search
Blu-ray recensie: 'From Dusk Till Dawn' seizoen 1
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie: 'From Dusk Till Dawn' seizoen 1

Goede en bijzonder rijkelijk gevulde uitgave van deze op een film gebaseerde serie.

Bedenker: Robert Rodriguez | Cast: D.J. Cotrona (Seth Gecko), Zane Holtz (Richie Recko), Eiza González (Santánico Pandemonium), Jesse Garcia (Freddie Gonzalez), Wilmer Valderrama (Carlos) | Jaren: 2014 "“ heden | TV-release: El Rey Network

In 1996 maakte regisseur Robert Rodriguez de film From Dusk Till Dawn. Voor de lancering van zijn op latino's gerichte kanaal El Rey Network maakte hij er een serie van. De productie ging in november 2013 van start en in mei 2014 ging de eerste aflevering al in première.

Wanneer de criminele broers Seth en Rickie Gecko een bank hebben overvallen, besluiten ze naar Mexico te vluchten, in de hoop de politie van zich af te schudden. Als ze Jacob Fuller en zijn gezin toevallig tegenkomen, gijzelen ze hen in hun caravan, zodat ze ongezien de grens over kunnen steken. Toeval werkt echter niet altijd in je voordeel, zeker niet wanneer ze bij een stripclub in Mexico stoppen. Kan een nacht hun leven voorgoed veranderen? Of beter gezegd, weten zij de nacht wel te overleven?

Hoeveel kijkers het eerste seizoen trok, is helaas niet bekend. Maar, dat er besloten is tot het maken van een tweede, dertien afleveringen tellende seizoen, maakt wel duidelijk dat de kijkcijfers prima, als niet zelfs erg goed waren.

De recensies waren verder redelijk goed, maar niet enorm positief. Op RottenTomatoes werden dertien recensies geteld en daarvan waren er 9 positief, genoeg dus voor een score van 69 procent. Verder noemde Entertainment Weekly de serie een must-see.



Blu-ray: From Dusk Till Dawn: The Series seizoen 1 | Duur: 450 minuten | Release: maart 2015 | Video: 1080p HD | Audio: Engels, Frans DTS MA 5.1, Frans DTS-HD MA 5.1 | Discs: 3 x Blu-Ray | EAN: 8=713045-244194 | Met dank aan: Entertainment One

De Blu-ray uitgave van From Dusk Till Dawn is een nette dikkere hoes, met daar omheen een slipcover. Voorop zien we de poster van de serie en verder staat het seizoen daarop aangeduid. Andere informatie vinden we op de achterkant, namelijk een synopsis, technische details en info over de talrijke extra's.

De beeldkwaliteit van dit eerste seizoen is hoogstaand. De beelden zijn digitaal opgenomen en bieden erg scherpe randen. Wat wel opvalt, is dat zo nu en dan met de kleuren gespeeld is, waarbij vooral geel een belangrijke rol speelt. Dat is echter een bewuste keuze van de makers en daar valt dus niets op aan te merken.

Ook het geluid klinkt prima uit de boxen. Je zou gezien de setting van de serie verwachten dat het dialoog zo nu en dan wegvalt tegenover de omgevingsgeluiden, maar ook daar is geen sprake van. Het geheel zit dus knap in elkaar.

Extra's
Daar komen nog eens zeer talrijke extra's bij, bijna teveel om hier te bespreken. Uiteraard zitten er enkele standaard zaken bij, zoals audiocommentaar van castleden en regisseurs bij afleveringen, een trailer, commercials en enkele beelden van achter de schermen.

Vooral leuk is On Set: The Making of From Dusk Till Dawn, een 23 minuten durende featurette met interessante interviews. Ook leuk is de extra Character Bio Featurettes, waarin de kijker voorgesteld wordt aan de personages. Verder zijn er nog wat korte, door General Motors en Dos Quis gesponsorde featurettes.

Toekomst
Zoals al omschreven, is er al een tweede seizoen besteld. "Dit is een oprecht uniek werk, dat goed bij de kijkers ligt," vertelde Rodriguez over het tweede seizoen. "Het is geweldig om de personages terug te brengen en de kans te hebben het verhaal naar een andere plek te beginnen. We kijken ernaar uit om weer met de productie te beginnen en hebben er zin in om de lat nog hoger te leggen met het tweede seizoen."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen