search

Ons nieuws van zondag 28 augustus 2022

Gecancelde topserie 'Manifest' keert op deze dag terug op Netflix
Series / Trailer

Gecancelde topserie 'Manifest' keert op deze dag terug op Netflix

De gecancelde serie keert in november terug voor een vierde seizoen.

Met de begeleidende tekst "het is allemaal verbonden" is op het YouTube-kanaal van Netflix een teaser trailer verschenen voor het vierde seizoen van Manifest, de thriller die even geleden werd gecanceld maar door Netflix werd gered.

Het vierde seizoen zal uit twee helften bestaan en elke helft bevat tien afleveringen. De eerste reeks zal op 4 november online komen op Netflix.

Manifest - seizoen 4
Het vierde seizoen heeft al een synopsis gekregen: "Ben's (Josh Dallas) vrouw, Grace (Athena Karkanis), wordt vermoord door de onrustige passagier Angelina (Holly Taylor), die ook hun baby, Eden, ontvoert. Cal (Jack Messina) verdwijnt na het aanraken van de staartvin van het vliegtuig en keert dan vijf jaar ouder terug (nu gespeeld door Ty Doran), cryptisch zeggend: 'Ik weet wat ik nu moet doen.'[/i

[i]En we krijgen een snelle glimp van de gezagvoerder van de vlucht wanneer hij weer in de cockpit verschijnt, om enkele seconden later te verdwijnen en overblijfselen van het vliegtuig mee te nemen."




De laatste connectie
Ook verscheen er een pakkende eerste teaserposter voor seizoen 4 deel 1. Op Twitter valt de tekst "✈️ Vijf jaar uit elkaar, nog een laatste kans samen. ️ ✈️ " te lezen en de poster komt met de tekst "Maak de laatste connectie".




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Maker 'American Horror Story' en Netflix slaan handen ineen voor nieuwe serie over notoire slechterik
Series / Nieuws

Maker 'American Horror Story' en Netflix slaan handen ineen voor nieuwe serie over notoire slechterik

Eerste nieuwe beelden net uitgebracht van Evan Peters als seriemoordenaar Jeffrey Dahmer

Als maker en acteur van American Horror Story hebben Ryan Murphy en Evan Peters al de nodige ervaring om spanning en griezelen op het scherm te krijgen. Nu is de samenwerking aangegaan met Netflix om het leven en de gruweldaden van seriemoordenaar Jeffrey Dahmer te vertellen.

Het is daarnaast niet de eerste keer dat Ryan Murphy in het genre van de waargebeurde misdaad duikt. In de serie American Crime Story heeft hij onder andere al de zaak van O.J. Simpson en de moord op Gianni Versace behandeld.

Het verhaal van een moordenaar
Monster: The Jeffrey Dahmer Story zal een tien afleveringen tellende serie worden dat het verhaal verteld over de seriemoordenaar vanuit het perspectief van zijn slachtoffers. Het begint met het leren kennen van Jeffrey Dahmer in de jaren 60 tot zijn arrestatie in de jaren 90.

De eerste beelden laten Evan Peters zien waarin hij gestalte geeft aan zijn versie van Jeffrey Dahmer. Verdere details zijn nog niet bekend over de serie behalve dat deze eind 2022 op Netflix zal verschijnen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De nieuwste Netflix-film wordt compleet afgebrand
Films / Nieuws

De nieuwste Netflix-film wordt compleet afgebrand

Me Time bovenaan Netflix Top 10, maar de ontvangst is wel bijzonder mager.

Met de bekende acteurs Kevin Hart en Mark Wahlberg in de hoofdrollen lijkt Netflix er een nieuwe kijkcijferhit bij te hebben. Het duo speelt in de komedie Me Time. De ontvangst blijkt echter bedenkelijk.

De film komt van regisseur John Hamburg, die onder meer bekend is van de eerdere komedies I Love You, Man en Along Came Polly. Er zijn ook rollen voor Regina Hall, Jimmy O. Yang, Luis Gerardo Méndez, Anna Maria Horsford en Seal.

Me Time: erg mager ontvangen
Als we op Rotten Tomatoes kijken, dan zien we dat de komedie op slechts 8 procent staat na 36 recensies, en dat is uiteraard niet bepaald hoog te noemen.

"Het is zo maf, stom en breed, en er is in de film geen enkele verrassing te beleven," merkt recensent Christy Lemire van FilmWeek (KPCC - NPR Los Angeles) op.

En Vincent Mancini van Uproxx schrijft: "Me Time is een R-rated komedie over ouderschap. Waarom hebben de meeste grappen het gevoel dat ze gericht zijn op 8-jarigen?"

Uiteraard zijn er voldoende mensen die zich kunnen vermaken met slappere komedies en daar is helemaal niks mis mee. Het publiek lijkt echter ook niet zo tevreden, gezien de 33 procent publieksscore op Rotten Tomatoes. Hieronder de trailer.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heftige scènes in 'House of the Dragon' hadden een waarschuwing moeten hebben
Series / Nieuws

Heftige scènes in 'House of the Dragon' hadden een waarschuwing moeten hebben

Sommige mensen vinden dat HBO Max de kijker had moeten beschermen.

Afgelopen maandag verscheen House of the Dragon online op de Nederlandse HBO Max en de serie kreeg een prima aftrap. Maar niet iedereen is even gelukkig met de serie die behoorlijk wat geweld en schokkende beelden laat zien.

Net als in de moederserie Game of Thrones is de prequelserie er niet eentje voor mensen met een zwakke maag. We zien heel wat bloederige en stevige "middeleeuwse" gevechten en zo is er meer. Let op: SPOILERS!

Mensen boos: aflevering had waarschuwing moeten hebben
In een tijd dat alles en iedereen onder een vergrootglas ligt, vinden mensen nu dat de aflevering vooraf een waarschuwing had moeten hebben.

Jen Coates, de directeur van de liefdadigheidsinstelling Sands, vertelde de BBC dat de serie de plicht heeft om kijkers te waarschuwen voor mogelijk schrijnende scènes:

"Ik denk dat het eigenlijk voor iedereen behoorlijk traumatisch is. Elke dag sterven er dertien baby's in het VK. Zo heeft het ook directe impact op een enorme gemeenschap van mensen. Op deze manier [waarschuwing vooraf] kunnen mensen beter worden geïnformeerd en een weloverwogen beslissing nemen om bepaalde scènes of afleveringen te bekijken of over te slaan. Het zorgt ervoor dat mensen schuldgevoelens, schaamte, woede voelen, je kunt je soms erg geïsoleerd voelen."

Ook de vrouwelijke kijker Jacqui Hoepne was flink geschokt na het zien van de scènes waarin een baby te wereld komt:

"Ik voelde dat ik de controle over de situatie kwijtraakte. Het was echt een angstaanjagende ervaring, de scène was triggerend. Aangezien de helft van de wereldbevolking kinderen kan krijgen en velen een geboortetrauma hebben gehad, denk ik dat het nodig zou zijn geweest."

Iedereen moet gewaarschuwd worden
De maker van de spoilerwebsite Doesthedogdie.com, John Whipple, vindt dat streamingdiensten waarschuwingen moeten bevatten die zijn afgestemd op elke specifieke gebruiker:

"Veel triggerwaarschuwingen op de site zijn erg specifiek en zijn niet van toepassing op de meeste mensen. Aan de andere kant heeft iedereen iets in zijn verleden dat ze niet willen herbeleven. Door voorkennis in een film te hebben, krijgen gebruikers weer controle over hoe ze entertainment ervaren. [Streamingservices moeten] de waarschuwingen aanpassen aan elke gebruiker, en mogelijk zelfs aanbevelen wat te bekijken op basis van de specifieke triggers van een gebruiker."

De serie bevat - net als vele andere series en films - stevige beelden. Of HBO Max en andere streamingdiensten nu "trigger-waarschuwingen" gaan plaatsen is maar de vraag. Het gevaar van spoilers ligt om de hoek. Daarnaast is House of the Dragon sowieso R-rated, dus dan zou een kijker kunnen weten dat er heftige beelden voorbij kunnen komen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teleurstelling nadat Netflix wéér een serie cancelt na één seizoen
Series / Nieuws

Teleurstelling nadat Netflix wéér een serie cancelt na één seizoen

Resident Evil na één seizoen gecanceld, acteur reageert behoorlijk teleurgesteld.

Deze week werd duidelijk dat de zwak ontvangen serie Resident Evil geen vervolg krijgt van Netflix. De gameverfilming werd nog groots aangekondigd, maar bleek niet geliefd bij critici en publiek. Toch is er teleurstelling.

De serie van showrunner en schrijver Andrew Dabb lanceerde op 14 juli, maar de acht afleveringen wisten geen indruk te maken. Op de Tomatometer staat Resident Evil op 55%. Het publiek was nog harder: 26%.

In de serie zagen meerdere acteurs. Lance Reddick (Oz, Lost, John Wick) was in vier rollen te zien en nu heeft hij wat teleurgesteld gereageerd via Twitter. De acteur laat weten erg trots op de serie te zijn en bedankt iedereen die deze steunde.

"Een speciaal bedankje aan alle fans die naar Resident Evil op Netflix hebben gekeken, de showrunners, mijn castmates, uitvoerenden en meer. We werkten ons uit de naad en hadden een geweldige tijd," schrijft Reddick bij onderstaande video op Twitter.

Resident Evil: "a hell of a show"
Hij geeft ook aan dat er heel wat liefhebbers zijn van de serie. En hij noemde de serie "a hell of a show." Je kunt de serie hier vinden op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Overleden 'Star Trek'-actrice wordt de ruimte ingeschoten
Series / Nieuws

Overleden 'Star Trek'-actrice wordt de ruimte ingeschoten

De as van de in juli overleden actrice Star Trek-actrice Nichelle Nichols gaat de ruimte in.

Eind juli dit jaar overleed de gevierde Star Trek-actrice Nichelle Nichols en nu is bekend dat later dit jaar de as van de actrice met een Vulcan Centaur-raket de ruimte in wordt geschoten.

Haar gecremeerde overblijfselen zullen aan boord zijn van de eerste Celestis Voyager Memorial Spaceflight, die zal lanceren vanaf Cape Canaveral. Celestis, Inc. is een particulier bedrijf dat herdenkingsruimtevluchten uitvoert. Dit meldt CNN.

Andere overleden Star Trek-mensen wiens overblijfselen zich ook aan boord van de vlucht bevinden, zijn de as van Gene Roddenberry en zijn vrouw Majel Barrett-Roddenberry, die verschillende rollen in de series speelde, en James Doohan die Montgomery "Scotty" Scott speelde.

As van Nichols de ruimte in
Nichols, die Lt. Nyota Uhura speelde in de originele serie en zes films, stierf op 30 juli op 89-jarige leeftijd. Ze was het enige zwarte personage in de serie tijdens het burgerrechtentijdperk van de jaren zestig.

Ze hielp ook bij het rekruteren van enkele van de eerste vrouwelijke en minderheidsastronauten in de VS aan het eind van de jaren zeventig en tachtig.

De ruimtevlucht zal voorbij NASA's James Webb Space Telescope reizen en gaat de interplanetaire diepe ruimte in.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Epische fantasy en meer nieuws op HBO Max deze week
Series / Featured

Epische fantasy en meer nieuws op HBO Max deze week

We zetten alle nieuwe toevoegingen aan het aanbod van HBO Max voor je op een rij.

Elke zaterdag zetten we de nieuwe series op een rij die toegevoegd zijn aan het aanbod op HBO Max. Deze week waren dat er minder dan je misschien gewend bent.

Maar desalniettemin was het een topweek, aangezien House of the Dragon nieuw toegevoegd is! Hieronder zetten we de nieuwe series op een rij:

House of the Dragon: Deze epische serie speelt zich 200 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones af en vertelt het verhaal van het Huis Targaryen.

Back on the Record with Bob Costas (seizoen 2): De legendarische verslaggever Bob Costats komt terug op HBO. Deze nieuwe serie bevat diepte-interviews met de grootste namen in de sport, het amusement en de popcultuur, en discussies over actuele sportkwesties onder leiding van Costas.

NIEUWE AFLEVERINGEN
Last Week Tonight with John Oliver (S09E19, S09E20 en S09E21)
Roswell, New Mexico (S04E11)
Industry (S02E04)
Tuca & Bertie (S03E08)
Rap Sh!t (S01E07)
Primal (S02E07)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Carice van Houten wil rol in 'House of the Dragon'
Series / Nieuws

Carice van Houten wil rol in 'House of the Dragon'

Een terugkeer van Lady Melisandre zou natuurlijk gewoon kunnen. Maar of het gebeurt…

In de serie Game of Thrones was de Nederlandse actrice Carice van Houten in flink wat afleveringen te zien. Die serie werd in 2019 afgerond en heeft nu met House of the Dragon een prequel.

Van Houten speelde de rol van Lady Melisandre alias de Red Woman of de Red Witch. Een terugkeer in House of the Dragon zou technisch mogelijk kunnen zijn. De actrice ziet het wel zitten.

Op haar Instagram Stories plaatste ze - volgens RTL Nieuws - een opmerking van een fan die bijna smeekte of ze kon terugkeren in de prequelserie die afgelopen zondag in première ging en de maandag daarna op de Nederlandse HBO Max verscheen.

Keert Carice terug in House of the Dragon?
Uiteraard is nog niet bekend of ze terugkeert, maar alles lijkt mogelijk. De eerste aflevering leunde al zwaar op de moederserie, dus het is niet ondenkbaar dat we een aantal bekende gezichten krijgen te zien.

Mocht Carice nog niet opduiken in dit seizoen, dan kan het ook in seizoen twee gebeuren. Recent werd officieel duidelijk dat er een vervolg zal komen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Met zoveel afleveringen eindigt 'Stranger Things' definitief
Series / Nieuws

Met zoveel afleveringen eindigt 'Stranger Things' definitief

Het schrijversteam werkt aan het verhaal en hint naar het aantal afleveringen.

Het vierde seizoen van Stranger Things staat ondertussen in zijn geheel op Netflix. Het was voor de fans maar liefst drie jaar wachten. Nu is het wachten op seizoen vijf, dat de reeks waarschijnlijk zal afronden. Maar met hoeveel afleveringen?

Het schrijversteam is ondertussen gestart om het verhaal te bepalen van het afrondende seizoen van de serie die werd bedacht door de Duffer Brothers en startte in 2016.

De serie bevat tot op heden een prima 34 afleveringen, met acht of negen afleveringen per seizoen.

Acht afleveringen voor seizoen 5
Het officiële Twitter-account van het schrijfteam van Stranger Things (@strangerwriters) heeft onlangs naar het aantal afleveringen van seizoen 5 gehint.

De BTS-afbeelding lijkt te bevestigen dat seizoen 5 minder afleveringen zal hebben dan zijn voorganger, en toont een whiteboard met 8 afleveringen. Check het bericht hieronder maar:



Het vierde seizoen werd in mei en juli op Netflix gezet in twee delen. Sommige afleveringen hadden een speelduur van een film. Je vindt de serie uiteraard op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel Studios is nu al klaar met nieuwste tv-serie
Series / Nieuws

Marvel Studios is nu al klaar met nieuwste tv-serie

Echo met Alaqua Cox als Maya Lopez / Echo verschijnt midden 2023.

Nog voor de release van Hawkeye op Disney+ werd duidelijk dat Marvel Studios zijn zinnen had gezet op een soloserie voor het personage Echo. Nu zijn de opnames al afgerond. Dit werd duidelijk via actrice Alaqua Cox.

Cox, die in het echte leven ook doof is, speelde in Hawekeye de rol van het dove personage Maya Lopez / Echo die werkt voor de schurk Wilson Fisk / Kingpin. Het einde van de serie verklapte dat er meer in het vat zit voor Echo.

In de serie zien we in ieder geval Vincent D'Onofrio als Wilson Fisk / Kingpin, Charlie Cox als Matt Murdock / Daredevil, Zahn McClarnon als William Lopez en Devery Jacobs als Julie.

Opnames voor Echo afgerond
Het was Cox zelf die onthulde dat de opnames voor Echo zijn afgerond. De camera's startten in april dit jaar en vonden vooral plaats in Georgia en Atlanta.



Over de serie werd eerder onthuld: Na de gebeurtenissen in Hawkeye in New York City, keert Maya Lopez terug naar haar geboorteplaats, waar ze haar verleden moet verwerken. Ze zal opnieuw contact maken met haar Indiaanse roots en haar familie en gemeenschap moet omarmen.

Tijdens Comic Con San Diego werd duidelijk dat Echo onderdeel is van Phase 5 van het Marvel Cinematic Universe en dat de serie ergens in het midden van 2023 moet verschijnen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Topacteur gevonden voor grote fantasyserie van Disney+
Series / Nieuws

Topacteur gevonden voor grote fantasyserie van Disney+

Christian Slater (We Can Be Heroes) wordt de schurk in de nieuwe fantasyserie.

Al een tijdje werkt Disney+ aan een nieuwe verfilming van de bekende The Spiderwick Chronicles-verhalen van Tony DiTerlizzi en Holly Black. Nu hebben we weer wat belangrijk nieuws. De serie heeft een bekend Hollywood-acteur aangetrokken.

Acteur Christian Slater, bekend van onder meer de Netflix-superheldenfilm We Can Be Heroes en de misdaadklassieker True Romance, is volgens Variety aangetrokken om de voornaamste slechterik te gaan spelen.

Spiderwick Chronicles-serie van Disney+
De serie volgt een familie die naar het huis van hun betovergrootoom verhuist en een wereld van feeën ontdekt die parallel aan die van hen bestaat. Slater zal schitteren als Mulgarath, een ogre-schurk met een onverzadigbaar verlangen om te consumeren.

Mulgarath wil de geheimen in 'Field Guide to the Natural World' van Arthur Spiderwick voor zichzelf hebben en gebruiken voor een duister plan dat zal helpen zijn honger te stillen.

Paramount Television Studios en 20th Television werken aan het project, met Aron Eli Coleite als showrunner. Kat Coiro is de regisseur van de eerste twee afleveringen en zal ook uitvoerend producent zijn.

De serie moet in 2023 verschijnen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 epische series om in één ruk op Netflix te bingen
Series / Netflix Kijktip

3 epische series om in één ruk op Netflix te bingen

Heb je 'The Sandman' en 'The Witcher' allang afgekeken? Geen zorgen, wij hebben nieuw fantasyvoer voor je!

Met The Sandman zijn veel kijkers nog wel even zoet, maar wat moet je in hemelsnaam erna met al je tijd?! Voor deze fantasyfanaten zette de redactie van SerieTotaal weer enkele geweldige fantasyseries van Netflix op een rijtje. Ontdek hieronder of er iets voor jou tussen zit!

The Shannara Chronicles | Kijk nu! | 2 seizoenen

De Vier Landen, normaal een land van magie en vrede, wordt geconfronteerd met een bedreiging buiten de mens om: Demonen. Maar de bron van de magie, de magische boom die bekend staat als de Ellcrys, is stervende, en dus vervaagt de muur, die de mensen van de demonen scheidt.

Wanneer de beschermers die de boom verzorgen allemaal gedood worden, wendt de wijze Druïde Allanon zich tot Amberle, de laatst overgebleven leerling, om de boom te redden. Alleen zij kan het zaad van de Elfenboom naar het verre Bloedvuur brengen, om de Ellcrys te herplanten en de Demonen te stoppen.



Warrior Nun | Kijk nu! | 10 afleveringen

Nadat ze wakker is geworden in een mortuarium, ontdekt een tiener dat ze nu superkrachten bezit. Ooit was ze enkel een weeskind, nu is ze de uitverkoren Halo-draagster voor een geheime sekte van demonenjagende nonnen.



Ragnarok | Kijk nu! | 2 seizoenen

In deze moderne verbeelding van de Noorse mythologie in het heden worden de jongeren uit het fictieve stadje Edda gedwongen te reageren op extreme klimaatverandering. De wereld is aan het veranderen, en sommigen zouden kunnen beweren dat we op weg zijn naar een nieuwe Ragnarok. Tenzij iemand op tijd ingrijpt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'She-Hulk' negeert deze MCU-gebeurtenis volledig
Series / Nieuws

'She-Hulk' negeert deze MCU-gebeurtenis volledig

De blip in het MCU lijkt in She-Hulk niet te zijn gebeurt, waarom?

Het Marvel Cinematic Universe kreeg in Avengers: Infinity War te maken met de Snap. De helft van het leven verdween. In Endgame was er vervolgens de Blip. Het verdwenen deel keerde terug. In Phase 4 werd het laatste veel behandeld, maar in She-Hulk: Attorney At Law gebeurt dat niet.

"Zoveel series en films in de MCU hebben dat al een beetje behandeld en, weet je, er is veel over gepraat dat het gewoon voelde als, oké, zoveel mensen hebben dat onderwerp al behandeld dat we het hebben geaccepteerd," legde Gao uit aan Lifehacker.

"We leven in een wereld waar dat is gebeurd en mensen verder gaan met het leven," aldus de showrunner over het niet behandelen van de Blip in She-Hulk.

Aflevering drie verschijnt aankomende donderdag
De serie is vooral een komedie waarin we nieuwe en bestaande personages opnieuw zien en dan vooral als ze verdedigd worden door Walters. Mogelijk zien we in aflevering drie meer van Emil Blonsky van Tim Roth.

De derde afelevering van She-Hulk: Attorney at Law staat aankomende donderdag op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor 'Supernatural'-fans: trailer 'The Winchesters'!
Series / Trailer

Goed nieuws voor 'Supernatural'-fans: trailer 'The Winchesters'!

Eerste beelden uit de prequelserie die Supernatural terugbrengt naar het kleine scherm.

Alweer even geleden werd er na vele seizoenen definitief een punt gezet achter de fantasyserie Supernatural met voornamelijk Jared Padalecki als Sam Winchester en Jensen Ackles als Dean Winchester. Later dit jaar start de prequelserie The Winchesters.

In The Winchesters gaat dit keer voornamelijk over Meg Donnelly als Mary Campbell en Drake Rodger als John Winchester. De serie wordt omschreven als een "supernatural love story".

Het verhaal volgt het prille begin van de relatie tussen de Vietnamveteraan John Winchester (Drake Rodger) en de ervaren jager Mary Campbell (Meg Donnelly).

Er is ook nog een snelle glimp van Jensen Ackles als Dean, die het verhaal vertelt.

Trailer voor The Winchesters
Rodger en Donnelly zijn de derde set acteurs die de rollen op zich nemen van het stel, na Jeffrey Dean Morgan en Samantha Smith als de versies in Supernatural, samen met Matt Cohen en Amy Gumenick als de jongere versies in flashbacks.

The Winchesters gaat op dinsdag 11 oktober in première op The CW. Op HBO Max vind je alle seizoenen van Supernatural.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.