search
Overleden 'Star Trek'-actrice wordt de ruimte ingeschoten
Series / Nieuws

Overleden 'Star Trek'-actrice wordt de ruimte ingeschoten

De as van de in juli overleden actrice Star Trek-actrice Nichelle Nichols gaat de ruimte in.

Eind juli dit jaar overleed de gevierde Star Trek-actrice Nichelle Nichols en nu is bekend dat later dit jaar de as van de actrice met een Vulcan Centaur-raket de ruimte in wordt geschoten.

Haar gecremeerde overblijfselen zullen aan boord zijn van de eerste Celestis Voyager Memorial Spaceflight, die zal lanceren vanaf Cape Canaveral. Celestis, Inc. is een particulier bedrijf dat herdenkingsruimtevluchten uitvoert. Dit meldt CNN.

Andere overleden Star Trek-mensen wiens overblijfselen zich ook aan boord van de vlucht bevinden, zijn de as van Gene Roddenberry en zijn vrouw Majel Barrett-Roddenberry, die verschillende rollen in de series speelde, en James Doohan die Montgomery "Scotty" Scott speelde.

As van Nichols de ruimte in
Nichols, die Lt. Nyota Uhura speelde in de originele serie en zes films, stierf op 30 juli op 89-jarige leeftijd. Ze was het enige zwarte personage in de serie tijdens het burgerrechtentijdperk van de jaren zestig.

Ze hielp ook bij het rekruteren van enkele van de eerste vrouwelijke en minderheidsastronauten in de VS aan het eind van de jaren zeventig en tachtig.

De ruimtevlucht zal voorbij NASA's James Webb Space Telescope reizen en gaat de interplanetaire diepe ruimte in.

Aanbevolen artikelen