search
Chris Carter over terugkeer 'X-Files'
Series / Nieuws

Chris Carter over terugkeer 'X-Files'

Wat gebeurt er met de 2012-verhaallijn?

Nu zeker is dat The X-Files onder leiding van Chris Carter en wederom met rollen voor David Duchovny en Gillian Anderson terugkeert, kunnen de sterren over het nieuwe seizoen vertellen. In diverse interviews vertelden Carter en Duchovny over terugkerende acteurs, waar de wederopleving van de show staat en wat voor afleveringen er komen.


"We gaan de X-Files vertellen zoals we dat altijd gedaan hebben," vertelde Carter over de zes afleveringen. Die zullen zich in het heden af gaan spelen. "We plaatsen ze in de tijd en ruimte waarin ze bestaan. We vertellen hedendaagse verhalen in hedendaagse situaties, die eer doen aan Mulder en Scully, hun relatie en het voorbijgaan van de tijd."

Eén probleem waar Carter dan mee te maken krijgt, is een gebeurtenis waar in de serie naar gehint werd, die in 2012 plaats zou vinden: de kolonisatie van de Aarde. "ik heb daarover nagedacht en weet nog niet zeker hoe ik er mee om zal gaan; op een grote manier, een milde manier, een moderne manier, een referentie, of een plotpunt. En natuurlijk kun je niet vermijden op de een of andere manier iets met William te doen." Verder vertelde Carter over terugkerende castleden. "We hebben Darin Morgan en Jim Wong weten te lokken en kijken ernaar uit de rest te strikken. Ik heb plannen voor iedereen."

Tot slot liet Duchovny nog weten dat de nieuwe reeks zowel een verzameling monsters van de week als een langlopend verhaal gaat beslaan. "We gaan allebei doen. Ik weet zeker dat het begint en eindigt met de mythologie. Maar hoe weet ik niet." De productie van het zes afleveringen tellende seizoen gaat deze zomer van start.

Aanbevolen artikelen