search

Ons nieuws van woensdag 6 juli 2022

Recensie Prime Video-serie 'The Terminal List'
Recensie

Recensie Prime Video-serie 'The Terminal List'

Een ex-Navy SEAL die nu schrijver is van actiethrillers denkt wellicht dat veel geschoten altijd raak is, maar overdaad schaadt.

Regie: Frederick E.O. Toye, Sylvain White, M.J. Bassett, e.a. | Cast: Chris Pratt (James Reece), Constance Wu (Katie Buranek), Taylor Kitsch (Ben Edwards), Jeanne Tripplehorn (Secretary Hartley), Riley Keough (Lauren Reece), Arlo Mertz (Lucy Reece), e.a. | Aantal afleveringen: 8 | Speelduur: 51-65 minuten | Jaar: 2022

In een talkshow zei Chris Pratt eens "“ voor de grap, maar niet helemaal "“ dat acteren vrij simpel is: gewoon je tekst opzeggen met een neutraal gezicht, en de montage zal er wel voor zorgen dat het publiek er zelf de juiste emotie uit haalt. De kijker van acht afleveringen waarin Pratts hoofdpersonage een vrij uitdrukkingsloos hoofd aanhoudt zal daar wellicht anders over denken.

Commandant James Reece leidt onwetend zijn mannen naar hun dood in een missie die volledig misloopt. Alleen hijzelf en één andere Navy SEAL komen levend uit de strijd. Maar er hangt een luchtje aan de zaak. Reece hoort zichzelf op een geluidsopname dingen zeggen die hij zich niet kan herinneren en iemand met wie hij aan de bar een drankje deed blijkt de dag ervóór al te zijn overleden.

Reece begint zich zelfs af te vragen of hij na zo veel missies nog wel goed bij zijn hoofd is. Maar zodra hij thuis zijn vrouw en kind dood aantreft, weet hij het zeker: dit is allemaal opzet. Terwijl hij gaat uitzoeken wie hiervoor verantwoordelijk is, zal hij ijskoud wraak nemen op elk individu dat een aandeel had in de moord op zijn gezin.

Waar Pratt op doelt als hij spreekt over neutraal acteren heet het Koelesjov-effect. Dit houdt in dat door de montage de kijker zelf invult wat in een personage omgaat. Toon je eerst een maaltijd om van te watertanden en daarna de acteur, dan zal je automatisch zijn honger zien. Maar toon je eerst een bloederig karkas en daarna exact hetzelfde beeld van de acteur, dan zie je als kijker de subtiele shock in zijn ogen.

Dat het effect bestaat, houdt niet in dat het altijd toepasbaar is. Pratts lege blik is hilarisch als knuffelbaar leeghoofd Andy in Parks and Recreation een domme opmerking maakt. En we weten allemaal wat er gebeurt als je krijsend wegrent van een computergeanimeerde dino, dus ook in Jurassic World is zijn strakke hoofd prima op zijn plek. Maar in een televisieserie over een getraumatiseerde man die geen grip meer heeft op de realiteit kan een acteur niet klakkeloos rekenen op een montagetrucje. Een hoofdrolspeler die de aandacht niet kan vasthouden maakt ruim zeven uur beeldmateriaal een lange zit.

Het is echter zeker niet uitsluitend het acteerwerk dat The Terminal List ervan weerhoudt een kwaliteitsserie te zijn. Alles begint met een verhaal en dat was in dit geval het gelijknamige boek van ex-Navy SEAL Jack Carr. Het zien van de verfilming maakt het duidelijk dat hij veel gelezen en gezien heeft in het actiethrillergenre. De initialen van het hoofdpersonage zijn misschien zelfs een knipoog naar andere bikkels uit actiethrillers: Jack Ryan en Jack Reacher.

Ergens een liefhebber van zijn brengt het risico met zich mee dat er te veel bekende elementen bij elkaar worden gebracht. De eerste twee afleveringen gaan voor "gebeurt dit allemaal nou echt of zit het toch in mijn hoofd?", daarna wordt het "ze houden ons in de gaten, maar we gaan dit tot op de bodem uitpluizen" en zodra dat een beetje loopt slaat de serie om naar "boeit me niet hoe of wat, ik neem wraak". Tegen het einde kan je natuurlijk, zoals verwacht, ook op een reeks onverwachte wendingen rekenen om het plaatje compleet te maken.

Het zou op zich nog best knap zijn geweest als dit alles strak werd aangepakt, maar helaas. Het plot wordt volledig in dialoog uitgelegd. En krijg je een keer even visueel wat geleerd, dan is het er te dik bovenop gelegd. Die onbetrouwbare kantoormedewerker loopt namelijk niet zomaar even naar zijn eigen kamertje. Nee, dat gebeurt met alerte blikken over zijn schouder terwijl er sinistere achtergrondmuziek speelt. Waar het bronmateriaal al niet het sterkste verhaal was, heeft de vertaling naar het kleine scherm geen verbeteringen aangebracht.

Prime Video schreeuwt van de daken wat de enorme budgetten van hun series zijn, dus het is geen verrassing dat ook deze toevoeging aan hun assortiment prima oogt. Het oog wil ook wat, maar professionele productie is niet genoeg om een serie bingewaardig te maken.

★★☆☆☆

The Terminal List is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is wanneer de 'Supernatural'-prequel 'The Winchesters' uitkomt
Series / Nieuws

Dit is wanneer de 'Supernatural'-prequel 'The Winchesters' uitkomt

The CW heeft bekendgemaakt dat de Supernatural-prequel The Winchesters deze herfst uitkomt.

Nog een paar maanden wachten voordat Supernatural-fans de prequel-serie The Winchesters kunnen bekijken op The CW. De serie komt in oktober uit.

Supernatural draaide voor maar liefst vijftien seizoenen, en eindigde met een totaal van 327 afleveringen. De laatste hiervan was 19 november 2020 te zien. Nu is het bijna tijd voor de prequel-serie, genaamd The Winchesters.

Releasedatum The Winchesters
The CW heeft aangekondigd dat The Winchesters dinsdag 11 oktober in première gaat. Nieuwe afleveringen zijn vervolgens iedere week op dezelfde dag te checken, hoewel het aantal afleveringen nog niet bekend is.

In februari van dit jaar besloot The CW een pilot voor The Winchesters te schieten, die in mei goedgekeurd werd waardoor het eerste seizoen van de serie een feit was.

The Winchesters gaat over John en Mary, ouders van de originele helden, Sam en Dean. In de nieuwe serie spelen Drake Rodger en Meg Donnelly de hoofdrollen, met Nida Khurshid, Jonathan Fleites, Demetria McKinney en Bianca Kajlich ook in belangrijke rollen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'Bridgerton'-ster onzeker over mogelijke seksscènes
Series / Nieuws

Nieuwe 'Bridgerton'-ster onzeker over mogelijke seksscènes

Hannah Dodd gaat Francesca Bridgerton spelen in de populaire serie, maar ze is er niet zeker of ze wel haar eigen seksscènes wil acteren.

Wanneer het over Bridgerton gaat, hebben mensen het al snel over de vele seksscènes die vooral in het eerste seizoen vaak aanwezig zijn. Een nieuwe castlid van de serie weet nog niet of ze zelf ook in zo'n scène wil verschijnen.

Dan hebben we het over Hannah Dodd, die Francesca Bridgerton gaat spelen in de serie. Dit is de zesde zus in de familie waar de naam van de serie op gebaseerd is, die in de eerste twee seizoenen gespeeld werd door Ruby Stokes maar voor het derde seizoen opnieuw gecast moest worden.

Dodd over Bridgerton
Beide seizoenen van Bridgerton waren een doorslaand succes op Netflix, maar beide seizoenen werden tevens bekritiseerd vanwege het grote aantal seksscènes dat erin zit. Vooral seizoen 1 zat er vol mee. De verwachting is dat dit de komende seizoenen er niet veel minder op gaat worden.

Dus, als je net als Dodd een van de zussen speelt in de Bridgerton-familie, dan weet je al bijna hoe laat het is. In een recent interview heeft Dodd haar mening gedeeld over potentiële seksscènes die ze mogelijk ooit zou moeten filmen:

"Ik ben een enorme fan van Bridgerton, dus ik ben van 'kom maar op met de romantiek,' maar dan denk 'dat wil ik niet doen'. Ik wil het voor de mensen die kijken, maar om het daadwerkelijk te doen is best wel eng."

Een actrice zal natuurlijk nooit gedwongen worden om dergelijke scènes te filmen, maar Dodd wist wel waar ze aan meedoet voordat ze de rol accepteerde. We gaan het zien, of niet, in seizoen 3 van Bridgerton. Wanneer dit nieuwe verhaal verschijnt, is nog niet duidelijk.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spannende teaser voor finale 'The Boys' seizoen 3
Series / Nieuws

Spannende teaser voor finale 'The Boys' seizoen 3

Het is bijna zover: de finale van The Boys seizoen 3 staat voor de deur. Hier is de teaser.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het derde seizoen van The Boys zit er alweer bijna op. Nog een hopelijk spectaculaire aflevering te gaan voordat we weer minstens een jaar op het vervolg moeten wachten. Zie hier een teaser voor de seizoensfinale!

Met nog een aflevering van The Boys seizoen 3 op de planning, zijn er nog genoeg verhaallijnen om af te ronden. Gaat het allemaal lukken in ongeveer een uur tijd? Laten we het hopen.

Seizoensfinale teaser
In een korte teaser krijgen we een preview van wat we kunnen verwachten in deze vermoedelijk actievolle finale. Zo zien we hoe Black Noir, die weer terug is bij Homelander, zijn messen scherpt als voorbereiding op zijn aanval op Soldier Boy.

Ook Butcher lijkt er klaar voor te zijn, terwijl Hughie zijn goede kant weer eens laat zien door te zeggen: "We save everyone. Even if they don't deserve it." De clip eindigt met, tenzij het misleiden gesneden is, Homelander en Butcher die elkaar vijandig aankijken. Dat doen ze regelmatig.



The Boys seizoen 3 aflevering 8 is deze vrijdag op Amazon Prime Video te checken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom Kenobi spelen in 'Obi-Wan Kenobi' makkelijker was voor Ewan McGregor dan in de prequels
Series / Nieuws

Waarom Kenobi spelen in 'Obi-Wan Kenobi' makkelijker was voor Ewan McGregor dan in de prequels

Obi-Wan Kenobi-acteur Ewan McGregor legt uit waarom hij de rol voor de Disney Plus-serie makkelijk weer op kon pakken.

Onlangs was Ewan McGregor voor het eerst sinds jaren weer als Obi-Wan Kenobi op het scherm te zien. De acteur geeft aan dat het een stuk makkelijker was om het personage te spelen dan tijdens het filmen van de prequels. En hier is waarom.

Dat heeft alles te maken met Alec Guinness, de acteur van Obi-Wan Kenobi in de originele Star Wars-trilogie. McGregor probeert zijn acteerwerk als Obi-Wan te baseren op de manier waarop Guinness hem destijds speelde.

McGregor over Obi-Wan Kenobi
De Obi-Wan die we in de originele trilogie zagen, lijkt een stuk meer op de Obi-Wan die we in Obi-Wan Kenobi zien dan de versie uit de prequels. McGregor legt het uit:

"Hem spelen was makkelijker, op een manier omdat de een soort van gebroken Obi-Wan Kenobi, het solidaire, eenzame personage dat we aan het begin van de serie aantreffen, komt iets dichter in de buurt van Alec Guiness' Obi-Wan Kenobi dan de mijn Obi-Wan die hagedissen berijdt enzo. Dus, ik hield er enorm van. En ik moet altijd Alec Guinness in mijn hoofd of op mijn schouder hebben zitten, waar hij ook is, ik moet deels als hem voelen wanneer ik de rol speel. En ik voel me dan iets dichterbij hem."

Of we Ewan McGregor nog eens als Obi-Wan Kenobi in actie gaan zien, is op dit moment nog niet duidelijk. Zo weten we niet of er een tweede seizoen van Obi-Wan Kenobi gaat komen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Stranger Things' seizoen 4
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Stranger Things' seizoen 4

Zet de megahit van Netflix je wereld nog steeds ondersteboven?

Regie: Matt Duffer, Ross Duffer, Shawn Levy, e.a.| Cast: Millie Bobby Brown (Eleven), Winona Ryder (Joyce Byers), Gaten Matarazzo (Dustin Henderson), Caleb McLaughlin (Lucas Sinclair), Sadie Sink (Max Mayfield), e.a. | Aantal afleveringen: 9 | Speelduur: 64-150 minuten | Jaar: 2022

De heldhaftige zelfopoffering van Billy, de laatste blik van Hopper; het zinderende einde met de 'Battle of Starcourt' van seizoen drie staat nog op het netvlies gebrand van iedere Stranger Things-fan. Zelfs na bijna drie jaar wachten gaat de hype rondom deze serie onverminderd verder. Kan het vierde seizoen de hooggespannen verwachtingen waarmaken?

Na het verlies van Hopper is Eleven met Joyce, Jonathan en Will naar het zonnige Californië verhuisd. Gescheiden van haar vrienden, gestript van haar krachten en worstelend om haar plek te vinden op haar nieuwe school, zien we hoe El de schijn probeert hoog te houden naar de achterblijvers in Hawkins. Ze schrijft brieven naar Mike over haar nieuwe vrienden en haar leuke tijd op school, terwijl ze in werkelijkheid wordt behandeld als een paria.

In Hawkins is het leven ondertussen ook veranderd. Max vecht tegen de trauma's van het verliezen van haar broer Billy, Lucas doet een gooi naar het leven van een populaire basketballer en de vriendengroep lijkt versplinterd. Als Joyce vertrekt om samen met Murray een strohalmpje hoop op het overleven van Hopper na te jagen, zijn alle verhaallijnen zo van elkaar losgerukt dat de kijker uitgedaagd wordt om alle losse elementen aan elkaar te blijven koppelen.

Om de wirwar van gebeurtenissen nog wat op te frissen, worden ook weer nieuwe personages toegevoegd. Pareltjes als de nerdy metalfan Eddie Munson en de continu stoned zijnde pizzabezorger Argyle brengen de nodige humor in een verhaal dat steeds meer richting het horrorgenre beweegt. Toch zien we El en haar kornuiten het liefst samen vechten tegen de donkere krachten van de Upside Down en is het lang wachten tot ze weer herenigd worden.

Stranger Things wordt geroemd om de perfecte jarentachtigsfeer en de passende muziek. Seizoen vier heeft wederom het stof van wat oude klassiekers geblazen en er zelfs voor gezorgd dat Running Up That Hill van Kate Bush weer een hit is geworden. Onze favoriete metalnerd Eddie doet ook flink wat duiten in het zakje met een episch metaloptreden en verwijzingen naar jarentachtigrootheden als Metallica en, voor de oplettende kijker, Iron Maiden.

Oplettende kijkers kunnen tevens hun lol op met de vele leuke verwijzingen die in de serie verstopt zitten. Bonuspunten als je alle referenties naar A Nightmare on Elm Street weet te spotten, of de degene hebt gezien over het ontstaan van de schurk van dit seizoen, Vecna. Maar leuke verwijzingen maken een serie niet tot een geheel. Want ondanks de perfecte sfeer, humoristische nieuwe personages en extra toevoeging van bloed en horror, worden zeker de laatste twee afleveringen door velen als een anticlimax ervaren.

Die laatste twee afleveringen werden door Netflix geserveerd als een kers op de taart en duren samen bijna vier uur. Daarin worden de verhalen weer bij elkaar gebracht, wat in kortere afleveringen wellicht meer impact zou hebben gehad. Nu wordt alles echter zo breed uitgemeten dat het soms bijna gezapig wordt. A little less conversation, a little more action please, Netflix.

De strijd in Alaska had wat eerder gestreden mogen zijn en meer leuke interacties tussen de tieners waar we gedurende het eerste, tweede en derde seizoen zo van zijn gaan houden waren welkom geweest. Desalniettemin blijft Stranger Things het niveau hoog houden en voelt de serie zelfs cinematisch aan. Het verhaal en het einde houden de kijker hongerig naar meer. Kom maar op met dat vijfde, en tevens laatste, seizoen!

★★★★☆

Stranger Things is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Suicide Squad'-ster heeft overmoedige plannen voor spin-off personage
Series / Nieuws

'Suicide Squad'-ster heeft overmoedige plannen voor spin-off personage

Deze acteur weet (ongeveer) haarfijn te onderbouwen waarom zijn personage perfect is voor een spin-off.

Jai Courtney, bekend van zijn rol als Captain Boomerang uit de DC-serie Suicide Squad, pleit voor een eigen serie op HBO Max voor zijn personage. In een interview vertelt hij alvast wat hij in petto heeft voor de schurk.

DC Comics is de laatste tijd behoorlijk wat aan het opleveren voor Warner Bros.. The Batman deed het meer dan prima in de bioscopen met een box office groter dan 700 miljoen dollar. Daarnaast was Suicide Squad ook een behoorlijke hit op HBO Max.

In de serie waren veel personages wederom te zien, die we al kennen uit de voorgaande film. Hierbij hoorden Rick Flag (Joel Kinnaman), Harley Quinn (Margot Robbie), Amanda Waller (Viola Davis) en ook Captain Boomerang (Jai Courtney).

De toekomst van Captain Boomerang
Jai Courtney heeft nu de stoute schoenen aangetrokken en is op pad om een spin-off te realiseren voor zijn personage. In een gesprek met Comic Book over zijn nieuwe serie The Terminal List nam hij meteen de moeite om zijn ideeën te delen over de spin-off.

Courtney: "Ik heb wel een paar goede ideeën liggen over een personage zoals Boomerang, omdat hij gewoon zo'n leuk figuur is. Ik denk dat het heel cool zou zijn om zijn achtergrond uit te werken en hoe hij in de wereld van DC past".

Hij vervolgt: "Ik denk dat er enorme potentie in het personage zit voor heel veel lol, en we zouden echt de grenzen kunnen opzoeken wat ermee mogelijk is. Dus, ik wacht gewoon op het belletje van Warner Bros…"

Benieuwd naar deze acteur of zijn personage? Het eerste seizoen van Suicide Squad vind je nu op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Metallica weer bovenaan hitlijst door tribute in 'Stranger Things'
Series / Nieuws

Metallica weer bovenaan hitlijst door tribute in 'Stranger Things'

De band, die laatst op Pinkpop Nederlandse rockers omverblies, kreeg een koekje van eigen deeg dankzij Eddie's gitaarsolo.

Stranger Things is een sprankelend voorbeeld van het gebruiken van retropop om een serie een nostalgische tint te geven. Ook Metallica werd daarvan niet gespaard in seizoen 4, maar de band reageerde op sociale media bijzonder lovend nadat hun nummer 'Master of Puppets' in 2022 opnieuw een hit werd.

Eenzelfde lot overkwam Kate Bush, wiens nummer 'Running Up That Hill' weer bovenaan de hitlijsten stond doordat de serie het nummer gebruikte in seizoen 4.

Van Metallica gebruikten de gebroeders Duffer het bekende nummer 'Master of Puppets', waarbij Eddie in de aflevering een epische gitaarsolo opleverde. Metallica is hierdoor te vinden bovenaan de lijst van Spotify's meest beluisterde nummers.

Metallica 'weggeblazen'
Op sociale media reageerde de band op het verschijnen van hun nummer in de hitserie. Lees de hele post hieronder.

Bekijk op instagram

Voor de liefhebbers van zowel Kate Bush als Metallica kan nu het hele vierde seizoen van Stranger Things worden bekeken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De groene heldin op foto uit volgende Marvel-serie van Disney+
Series / Foto's

De groene heldin op foto uit volgende Marvel-serie van Disney+

En ook een blik op de grote schurk uit She-Hulk: Attorney at Law.

Vandaag verschijnt op Disney+ de vijfde en een-na-laatste aflevering van de Marvel-serie She-Hulk, die voluit She-Hulk: Attorney at Law heet. In die serie gaan we de nicht van Bruce Banner ontmoeten die uiteindelijk een Hulk wordt.

Andere bekende Marvel-acteurs die terugkeren als hun personage zijn in ieder geval Tim Roth (Emil Blonsky / Abomination), Mark Ruffalo (Bruce Banner / Smart Hulk) en Benedict Wong als de Sorcerer Supreme Wong.

De afleveringen van She-Hulk: Attorney at Law zijn geregisseerd door Kat Coiro (6 afleveringen) en Anu Valia (3 afleveringen) en duren niet langer dan een half uur per stuk.

Nieuwe foto van Tatiana Maslany als She-Hulk
Hieronder zie je via Empire de nieuwe foto van Tatiana Maslany als Jennifer Walters alias She-Hulk. Opvallend is dat zij net als Smart Hulk niet meer in een normaal mens "terugverandert". Ze blijft gewoon een groen voorkomen hebben.



En dan hebben we ook nog een foto vanuit het magazine, met daarop actrice Jameela Jamil als de Marvel-supervillain Titania. Vanaf 17 augustus start de negendelige serie op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max zet mes in Originals uit Nederland en andere landen
Series / Nieuws

HBO Max zet mes in Originals uit Nederland en andere landen

Warner Bros. Discovery heeft andere plannen en richt zich minder op Europa.

Warner Bros. Discovery probeert na de grote fusie 3 miljard dollar te besparen en heeft nu zijn pijlen gericht op een deel van de Europese programmeertak van HBO Max.

Het mediaconglomeraat zal naar verluidt geen originals meer voor HBO Max maken in Scandinavië, Centraal-Europa, Nederland en Turkije. Bovendien zal het flink wat inhoud van zijn platform verwijderen om andere licentieovereenkomsten los te krijgen.

In een verklaring gedeeld met Variety zegt een woordvoerder van Warner Bros. Discovery dat ze wel lokale inhoud zullen blijven aankopen om de streaming services te verrijken.

Flink minder Europese HBO-producties
Originals die in ontwikkeling zijn worden onmiddellijk stopgezet. Programma's die al in productie zijn gaan door en ook een aantal goedgekeurde projecten gaan door, maar kunnen worden verkocht aan andere streamers.

Enkele van de meest geprezen internationale series van de streamingdienst tot nu toe komen uit Scandinavië. De productie van Originals in Spanje en Frankrijk zullen naar verluidt niet worden geraakt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Worden afleveringen 'Stranger Things' seizoen 5 weer zo superlang?
Series / Nieuws

Worden afleveringen 'Stranger Things' seizoen 5 weer zo superlang?

De gebroeders Duffer, de makers van de serie, leggen hun keuze voor de lengte van seizoen 5 uit.

Het vierde seizoen van Stranger Things had afleveringen waar je 'u' tegen kon zeggen. Dit geldt niet alleen voor de spannende inhoud, maar ook voor de bizarre lengte ervan. De gebroeders Duffer leggen uit waarom zulke lange afleveringen niet meer nodig zullen zijn in het aankomende seizoen.

Met het vijfde seizoen zal Stranger Things helaas als serie ten einde komen, maar voor fans is er goed nieuws. Ondanks dat het afgelopen is voor het huidige verhaal, zullen er wel één of meerdere spin-offs gaan volgen in de nabije toekomst. David Harbour pleitte al voor een spin-off met een jonge, knappe Hopper.

Volgens de gebroeders Duffer zullen de afleveringen van seizoen 5 niet meer zo enorm lang worden als die uit seizoen 4. Het tempo van seizoen 5 zal, volgens hen, veel hoger komen te liggen en zullen we sneller de actie in duiken.

De verwachtingen voor het vijfde seizoen
Tijdens de podcast van Josh Horowitz, genaamd 'Happy Sad Confused', vertelden de twee broers meer over de reden waarom ze weer naar een conventioneler formaat gaan.

Matt zei: "De enige reden dat we denken dat de afleveringen niet zo lang zullen worden is omdat niet langer de kinderen pas na twee uur worden opgeslokt door een bovennatuurlijk mysterie. Je moest ze eerst leren kennen, je moest ze tijdens hun alledaagse leventje zien, hoe ze worstelen met de middelbare school enzovoorts…"

Ook keek Matt vooruit naar seizoen 5 en de aankomende gebeurtenissen: "Zoiets gaat natuurlijk niet meer gebeuren in het vijfde seizoen. Voor de eerste maal hebben we niet alles mooi afgerond aan het einde van seizoen 4. Personages zitten nog midden in de actie, ze hebben al een doel en een drijfveer, en dat zorgt er denk ik voor dat we al een paar uur kunnen besparen om dit seizoen héél anders te gaan maken dan men gewend is".

Het zal nog even duren voordat het vijfde seizoen geschoten, gemonteerd en opgeschoond is, maar het vierde seizoen is ondertussen na lang wachten in zijn totaliteit te vinden op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is de releasedatum van de seizoensfinale van 'The Boys'
Series / Nieuws

Dit is de releasedatum van de seizoensfinale van 'The Boys'

Na lang wachten is het dan bijna zover: op dit tijdstip kan je eindelijk de laatste aflevering zien van seizoen 3!

De laatste aflevering van het derde seizoen van The Boys belooft, zachtjes uitgedrukt, wild te gaan worden. Twee teams zijn er gevormd met dezelfde simpele taak: de ander verslaan. Nu is er nog maar één aflevering over om deze belofte waar te gaan maken.

In het derde seizoen vormden Butcher en Hughie een onverwacht partnerschap met Soldier Boy. Samen vatten ze het plan om Homelander eens flink aan te gaan pakken.

Als antwoord daarop besloot Homelander om Black Noir in te schakelen. De oplossing voor dit conflict zal hoogstwaarschijnlijk te zien zijn in de langverwachte seizoensfinale.

Wanneer komt de seizoensfinale van seizoen 3 online?
De laatste aflevering van The Boys zal te streamen zijn op Amazon Prime Video om 9 uur 's ochtends op 8 juli. De titel van de aflevering is 'The Instant White-Hot Wild'.

Na het grote succes van het derde seizoen is er voor fans van The Boys ook ander goed nieuws. De makers van de serie hebben bekendgemaakt dat er een vierde seizoen aankomt, en dat die vanaf augustus 2022 al in productie gaat!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit wordt de vijfjarige tijdlijn van 'Andor' volgens showrunner
Series / Nieuws

Dit wordt de vijfjarige tijdlijn van 'Andor' volgens showrunner

Met de serie hebben de makers een hele andere aanpak dan met het andere materiaal van 'Star Wars'.

Nu de hype rondom Obi-Wan Kenobi is overgewaaid, kunnen Star Wars-fans alweer gaan warmlopen voor de volgende serie. De showrunner van de nieuwe serie Andor doet een boekje open over wat de kijkers precies qua tijdlijn te wachten staat.

In de aankomende Disney Plus-serie Andor zal Diego Luna wederom te zien zijn als Cassian Andor, bekend uit Rogue One. In zijn eigen verhaal zal een nieuwe uithoek van het scifi-universum worden uitgelicht, en ook op een hele andere manier worden verteld dan we gewend zijn.

Zo luidt de officiële synopsis van de serie: "De serie zal het verhaal vertellen over de ontwakende Rebellion tegen de Empire en laten zien hoe mensen en planeten in hun strijd betrokken werden. Het is een tijdperk vol gevaar, misleiding en intrige, waarin Cassian aanvangt aan een reis die hem tot een ware held zal maken van de rebellen."

De tijdlijn van Andor
In een interview met Empire vertelde Tony Gilory over zijn plannen met de nieuwe serie, evenals over de vijfjarige tijdlijn. Die zal worden verdeeld over twee seizoenen met elk twaalf afleveringen.

Gilroy: "De schaal van de serie is enorm. Regisseurs werken met elk drie blokken, dus we hebben vier blokken van drie afleveringen gedaan [voor seizoen 1]. We overwogen alle keuzes en kwamen op het volgende idee: 'Zou het niet interessant zijn als elk blok één jaar zou voorstellen. Dan komen we met elk blok steeds een jaar dichterbij.'"

Hij vervolgt: "Vanuit een narratief standpunt is het heel opwindend om te werken met iets, waarop je iets laat gebeuren op een vrijdag, zaterdag en zondag, om vervolgens een tijdsprong te maken van een heel jaar."

Het is nu afwachten hoe goed dit nieuwe concept voor Star Wars zal gaan werken. De serie wordt verwacht op Disney+ op 31 augustus. Bekijk de trailer hieronder om alvast warm te worden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.