search

Ons nieuws van maandag 30 maart 2015

George R.R. Martin schrijft geen aflevering zesde seizoen 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

George R.R. Martin schrijft geen aflevering zesde seizoen 'Game of Thrones'

Hij concentreert zich op het schrijven van het zesde boek in de reeks.

Schrijver en bedenker George R.R. Martin zal geen aflevering schrijven van het zesde seizoen van HBO-serie Game of Thrones. Hij doet dat, om werk aan het zesde boek in de A Song of Ice and Fire-reeks te kunnen afmaken: The Winds of Winter. Eerder al besliste hij dat met betrekking tot het vijfde seizoen, terwijl Martin voor de vier eerdere seizoenen wel afleveringen verzorgde.

"Na er een maand mee gezeten te hebben, heb ik besloten om geen aflevering te schrijven voor seizoen zes van Game of Thrones," vertelde Martin. "Het schrijven van een scenario kost me minimaal drie weken, en langer als het niet direct uit de boeken komt. En echt, het zou me meer dan dat kosten omdat ik nooit goed ben geweest in wisselen van medium en dan weer terug gaan. Een aflevering van het zesde seizoen schrijven kost me een maand werk aan Winds, misschien zelfs zes weken. En dat kan ik me niet veroorloven. Met David Benioff, D.B. Weiss en Bryan Cogman aan boord, zit het wel goed met de scenario's van het zesde seizoen. Ik kan mijn tijd beter steken in Winds."

De beslissing komt dus niet uit de lucht vallen. Martin staat erom bekend dat hij langzaam werkt en staat onder grote druk om het zesde van de geplande zeven boeken af te maken. Voorlopig is er echter nog genoeg materiaal en kunnen we vanaf 12 april genieten van het vijfde seizoen van Game of Thrones.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tv-spot #1 & poster 'Daredevil'
Series / Video/clip/featurette

Tv-spot #1 & poster 'Daredevil'

Veel nieuwe beelden uit de actievolle superheldenserie.



Over een kleine twee weken verschijnen alle afleveringen van het eerste seizoen van Daredevil online op Netflix. Hierboven een eerste tv-spot en onderaan tref je een nieuwe poster.

De eerste aflevering heeft de titel "Into the Ring" en geeft ons een introductie van de advocaat Matt Murdock (Charlie Cox) die door een ongeluk speciale krachten (bovenmenselijk scherpe zintuigen, op het 'zicht' na) krijgt. Gedurende de serie verandert hij in de superheld Daredevil.

Vanaf 10 april bekijk je Daredevil via Netflix.



Andere rollen zijn voor Vincent D'Onofrio (The Kingpin), Rosario Dawson (Claire Temple / Night Nurse), Elden Henson (Foggy Nelson), Deborah Ann Woll (Karen Page), Bob Gunton (Leland Owlsely / The Owl), Vondie Curtis Hall (journalist Ben Urich), Toby Leonard Moore (Wesley) en Ayelet Zurer (Vanessa).
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Chris Carter over terugkeer 'X-Files'
Series / Nieuws

Chris Carter over terugkeer 'X-Files'

Wat gebeurt er met de 2012-verhaallijn?

Nu zeker is dat The X-Files onder leiding van Chris Carter en wederom met rollen voor David Duchovny en Gillian Anderson terugkeert, kunnen de sterren over het nieuwe seizoen vertellen. In diverse interviews vertelden Carter en Duchovny over terugkerende acteurs, waar de wederopleving van de show staat en wat voor afleveringen er komen.

"We gaan de X-Files vertellen zoals we dat altijd gedaan hebben," vertelde Carter over de zes afleveringen. Die zullen zich in het heden af gaan spelen. "We plaatsen ze in de tijd en ruimte waarin ze bestaan. We vertellen hedendaagse verhalen in hedendaagse situaties, die eer doen aan Mulder en Scully, hun relatie en het voorbijgaan van de tijd."

Eén probleem waar Carter dan mee te maken krijgt, is een gebeurtenis waar in de serie naar gehint werd, die in 2012 plaats zou vinden: de kolonisatie van de Aarde. "ik heb daarover nagedacht en weet nog niet zeker hoe ik er mee om zal gaan; op een grote manier, een milde manier, een moderne manier, een referentie, of een plotpunt. En natuurlijk kun je niet vermijden op de een of andere manier iets met William te doen." Verder vertelde Carter over terugkerende castleden. "We hebben Darin Morgan en Jim Wong weten te lokken en kijken ernaar uit de rest te strikken. Ik heb plannen voor iedereen."

Tot slot liet Duchovny nog weten dat de nieuwe reeks zowel een verzameling monsters van de week als een langlopend verhaal gaat beslaan. "We gaan allebei doen. Ik weet zeker dat het begint en eindigt met de mythologie. Maar hoe weet ik niet." De productie van het zes afleveringen tellende seizoen gaat deze zomer van start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'CSI'-ster William Petersen in tweede seizoen 'Manhattan'
Series / Nieuws

'CSI'-ster William Petersen in tweede seizoen 'Manhattan'

Na tien jaar Gilbert 'Gil' Grissom te zijn geweest, gaat de acteur nu een geheimzinnige legerofficier spelen.

WGN America heft aangekondigd dat William Petersen is toegevoegd aan de cast van de dramaserie Manhattan. De acteur speelde tien jaar lang Gilbert 'Gil' Grissom in de populaire show CSI: Crime Scene Investigation, een rol die hem in 2004 een Golden Globe-nominatie opleverde.

Petersen speelt in het tweede seizoen Emmett Darrow, een geheimzinnige legerofficier in Los Alomos. Deze uitermate religieuze en patriottistische man is ervan overtuigd dat God een beroep op hem doet in de atomische toekomst. Darrow voelt zich geroepen om tal van Amerikaanse waarden wereldwijd te verspreiden.

Manhattan speelt zich af in de jaren '40. De focus ligt op de groep briljante wetenschappers die bouwen aan de eerste atoombom. Petersen vergezelt een cast die al bestaat uit John Benjamin Hickey, Olivia Williams, Daniel Stern, Ashley Zukerman, Rachel Brosnahan, Katja Herbers, Alexia Fast, Christopher Denham, Harry Lloyd en Michael Chernus.

De productie van het tweede seizoen van Manhattan, een bedenksel van Sam Shaw, gaat in april van start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste teaser 'Fear the Walking Dead'
Series / Trailer

Eerste teaser 'Fear the Walking Dead'

Wat is toch dat mysterieuze virus dat rond gaat?



Gisteren was de laatste aflevering van het vijfde seizoen van AMC-serie The Walking Dead te zien. Aan het einde daarvan werd een eerste teaser vrijgegeven voor de spin-off van de serie, Fear the Walking Dead, die je hierboven kunt bekijken. Rollen in de spin-off zijn er voor Kim Dickens, Cliff Curtis, Frank Dillane en Alycia Debnam Carey. Het geheel speelt zich in hetzelfde universum af, maar op een ander tijdstip en een andere plek.

Ondanks dat de teaser slechts vijftien seconden duurt, onthult het al iets van de nieuwe serie. Er wordt gesproken over de uitbraak van een "vreemd virus" en we zien een eerste zombie door een tunnel lopen. Helaas zijn de hoofdpersonen niet te zien in het bovenstaande, maar de verwachting is, dat zij snel hun opwachting zullen maken in het promotiemateriaal voor de show.

Curtis speelt in de show de rol van Sean Cabrera, een gescheiden leraar die een boze tienerzoon op probeert te voeden. Sean is nu samen met Nancy (Dickens), een studieadviseur met twee eigen kinderen: Nick (Dillane), die vecht tegen een drugsverslaving en Ashley (Carey), een ambitieuze jonge vrouw.

De spin-off gaat komende zomer in première, met een zes afleveringen tellend eerste seizoen. Een tweede seizoen volgt in 2016.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
NBC brengt komedieserie 'Coach' terug
Series / Nieuws

NBC brengt komedieserie 'Coach' terug

De inmiddels gepensioneerde football-coach Hayden Fox (Craig T. Nelson) wordt ditmaal de assistent van zijn volwassen zoon.

NBC heeft besloten de jaren '90 sitcom Coach weer tot leven te wekken. EW meldt dat de studio samen met hoofdrolspeler Craig T. Nelson (Parenthood, The District) aan de slag gaat met een vervolg op de show die liep van 1989 tot 1997. Het gaat dus niet om een reboot, maar om een sequel.

In dertien gloednieuwe afleveringen krijgen we te zien dat football-coach Hayden Fox inmiddels is gepensioneerd. Hij wordt gevraagd om de assistent te worden van zijn zoon, de nieuwe hoofdcoach van een nieuw universiteitsteam in Pennsylvania.

Het is op dit moment onduidelijk of er nog andere leden uit de originele cast terugkeren voor de nieuwe afleveringen. Coach-bedenker Barry Kemp zal in ieder geval wel zijn medewerking verlenen als schrijver en uitvoerend producent.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.