Netflix maakt meespelen in 'Squid Game' stukken realistischer

Meespelen in 'Squid Game' - het kan bijna!

Netflix gaat een nieuw soort game lanceren, waardoor (bijna) elke fan mee kan doen aan de lugubere spelletjes.

Mitchell van Vuren, 2 augustus 2022 11:55

Netflix heeft een ideale oplossing bedacht voor mensen, die stonden te watertanden om mee te doen tijdens het kijken van de Zuid-Koreaanse hitserie Squid Game. Binnenkort kan iedereen meedoen aan de dodelijke spelletjes zonder fatale afloop via een VR-game, die Netflix er speciaal voor laat ontwikkelen.

Netflix heeft een samenwerking aangekondigd met de gamestudio Immersive Gamebox. Samen zullen ze een multiplayer VR-game ontwikkelen, die gretige fans in staat zal stellen om te concurreren in gesimuleerde versies van populaire uitdagingen uit de serie.

Spelers zullen levens kunnen verliezen of virtueel kunnen geld winnen op basis van hun prestaties in bekende uitdagingen, zoals ‘Rood licht, groen licht’, ‘Knikkeren’ en de bekende ‘Squid Game’. Het spel wordt mogelijk gemaakt door een combinatie van VR (virtual reality) en bewegingssensortechnologie.

Wanneer is de game te spelen?
De nieuwe game zal op 21 september live gaan op negen locaties in de Verenigde Staten. Er zullen ook vier locaties in het Verenigd Koninkrijk zijn.

Deelname is beperkt tot spelers van zestien jaar of ouder. Een speelronde van 60 minuten zal tussen de 20 en de 40 euro kosten, afhankelijk van de locatie. Een release in Nederland is helaas nog niet bekend gemaakt.

Bron: Indiewire

Lees meer over: squid game, netflix, vr, Immersive Gamebox

Populair nieuws