search

Ons nieuws van zondag 21 augustus 2022

Eerste indruk 'House of the Dragon'
Series / Featured

Eerste indruk 'House of the Dragon'

De makers wilden met deze prequel niet volledig Game of Thrones zijn, maar de fans lijken te krijgen waar ze naar snakken.

Regie: Miguel Sapochnik | Cast: Paddy Considine (King Viserys Targaryen), Milly Alcock (Young Princess Rhaenyra Targaryen), Rhys Ifans (Otto Hightower), Olivia Cooke (Alicent Hightower), Matt Smith (Prince Daemon Targaryen), Steve Toussaint (Lord Corlys Velaryon), Fabien Frankel (Ser Criston Cole), e.a. | Speelduur: 66 minuten | Jaar: 2022

Terwijl de fans van de boekenreeks A Song of Ice and Fire met smart wachten op de delen die het verhaal afronden, krijgen liefhebbers van de verfilming hiervan, het uiterst populaire Game of Thrones, van HBO wat nieuw vermaak in de vorm van een prequel. Geheel gebaseerd een achtergrondwerk met een vastliggend einde, dus er hoeft niet te worden gevreesd dat er weer een slappe conclusie komt.

Viserys Targaryen, de koning van Westeros zo'n tweehonderd jaar vóór de gebeurtenissen uit Game of Thrones, heeft moeite met het produceren van een troonopvolger. Zijn enige kind Rhaenyra komt als meisje volgens traditie niet in aanmerking, maar gelukkig is zijn echtgenote hoogzwanger. Het grootste deel van zijn aanhangers hoopt dat het een jongetje wordt, zodat de lopende spanning over plan B van tafel kan. Want Viserys' wrede broer Daemon loert op zijn kans en ook enkele leden uit de raad van de koning tonen voorzichtig hun interesse.

Familiedrama, bloedvergieten, draken en een strijd om de troon: welkom terug in Westeros. De makers wilden de kijker een Game of Thrones-gevoel geven, maar tegelijkertijd iets bieden dat geheel op zichzelf staat. In de eerste paar minuten is dat nergens aan te merken. We zijn in het herkenbare King's Landing, horen bekende muziek en zien een Targaryen een draak berijden. De zelfstandigheid is ver te zoeken.

De openingsscène zelf is ook niet erg episch en de minuten die er op volgen zijn ietwat droog. Maar voor je het in de gaten hebt, ben je helemaal opgezogen in de intrige. Er wordt gesproken over de Baratheons en Dorn, maar qua plot en locatie is deze serie volledig geconcentreerd op de zilverharige Targaryens die zich er bewust van zijn dat hun macht puur te danken is aan hun controle over draken.

Wat niet weg te slaan blijkt, is het vertrouwde brute geweld. De gruwelen worden volop in beeld gebracht, op een overtuigende wijze (wat helaas niet gezegd kan worden over de CGI). Het is fantasy maar de wereld is gebaseerd op de Europese Middeleeuwen, waardoor het acceptabel is om te zien hoe mannen elkaar te lijf gaan en lichaamsdelen in het rond vliegen.

Op één scène na: een bepaalde gruwelijke situatie had prima kunnen worden geïnsinueerd met dezelfde gewenste impact, maar de makers kozen voor de shockfactor en laten het je gewoon zien. Het zal een deel van de kijkers even het plezier ontnemen, maar gelukkig is dit niet het slotstuk van de eerste aflevering; er passeert nog genoeg voordat deze introductie wordt afgerond. En tegen die tijd ben je weer terug bij af, je gefrustreerd realiserend dat je weer een hele week moet wachten op de volgende aflevering.

House of the Dragon is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Better Call Saul'-acteur vindt dit enorm teleurstellend aan de serie
Series / Nieuws

'Better Call Saul'-acteur vindt dit enorm teleurstellend aan de serie

Jonathan Banks vindt een deel van Better Call Saul helemaal niet zo geslaagd.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Vorige week kwam Better Call Saul met zijn seriefinale. De show is nu, na zes seizoenen en meer dan zestig afleveringen, voorbij, en daarmee eindigt ook het Breaking Bad-universum.

De serie Better Call Saul volgde Bob Odenkirk als Jimmy McGill, Saul Goodman en latere persoonlijkheid Gene Takavic. Ook zagen we veel Breaking Bad-personages terugkeren, waaronder Giancarlo Esposito als Gus Fring en Jonathan Banks als Mike Ehrmantraut. Laatstgenoemde was niet een en al positief.

Better Call Saul miste dit
Banks vertelde tijdens een interview over Better Call Saul dat hij een specifiek element in de serie miste.

Het gaat vooral om de vraag van wie Mike hield. Banks vroeg zich dat al in 2018 af, maar een antwoord kreeg hij nooit. Banks tegenover EW:

"Je raakt Mike niet aan. Maar als die persoon uit het verleden hem alleen al op zijn schouder aan zou raken, dan zou hij bijna in elkaar storten door die vriendelijkheid, die aanraking," begon Banks.

"Mijn grootste vraag was, en dat stelde mij ook echt teleur, was: mijn zoon heeft een moeder. Maar wie? Wie was zij? En ik had het geweldig gevonden om haar te zien."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lord of the Rings'-serie verliest nu al van 'House of the Dragon'
Series / Nieuws

'Lord of the Rings'-serie verliest nu al van 'House of the Dragon'

Lord of the Rings en House of the Dragon gaan een strijd aan.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans hebben het al over een komende harde strijd tussen HBO Max en Prime Video over de meest populaire fantasyserie. De strijd gaat dan tussen House of the Dragon en The Lord of the Rings: The Rings of Power.

Die strijd bestaat volgens de makers van de series niet. Maar kijk je naar bijvoorbeeld de 'engagement' rond de twee series, blijkt al dat het wel anders zit en er heus wel een strijd is. Eentje die beslecht lijkt te worden in het voordeel van House of the Dragon.

House of the Dragon wint
Een Google Trends-analyse kijkt naar de populariteit van de twee series de afgelopen dertig dagen. Daaruit blijkt dat House of the Dragon veel meer aandacht trekt dan The Lord of the Rings: The Rings of Power.

Tot 30 dagen geleden liep het qua populariteit ongeveer gelijk bij de twee series. Maar in juli werden de eerste trailers voor beide televisieseries online gelanceerd. En dat laat zien dat House of the Dragon populairder is.

House of the Dragon scoorde 100 van de 100 als het op interesse aankomt. Dat ondanks dat de franchise pas sinds 2011 mainstream is. Voor The Lord of the Rings geldt dat de franchise sinds 2001 in live-action bestaat.

House of the Dragon is vandaag gelanceerd; The Lord of the Rings: The Rings of Power begint op 2 september op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max gaf gestoord bedrag uit aan marketing 'House of the Dragon'
Series / Nieuws

HBO Max gaf gestoord bedrag uit aan marketing 'House of the Dragon'

House of the Dragon kostte zelf al veel om te maken, maar de marketing was ook duur.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
HBO blijkt het meeste ooit uitgegeven te hebben aan de marketing van de serie House of the Dragon. Dat meldt The Hollywood Reporter vandaag.

THR wist de hand te leggen op een e-mail van CEO David Zaslav aan zijn personeel. Daarin noemt hij 100 miljoen dollar die uitgegeven zou zijn om mensen naar House of the Dragon te trekken.

Marketing van House of the Dragon
Hoewel Game of Thrones slecht ontvangen werd in zijn achtste seizoen, weten we dat HBO enorm inzet op de serie House of the Dragon. Het idee is om hiermee het schip weer op koers te krijgen.

Om dat allemaal gemaakt te krijgen, geeft HBO dus zo'n 200 miljoen dollar uit aan het eerste seizoen van de serie. Met dat immens hoge bedrag, was het idee dat men een bijzonder mooie serie kon maken.

En dan krijg je dus de intens hoge marketingkosten van House of the Dragon.

De serie House of the Dragon is hier in Nederland vanaf vandaag te zien op HBO Max. Wekelijks zien we een nieuwe aflevering.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix houdt deze series en films vrij van advertenties
Series / Nieuws

Netflix houdt deze series en films vrij van advertenties

De streamer gaat over een tijdje advertenties toevoegen aan zijn content.

Net als de andere streamers komt Netflix met een verhoudingsgewijs goedkoper abonnement waarbij de abonnee in ruil advertenties krijgt te zien tijdens series en films. Maar Netflix zal de content die gericht is op kinderen en de Originals waarschijnlijk advertentievrij houden.

Volgens Bloomberg volgt Netflix hierin Disney+. Die streamingdienst gaf eerder aan dat hun abonnementsvorm met advertenties geen reclame laat zien tijdens series en films voor kinderen.

De laatste jaren wordt steeds meer duidelijk dat reclame en kinderenprogramma's niet samengaan. Google en YouTube betaalden even geleden nog een boete van 170 miljoen dollar.

Mogelijk ook geen advertenties tijdens Netflix Originals
Daarnaast meldt de doorgaans goed geïnformeerde website weten dat de Netflix Originals ook niet worden onderbroken door reclameboodschappen. Dit om te voorkomen dat de makers van de series en films zich gaan terug trekken.

Wat het ook gaat worden, het mag duidelijk zijn dat de streamers kijken hoe ze meer geld kunnen verdienen met de platformen. Dit geld is overigens ook nodig om de vraag naar meer originele content te beantwoorden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bizarre tv-show 'Ring Nation' met deurbellen start binnenkort op Prime Video
Series / Nieuws

Bizarre tv-show 'Ring Nation' met deurbellen start binnenkort op Prime Video

Amazon komt met opvallende komedieshow over hoe mensen zich gedragen voor de deur.

Heb jij al een deurbel met camera, zodat je kunt zien wie er voor je voordeur staat? Door de technologie is deze moderne bel voor iedereen wel bereikbaar en dat levert op YouTube al bizarre video's op. Prime Video komt nu met een tv-show over de cameradeurbel.

De tv-show is gemaakt door Amazon-dochter MGM Television en heet Ring Nation. De presentatie ligt in handen van komiek Wanda Sykes en het concept is simpel en vergelijkbaar met Funniest Home Videos.

Eerste productie na overname MGM
De show is de eerste productie nadat Amazon in 2021 MGM Studios overnam voor maar liefst 8,5 miljard dollar. En er is nog een reden dat de show verschijnt. Amazon komt in 2018 voor 1 miljard dolaar de website Ring.com. Hierop worden beveiligingscamera's verkocht.

Overigens kocht Amazon eerder dit jaar nog iRobot, een partij die thuisroboticabedrijf als robotstofzuigers maakt. Wie weet zien we later wel een serie over de ronde op afstand bestuurbare stofzuigers.

Of Ring Nation ook op de Nederlandse Prime Video komt te staan is nog niet helemaal bekend. Vanaf 26 september start de show in ieder geval in de States.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Smart Hulk op zijn eigen poster na MCU-terugkeer
Series / Posters

Smart Hulk op zijn eigen poster na MCU-terugkeer

De slimme Hulk is nu te zien in de nieuwe Marvel-serie She-Hulk op Disney+.

In Avengers: Endgame zagen we Bruce Banner alias (Smart) Hulk voor het laatst, maar nu is hij terug. In de nieuwe Disney+-serie She-Hulk: Attorney at Law van Marvel Studios is acteur Mark Ruffalo weer te zien als zijn groene Marvel-held.

In de eerste aflevering is te zien hoe Smart Hulk en She-Hulk elkaar "ontmoeten" en hoe de laatste hulp krijgt van de ervaren mannelijk Hulk. Het is nog onbekend of het nu aan de vrouwelijke Hulk is, of dat Smart Hulk later nog terugkeert.

She-Hulk poster voor Hulk
Net zoals bij de vorige series in het Marvel Cinematic Universe krijgen dragende personages uit de meest recente aflevering een eigen poster. Na de aflevering "A Normal Amount of Rage" krijgen we nu de poster van Hulk.

De volgende aflevering staat overigens alweer voor de deur. Aankomende donderdag gaan we verder en krijgen we waarschijnlijk meer te zien van Jameela Jamil als de minder behulpzame Titania. Hoe en wat is uiteraard nog onbekend.

Volg She-Hulk nu op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meer vrijheid voor tv-acteurs in Hollywood
Series / Nieuws

Meer vrijheid voor tv-acteurs in Hollywood

De acteurs zijn niet langer jarenlang verbonden aan een serie.

De acteurs in Hollywood lijken meer vrijheid te krijgen. Zeker acteurs die jarenlang in een dezelfde serie te zien zijn kunnen uitkijken naar meerdere producties in een dezelfde periode. Dit nieuws komt via The Hollywood Reporter.

Sterren die doorlopend in een succesvolle tv-serie te zien zijn zouden nu vaker als gastrollen en zelfs hoofdrollen kunnen accepteren in andere series op verschillende streamingplatformen en tv-netwerken.

Exclusiviteitsovereenkomsten verleden tijd
Na een decennium van lobbyen om 'exclusiviteitsovereenkomsten' in langlopende tv-series in te perken, heeft acteursvakbond SAG-AFTRA een deal goedgekeurd waardoor acteurs in meerdere series tegelijk kunnen verschijnen.

Volgens de overeenkomst moeten producenten acteurs nu na elk seizoen drie maanden de tijd geven om elke baan aan te nemen die ze willen. Het beperkt de mogelijkheden van een producent een vaste acteur uit een serie tegen te houden om in een andere serie te gaan spelen.

De nieuwe overeenkomst gaat gelden voor werkzaamheden op grond van contracten die op of na 1 januari dit jaar zijn aangegaan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zo goed scoort 'House of the Dragon' op Rotten Tomatoes
Series / Nieuws

Zo goed scoort 'House of the Dragon' op Rotten Tomatoes

Is het percentage op de Tomatometer wel voldoende genoeg voor deze Game of Thrones-serie?

Een paar dagen geleden plaatsen we al de eerste recensies voor House of the Dragon en nu hebben we ook het percentage dat op Rotten Tomatoes staat vermeld. En dit op de dag dat de serie van start gaat op HBO Max.

Op het moment van schrijven staat het eerste seizoen van de Game of Thrones-prequel op een prima 85 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. En dat na maar liefst 345 getelde recensies.

Vanaf morgen op de Nederlandse HBO Max
De eerste aflevering "The Heirs of the Dragon" staat vanaf vanavond op de Amerikaanse HBO Max en vanaf morgen op de Nederlandse HBO Max.

In de prequelserie leer je alles over het ontstaan van House of Targaryan, zo'n 200 jaar voor de gebeurtenissen in de moederserie Game of Thrones die in 2019 werd afgerond.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 epische Netflix-series die je niet mag missen
Series / Netflix Kijktip

3 epische Netflix-series die je niet mag missen

Met deze drie topseries kom je de week wel door.

Voor fans van superheldenseries is er meer dan genoeg aanbod te vinden in onze selectie van topseries op de streamingdienst, maar voor de rest van de Netflix-kijkers moet Rowan Atkinsons Man vs Bee ruim voldoende volstaan als kwalitatieve komedieserie. Kijk of er iets voor jou tussen staat!

Gotham | Kijk nu! | 5 seizoenen
Lang voordat hij commissaris werd, bestreed de onervaren politieagent James Gordon misdaad en corruptie in Gotham City om de moord op de ouders van Bruce Wayne te wreken.



Man vs Bee | Kijk nu! | 9 afleveringen
Huisoppasser Trevor, meesterlijk gespeeld door Rowan Atkinson, raakt verwikkeld in een voortdurende strijd met een bij, terwijl hij logeert in een elegant herenhuis vol breekbare spullen.



Jupiter's Legacy | Kijk nu! | 8 afleveringen
In de serie komt het ouder wordende superheldenteam bekend als de Union - geleid door Sheldon Sampson, ook bekend als Utopian - in conflict met hun rebelse kinderen, die zich verheugen op alle voordelen van het hebben van beroemde ouders en superkrachten voor henzelf.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 gewelddadige series op Netflix die je niet wil missen
Series / Featured

3 gewelddadige series op Netflix die je niet wil missen

Netflix heeft natuurlijk een enorm aanbod. Wij lichten 3 toffe titels voor je uit.

Elke week kijken we naar drie series op Netflix die je sowieso niet wil missen. De drie series die we je deze week tippen, zijn vooral erg bruut als het op geweld aankomt.

De drie series die we deze week hebben, tippen we ter gelegenheid van de lancering van House of the Dragon op HBO Max morgen. Want die serie zal ook enorm bruut en bloederig zijn, net als deze drie shows!

Drie tips van deze week
De drie brute series die we deze week tippen zijn Barbaren, over de gruwelijke strijd tegen Romeinse overheersing door onze oosterburen, de gemene vikingen in Vikings: Valhalla en de grove serie Frontier met Jason Momoa.

Barbaren: Een Romeinse officier moet kiezen tussen het machtige rijk waarin hij is opgegroeid en zijn eigen volksstam. Zijn tweestrijd leidt tot een episch historisch conflict.

Vikings: Valhalla: In dit vervolg op 'Vikings' zijn honderd jaar verstreken en staat een nieuwe generatie legendarische helden op om hun eigen lot te bepalen en geschiedenis te schrijven.

Frontier: In het Noord-Amerika van de achttiende eeuw vechten meedogenloze pelsjagers en ondernemers om de heerschappij over de bonthandel vanuit de machtige Hudson's Bay Company.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Epische fantasy overwint alles op Netflix deze week
Series / Featured

Epische fantasy overwint alles op Netflix deze week

The Sandman is ook deze week weer de nummer 1 serie op Netflix.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Elke zondag zetten we de top drie grootste series van dit moment op Netflix voor je op een rij. Deze week staat The Sandman nog altijd helemaal bovenaan de lijst. Uiteraard, vooral nu er weer een nieuwe aflevering van de serie online staat.

We duiken in de top drie. De eerste serie op de lijst is dus The Sandman, dat met zijn elf afleveringen alles overwint op Netflix. Nummero twee is Never Have I Ever, een serie die deze week nieuw op de lijst is. En dan is er hekkensluiter Manifest, dat zijn derde seizoen vorige week online zette.

De top drie
Geen serie wist het dus te winnen van The Sandman in de top drie van deze week:

1. The Sandman: Na jaren gevangenschap begint Morpheus, de koning der Dromen, aan een reis door verschillende werelden om terug te vinden wat hem ontnomen is en om zijn macht te herstellen.

2. Never Have I Ever: Na een traumatisch jaar wil een Indiaas-Amerikaanse tiener populair worden. Maar vrienden, familie en gevoelens maken het haar niet makkelijk.

3. Manifest: Wanneer een vliegtuig jaren na vertrek een mysterieuze landing maakt, betreden de passagiers een wereld die compleet is veranderd en vreemde, nieuwe realiteiten bevat.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video voegde deze series nieuw toe
Series / Featured

Prime Video voegde deze series nieuw toe

Het aanbod van Prime Video groeide deze week met 3 nieuwe titels, niet heel veel dus.

Prime Video voegde deze week 3 nieuwe series toe aan zijn aanbod. Heel veel nieuwe series zijn het daarmee niet, maar interessant mogelijk wel!

Check hieronder het nieuwe aanbod op Prime Video!

All or Nothing: Arsenal (seizoen 1): Alles of niets "“ Arsenal volgt de iconische voetbalclub tijdens een onvergetelijk seizoen. Wanneer de fans terugkeren naar de stadions, moeten Arsenals trainer Mikel Arteta en zijn jonge team hun weg terugvinden naar hun vroegere glorie en naar Europa. Deze serie biedt inzicht in hun hoogte- en dieptepunten op het veld en daarbuiten. Dit is voetbal op z'n best: rauw, dramatisch en vol passie.

Making the Cut (seizoen 3): In het derde seizoen van Making the Cut halen Heidi Klum en Tim Gunn 10 gevestigde ontwerpers van over de hele wereld naar Los Angeles, waar ze het tegen elkaar opnemen in een strijd om de titel grootste nieuwe wereldwijde modemerk. Wekelijks zijn de winnende ontwerpen beschikbaar op de Amazon Making the Cut Stor. De winnaar ontvangt een miljoen dollar om te investeren in zijn of haar merk.

Chasing Life (seizoen 1 en 2): Chasing Life volgt April, 'n journaliste van in de twintig die haar leven eindelijk op de rit heeft. Dan wordt er kanker bij haar geconstateerd en komt alles op z'n kop te staan. Ze moet leren om voor 't leven te blijven gaan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.