niet storend te zijn, maar de gemiddelde kijker zal zich toch een aantal keer afvragen waarom bepaalde scènes niet met elkaar stroken.

Het verhaal van Claire en Henry is onmiskenbaar een liefdesverhaal, maar dan in de verkeerde volgorde. In de eerste afleveringen zorgt dit voor een wat ongemakkelijke sfeer, vanwege het enorme leeftijdsverschil tussen de twee hoofdpersonages. De schrijvers proberen dit op te lossen met een aantal slimme grappen en gepaste afstand tussen de personages, en zijn daarin ook wel enigszins geslaagd. We zien Claire opgroeien met Henry, en Henry zich aanpassen aan Claire. Hiermee is de serie een mooi voorbeeld van hoe we ons vormen naar de mensen om ons heen.

Het onderwerp tijdreizen is schrijver Steven Moffat niet geheel onbekend. Helaas blijkt dit toch een lastig concept om uit te werken en het gaat gepaard met een groot aantal gaten in het plot. Er zijn meerdere momenten waarop er iets groots aangekondigd lijkt te worden, een waarschuwing om op te blijven letten, maar dit wordt bijna nooit opgevolgd. Het roept een eindeloos aantal vragen op, waarop de antwoorden klaarblijkelijk niet bestaan.

Wie denkt dat deze vragen in de laatste aflevering netjes worden samengevat en beantwoord, zal teleurgesteld worden, want het einde van de serie is ver te zoeken. Er is geen sprake van een cliffhanger, maar toch voelt het verhaal niet helemaal af. Wellicht is dit een bewuste keuze geweest om te benadrukken dat niemand zou moeten weten hoe het leven eindigt, maar die metafoor komt in dit geval niet echt aan.

Al met al geeft The Time Traveler's Wife een frisse blik op een veelgebruikt concept, en zeker de eerste afleveringen zijn het kijken waard. Het is jammer dat de laatste aflevering niet de resolutie geeft die nodig is om het verhaal enige betekenis te geven. Het voelt uiteindelijk alsof je vijf afleveringen lang een bepaalde richting op wordt geduwd, om vervolgens heel hard de andere kant op getrokken te worden.

★★★☆☆

The Time Traveler's Wife is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijg je niet genoeg van 'The Lincoln Lawyer'? Check dan deze Netflix-series
Series / Featured

Krijg je niet genoeg van 'The Lincoln Lawyer'? Check dan deze Netflix-series

The Lincoln Lawyer is een succes op Netflix; ben je fan? Kijk dan dit.

De serie The Lincoln Lawyer is op dit moment de nummer drie in de kijkcijferstatistieken van Netflix Nederland. Kan je niet genoeg krijgen van de serie en ben je benieuwd naar meer? Dan hebben we 3 toffe tips voor je.

In de serie The Lincoln Lawyer volgen we topadvocaat Mickey Haller uit Los Angeles. Hij is na een ongeluk aan de kant gezet en besluit zijn carrière opnieuw te lanceren. Dat doet hij met zijn Lincoln als hij een moordzaak heeft gevonden om aan te werken.

Drie toffe tips
Goed, welke series tippen we je dan? We duiken erin!

The Serpent: In de jaren 70 heeft de meedogenloze moordenaar Charles Sobhraj het gemunt op reizigers die de 'hippie trail' van Zuid-Azië verkennen. Gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Clickbait: Er blijkt een dubieuze link met het internet te zijn wanneer brave huisvader Nick Brewer wordt ontvoerd. Zijn naasten doen alles om de dader en het motief te achterhalen.

Criminal: Spain: De spanning van het psychologische spel tussen rechercheurs en verdachten is in de verhoorkamer voelbaar. De zoektocht naar antwoorden heeft er soms een morele prijs.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 series scoren het beste op Netflix op dit moment
Series / Featured

Deze 3 series scoren het beste op Netflix op dit moment

Netflix heeft met Ozark ook nu nog een groot succes in handen.

Elke zondag kijken we naar de drie meest bekeken series op streamingdienst Netflix. Deze week valt op dat Ozark met het tweede deel van zijn vierde (en laatste) seizoen nog altijd bovenaan staat.

De serie Ozark is dus de nummer één van dit moment. Maar er zijn natuurlijk meer series! De opvallende show Workin' Moms staat bijvoorbeeld op de tweede plaats deze week. En de derde en laatste plek van de week is voor hekkensluiter The Lincoln Lawyer.

De top drie
Goed, we duiken in de top drie van deze week. We zetten de series op een rij, evenals de synopsis.

1. Ozark: Een financieel adviseur verhuist met zijn gezin van Chicago naar de Ozarks in Missouri, waar hij binnen vijf jaar 500 miljoen dollar moet witwassen voor een drugsbaas.

2. Workin' Moms: Het zwangerschapsverlof is voorbij. Deze vier moeders moeten weer aan de slag en tegelijkertijd het hoofd bieden aan hun kinderen, bazen, liefde en het leven in Toronto.

3. The Lincoln Lawyer: Topadvocaat Mickey Haller uit L.A. is na een ongeluk aan de kant gezet. Hij start zijn carrière "” en zijn bekende Lincoln "” weer op als hij een moordzaak aanneemt.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video maakt er een prima week van: Deze series zijn nieuw
Series / Featured

Prime Video maakt er een prima week van: Deze series zijn nieuw

Dit is het complete nieuwe aanbod op streamingdienst Prime Video.

Soms is het druk, soms is het rustig. Deze week valt voor Prime Video in die tweede categorie, met vier nieuwe seizoenen en 3 afleveringen. We zetten het nieuwe aanbod voor je op een rij.

Modern Love: Mumbai (seizoen 1): Modern Love mumbai verkent 6 unieke, maar universele verhalen van menselijke connectie en liefde in verschillende vormen: romantisch, platonisch, ouderlijk, seksueel, familieel, huwelijk en liefde voor jezelf.

The Kids in the Hall (seizoen 1): Amazon verheugt zich op de terugkeer van de iconische Canadese sketch-comedyserie Kids In The Hall! Een nieuw seizoen staat garant voor een frisse lichting excentrieke personages en geliefde favorieten, met sketches die satirische klappen uitdelen, natuurlijk voorzien van de gedurfde en onbevreesde humor waar The Kids zo bekend om staan.

LOL: Last One Laughing (seizoen 4): Met Rebel Wilson als presentator vechten tien van de beste komieken van Australië om te zien wie zijn gezicht in de plooi houdt terwijl ze de anderen aan het lachen willen maken. Komieken die lachen, worden één voor één uitgeschakeld, tot één komiek overblijft. Er staat $100.000 op het spel. Wie lacht als laatste?

Lizzo's Watch Out for the Big Grrrls (seizoen 1): Meervoudig platina muziekicoon Lizzo is op zoek naar BIG GRRRL-dansers voor haar 2022-tournee. 13 kandidaten komen naar Hollywood om gekozen te worden voor het Bonnaroo-muziekfestival. De lat ligt hoog voor iedereen omdat Lizzo na twee jaar voor het eerst weer gaat optreden voor een groot publiek.

NIEUWE AFLEVERINGEN
This Is Us (S06E10)
De Kraak (S01E06)
Bosch: Legacy (S01E05 en S01E06)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
We weten wanneer de nieuwe 'The Witcher'-serie verschijnt
Series / Nieuws

We weten wanneer de nieuwe 'The Witcher'-serie verschijnt

The Witcher Blood Origin is in december te zien op Netflix, horen we vandaag.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix werkt druk aan een miniserie, The Witcher: Blood Origin. Die moet dit jaar nog te zien zijn op het platform, al liet men nog altijd niet weten wanneer.

Even leek het erop dat The Witcher: Blood Origin al in oktober te zien zou zijn. Maar nu blijkt er gesproken te worden over een release tegen de kerst van 2022.

The Witcher: Blood Origin
"We hebben gehoord dat Netflix verwacht de serie in december 2022 te kunnen lanceren," meldt What's On Netflix. "Het verhaal is dat de serie vermoedelijk tegen de kerst te zien is. Maar zeker is dat de serie in 2022 te zien zal zijn."

Het blijft een onbevestigd gerucht, maar wel eentje dat goed mogelijk is. De eerste twee seizoenen van The Witcher verschenen namelijk ook in december. Aangezien het derde seizoen daarvan pas net begonnen is met de opnames, lijkt de kans groot dat The Witcher: Blood Origin de plek in december even overneemt.

The Witcher: Blood Origin is de onvertelde geschiedenis van The Continent en speelt zich 1200 jaar voor de moederserie af. De serie verkent de creatie van het eerste prototype Witcher en de gebeurtenissen die leidden tot de cruciale Conjunction of the Spheres, waarbij de werelden van monsters, mensen en elfen botsen om een te worden.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom het Arrowverse ineens kapot is
Series / Nieuws

Waarom het Arrowverse ineens kapot is

Legends of Tomorrow en Batwoman zijn gecancelled en we weten waarom.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De afgelopen paar weken hebben we heel wat schokkende onthullingen meegemaakt. Netwerken hebben een verrassend groot aantal high-profile series geannuleerd, en dan met name The CW.

Dat besloot namelijk om een punt te zetten achter een aantal Arrowverse-series. Met name DC's Legends of Tomorrow en Batwoman waren twee schokkende series die geannuleerd werden. Het leidde tot social media campagnes van fans. Maar ook ander Arrowverse-materiaal sneuvelde.

Het einde van het Arrowverse
The Hollywood Reporter schrijft over de unieke reden waarom DC's Legends of Tomorrow en Batwoman geannuleerd werden.

Volgens THR is het zo dat The CW-baas Mark Pedowitz beide series een nieuw seizoen wilde gunnen. Maar Warner Bros. Discovery, het moederbedrijf van The CW, wees dat idee van de hand.

Waarom? "Ze wilden niet langer de lease betalen van de studioruimte, die op 1 mei afloopt."

Voor fans is het pijnlijk, want ze hoopten natuurlijk op meer avonturen rond de twee superhelden. Met name ook omdat de seizoenen zo ambigu en open eindigden, met duidelijk meer verhaal te vertellen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys' onthult nieuwe Supes op toffe poster
Series / Posters

'The Boys' onthult nieuwe Supes op toffe poster

Seizoen 3 van The Boys komt er in rap tempo aan, kom maar door!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een nieuwe teaser poster voor The Boys seizoen 3 onthult Soldier Boy en zes andere Supes die we gaan zien in de serie van Prime Video.

The Boys is gebaseerd op de comics van schrijver Garth Ennis en artist Darick Robertson. Het is een hardcore en rauwe re-imagining van het superheldengenre. De serie is bedacht door Eric Kripke en heeft hoofdrollen voor Usher, Chace Crawford, Laz Alonso, Dominique McElligott en Tomer Capon, evenals Giancarlo Esposito als Stan Edgar, de CEO van Vought International.

The Boys-poster
The Boys introduceert nieuwe personages in de serie. De voornaamste nieuwe Supe is Soldier Boy, die gespeeld wordt door Jensen Ackles en een prominenten rol heeft in het aankomende nieuwe seizoen.

Ook nieuw zijn Laurie Holden als Crimson Countess, Langston Kerman als Eagle the Archer, Sean Patrick Flanery als Gunpowder, Miles Gaston Villanueva als Supersonic, en Nick Wechsler als Blue Hawk.

Soldier Boy staat centraal op de nieuwe teaser poster voor The Boys seizoen 3. Die is een mock-up poster voor Payback, de naam van de superheldengroep die bestond voor The Seven:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans vergissen zich enorm in 'Obi-Wan Kenobi'
Series / Nieuws

Fans vergissen zich enorm in 'Obi-Wan Kenobi'

Star Wars-fans denken dat ze weten waar de serie over gaat, maar dat gaat nog 'tegen' vallen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Ewan McGregor keert eind dit jaar terug voor de Obi-Wan Kenobi-serie. De recente trailer heeft fans, zo zegt hij, helemaal op het verkeerde been gezet voor wat betreft ze mogen verwachten.

Over minder dan twee weken lanceert Disney+ twee afleveringen van de miniserie Obi-Wan Kenobi. McGregor sprak in het kader van die naderende release met Associated Press en vertelde dat fans geen idee hebben waar het over gaat. En dat vindt hij leuk om te zien.

Obi-Wan Kenobi
"Ik vind het geweldig om te kijken naar de reactie van mensen op de trailers, de teaser trailer en daarna de echte trailer," begon McGregor. "Er waren allemaal mensen die het ontleedden en vertellen waar de serie volgens hen om draait."

En dan komt het: "Maar weet je, over het geheel genomen vergissen ze zich. Dus het is heel grappig om naar te kijken."

McGregor had complimenten voor de manier waarop de serie gemaakt wordt en hoe Disney en Lucasfilm geheimen bewaren. "Zo kunnen fans echt ervaren hoe het is iets voor het eerst te zien, zonder het complete verhaal al te kennen."

De aankomende serie Obi-Wan Kenobi begint tien jaar na de val van de Jedi.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste reacties 'Lord of the Rings: The Rings of Power'!
Series / Nieuws

Eerste reacties 'Lord of the Rings: The Rings of Power'!

Sommige fans mochten de serie Lord of the Rings: The Rings of Power al zien.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Die-hard Lord of the Rings-fans delen alvast hun oordeel over de aankomende nieuwe televisieserie van Prime Video. Ze mochten namelijk op bezoek in Londen en kijken naar een toffe preview.

Natuurlijk zagen ze niet alle beelden, want de televisieserie The Lord of the Rings: The Rings of Power is nog niet af. Maar de kijkers mochten wel al wat van de show zien en ze zijn unaniem positief!

The Lord of the Rings: The Rings of Power
De serie The Lord of the Rings: The Rings of Power kreeg in februari zijn eerste teaser trailer. Ook gaf Prime Video rond die tijd de releasedatum vrij; die bleek op 2 september te liggen.

We moeten dus nog eventjes wachten op de komende release van The Lord of the Rings: The Rings of Power, maar kunnen we komende tijd nog heel wat teases verwachten van fans en van Prime Video.

De achtdelige serie wordt gemaakt door showrunners J.D. Payne en Patrick McKay. Volgens de kijkers is hij adembenemend en absoluut in goede handen:

@knewbettadobetta My Rings Of Power Sneak Peak!!! #LOTRROP #ringsofpower #primevideocreator #tolkientok #foryou #fyp ♬ original sound - Knewbettadobetta




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste reacties op seizoen 4 van 'Stranger Things'
Series / Nieuws

Eerste reacties op seizoen 4 van 'Stranger Things'

Eind deze maand verschijnt het eerste deel van het vierde seizoen.

Netflix gaf zaterdagavond Stranger Things seizoen 4 zijn wereldpremière door de eerste aflevering te vertonen aan leden van de cast en crew. Verschillende filmjournalisten en andere leden van de media waren ook aanwezig. De eerste reacties op de aflevering werden direct na de première op Twitter gezet.

Zoals te verwachten zijn de eerste reacties overweldigend positief en bijna perfect. De meesten prijzen de "terugkeer naar de basis" van de serie, en sommigen noemen het de engste aflevering van de show tot nu toe.

Anderen prijzen de productiewaarde van het nieuwe seizoen. Naar verluidt gaf Netflix 30 miljoen dollar per aflevering uit.

Op 27 mei zal de eerste reeks nieuwe afleveringen van seizoen vier debuteren op Netflix, terwijl de rest van het seizoen op 1 juli zal verschijnen.

Reeks reacties seizoen van Stranger Things
Hieronder een aantal reacties op het nieuwe seizoen van Stranger Things die op Twitter te lezen zijn.











Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opvallende Marvel-serie na één seizoen gecanceld
Series / Nieuws

Opvallende Marvel-serie na één seizoen gecanceld

Het is einde oefening voor de stop-motion animatieserie M.O.D.O.K. en dat al na een seizoen.

Volgens Variety is Marvels stop-motion animatiekomedie M.O.D.O.K. gecanceld na slechts één seizoen. En dat zorgt ervoor dat er steeds minder Marvel-series zijn naast de series die zich afspelen in Marvel Cinematic Universe.

M.O.D.O.K. gaat over de titulaire Marvel-schurk M.O.D.O.K., wat staat voor Mental Organism Designed Only for Killing. In de serie is te zien hoe hij met zijn gezinsleven probeert om te gaan nadat hij zijn positie als leider van de gemene groep A.I.M., wat staat voor Advanced Idea Mechanics, verliest.

Een jaar geleden, in mei 2021, verscheen het eerste seizoen van tien afleveringen, met Patton Oswalt die de stem leverde van M.O.D.O.K. Naast Oswalt hadden bekend acteurs als Melissa Fumero en Ben Schwartz stemmen in de serie.

Geen onderdeel van het Marvel Cinematic Universe
De serie M.O.D.O.K. maakte geen deel uit van de MCU. Dit komt vooral doordat de serie werd geproduceerd door Marvel Television, dat uiteindelijk is opgegaan in Marvel Studios.

M.O.D.O.K. is niet de enige Marvel-serie buiten het MCU. De 2D-geanimeerde Hit Monkey-serie kreeg afgelopen november zijn eerste seizoen. Voor Hit Monkey is nog geen tweede seizoen aangekondigd. De fans kunnen zich waarschijnlijk schrap zetten voor een soortgelijke boodschap.

Het goed ontvangen M.O.D.O.K. is in Nederland te kijken op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Married... With Children' keert eindelijk terug!
Series / Nieuws

'Married... With Children' keert eindelijk terug!

Iedereen terug voor een animatieserie van de bekende sitcom Married…With Children.

Een geanimeerde versie van Fox' bekende sitcom Married... With Children is in de maak bij Sony Pictures Television, dat ook de originele serie produceerde.

De studio heeft de hoofdcast van de serie aangetrokken met Ed O'Neill, Katey Sagal, Christina Applegate en David Faustino om de voice-overs op te nemen.

Family Guy-schrijver en uitvoerend producent Alex Carter zal optreden als showrunner van het project, dat in de nabije toekomst aan wordt geboden aan potentiële kopers.

11 seizoenen van Married... With Children
Married... With Children van makers Michael G. Moye en Ron Leavitt, liep van 1987 tot 1997 op Fox. De sitcom werd door de critici bespot tijdens de gehele reeks, maar was een hit voor de toen nog jonge tv-zender, met 259 afleveringen in de 11 seizoenen.

Het geanimeerde project is niet de eerste keer dat Sony heeft geprobeerd de serie nieuw leven in te blazen. In 2014 ontwikkelde Sony een spin-off rond Faustino's Bud Bundy, maar dat werd geen succes.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.