search
Meer vrijheid voor tv-acteurs in Hollywood
Series / Nieuws

Meer vrijheid voor tv-acteurs in Hollywood

De acteurs zijn niet langer jarenlang verbonden aan een serie.

De acteurs in Hollywood lijken meer vrijheid te krijgen. Zeker acteurs die jarenlang in een dezelfde serie te zien zijn kunnen uitkijken naar meerdere producties in een dezelfde periode. Dit nieuws komt via The Hollywood Reporter.

Sterren die doorlopend in een succesvolle tv-serie te zien zijn zouden nu vaker als gastrollen en zelfs hoofdrollen kunnen accepteren in andere series op verschillende streamingplatformen en tv-netwerken.

Exclusiviteitsovereenkomsten verleden tijd
Na een decennium van lobbyen om 'exclusiviteitsovereenkomsten' in langlopende tv-series in te perken, heeft acteursvakbond SAG-AFTRA een deal goedgekeurd waardoor acteurs in meerdere series tegelijk kunnen verschijnen.

Volgens de overeenkomst moeten producenten acteurs nu na elk seizoen drie maanden de tijd geven om elke baan aan te nemen die ze willen. Het beperkt de mogelijkheden van een producent een vaste acteur uit een serie tegen te houden om in een andere serie te gaan spelen.

De nieuwe overeenkomst gaat gelden voor werkzaamheden op grond van contracten die op of na 1 januari dit jaar zijn aangegaan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen