In 'House of the Dragon' heeft iedere draak een eigen persoonlijkheid

Draken 'House of the Dragon' eigen persoonlijkheid

De draken zullen in de prequel een veel grotere rol in het narratief krijgen dan in 'Game of Thrones'.

Mitchell van Vuren, 3 augustus 2022 om 09:20

House of the Dragon zal, niet verrassend, bijzonder veel gaan over draken, en daar hebben de makers van de serie ook uitvoerig over nagedacht. In een recentelijk interview vertelt co-showrunner Sapochnik erover hoe ze elke draak als een individueel wezen tot leven laten komen.
Waar de draken in Game of Thrones zacht uitgedrukt zeldzaam te noemen waren, zijn ze dat allesbehalve in de aankomende prequel. Daenerys Targaryen had er toen slechts drie - Drogon, Rhaegal en Viserion - terwijl de wereld ervan overtuigd was dat het ras uitgestorven was.

In de nieuwe serie bevinden we ons in Westeros gedurende de hoogtijdagen van Huize Targaryen, de drakenrijders die voor lange tijd op de Iron Throne zaten. In totaal zullen er dan ook zeventien draken te zien zijn in de show, waarvan we er negen mogen ontmoeten in seizoen 1, zo vertelde co-showrunner Miguel Sapochnik tegen Empire.

Hoe zijn de draken gemaakt?
De taak om deze draken in de serie overtuigend te maken was dan ook een flinke uitdaging voor de makers. Sapochnik: “Ik heb een boek met honderden [concept]ontwerpen. Het eerste wat ik niet wilde was Drogon overdoen… We bedachten van alles. Maar uiteindelijk kwamen we toch weer uit bij Drogon. Er is iets met Drogon. Hij is net als de Millennium Falcon.”

Hij vervolgde: “Elke nieuwe draak heeft zijn eigen persoonlijkheid gekregen. Dat is wat er nu gebeurt in ons laatste deel van het animatieproces - we passen persoonlijke karaktereigenschappen toe op elk van de draken… Een van hen heeft een [slecht] been. Een ander lijkt meer op een adelaar, omdat ze een beetje neurotisch is. En weer een ander is een oud omaatje.”

Op 21 augustus komt de nieuwe serie online bij HBO.

Bron: Empire

Lees meer over: house of the dragon, game of thrones, hbo max, Miguel Sapochnik

Populair nieuws