Netflix schrapt weer eens een aantal series

Netflix cancelt weer de nodige series

Achter de schermen is Netflix flink in beweging en er worden harde keuzes gemaakt.

Bram de Groot, 21 mei 2022 15:01

Netflix heeft verschillende animatieprojecten geschrapt, waaronder Wings of Fire van Ava DuVernay. Dinsdag schrapte de streamer het project samen met de op kleuters gerichte Antiracist Baby en de film With Kind Regards From Kindergarten.
Netflix schraapte ook de de Stamped From the Beginning-documentaire Stamped: Racism Antiracism and You. Stamped From the Beginning zelf bevindt zich in post-productie en zal wel doorgaan.

Meerdere projecten geschrapt
Wings of Fire werd oorspronkelijk aangekondigd door Netflix in 2021. Het project zou gebaseerd zijn op de kinderboeken van Tui T. Sutherland en zou een serie van tien afleveringen worden, waarbij DuVernay de serie over drakenstammen zou gaan produceren.

Antiracist Baby was gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Dr. Ibram X Kendi en zou een reeks geanimeerde vignetten met muziek hebben getoond. Kendi schreef ook Stamped: Racism, Antiracism and You.

Volgens Variety geven bronnen binnen Netflix aan dat de beslissing om deze projecten te schrappen een creatieve en geen financiële beslissing was.

Bron: comicbook

Lees meer over: Netflix, Wings of Fire, Ava DuVernay, Antiracist Baby

Populair nieuws