Magische trailer 'Jonathan Strange & Mr. Norrell'

Trailer 'Jonathan Strange & Mr. Norrell'

BBC-serie over rivaliserende tovenaars bevat een hoofdrol voor o.a. Eddie Marsan.

Jan-Peter Rook, 29 april 2015 om 17:43


Hierboven kun je kijken naar de trailer van Jonathan Strange & Mr. Norrell, een tv-serie gebaseerd op het gelijknamige boek van Susanna Clark. Kort gezegd is het een stormachtig verhaal van rivaliserende tovenaars in een alternatieve variant van het Engeland aan het begin van de negentiende eeuw. De titelrollen worden gespeeld door Bertie Carvel en Eddie Marsan.

Aan het begin van de negentiende eeuw gelooft Engeland niet meer in praktische magie. De zonderlinge Mr Norrell (Marsan) zorgt op een dag voor opschudding wanneer hij de standbeelden van York Cathedral laat bewegen en praten. Met wat overtuiging en hulp van zijn zakenpartner Childermass (Enzo Cilenti) gaat Norrell naar Londen om de regering te helpen met de oorlog tegen Napoleon. Hier zorgt hij vervolgens voor heel wat opschudding met zijn uitzonderlijke gaven.

Jonathan Strange & Mr. Norrell, een creatie van Clark, Toby Haynes en Peter Harness, bevat verder rollen voor Alice Englert, Marc Warren, Samuel West en Charlotte Riley. De première bij BBC One vindt volgende maand plaats.

Bron: Sci-Fi Now

Lees meer over: Jonathan Strange and Mr Norrell, bbc, Susanna Clark, Toby Haynes, Peter Harness, Bertie Carvel, Eddie Marsan, Alice Englert, Marc Warren, Samuel West, Charlotte Riley

Informatie over de serie: Jonathan Strange & Mr Norrell

Populair nieuws