search
Waarom Kenobi spelen in 'Obi-Wan Kenobi' makkelijker was voor Ewan McGregor dan in de prequels
Series / Nieuws

Waarom Kenobi spelen in 'Obi-Wan Kenobi' makkelijker was voor Ewan McGregor dan in de prequels

Obi-Wan Kenobi-acteur Ewan McGregor legt uit waarom hij de rol voor de Disney Plus-serie makkelijk weer op kon pakken.

Onlangs was Ewan McGregor voor het eerst sinds jaren weer als Obi-Wan Kenobi op het scherm te zien. De acteur geeft aan dat het een stuk makkelijker was om het personage te spelen dan tijdens het filmen van de prequels. En hier is waarom.

Dat heeft alles te maken met Alec Guinness, de acteur van Obi-Wan Kenobi in de originele Star Wars-trilogie. McGregor probeert zijn acteerwerk als Obi-Wan te baseren op de manier waarop Guinness hem destijds speelde.

McGregor over Obi-Wan Kenobi
De Obi-Wan die we in de originele trilogie zagen, lijkt een stuk meer op de Obi-Wan die we in Obi-Wan Kenobi zien dan de versie uit de prequels. McGregor legt het uit:

"Hem spelen was makkelijker, op een manier omdat de een soort van gebroken Obi-Wan Kenobi, het solidaire, eenzame personage dat we aan het begin van de serie aantreffen, komt iets dichter in de buurt van Alec Guiness' Obi-Wan Kenobi dan de mijn Obi-Wan die hagedissen berijdt enzo. Dus, ik hield er enorm van. En ik moet altijd Alec Guinness in mijn hoofd of op mijn schouder hebben zitten, waar hij ook is, ik moet deels als hem voelen wanneer ik de rol speel. En ik voel me dan iets dichterbij hem."

Of we Ewan McGregor nog eens als Obi-Wan Kenobi in actie gaan zien, is op dit moment nog niet duidelijk. Zo weten we niet of er een tweede seizoen van Obi-Wan Kenobi gaat komen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen