search

Ons nieuws van woensdag 29 april 2015

Veel fans ontevreden met vertrek Dempsey uit 'Grey's'
Series / Nieuws

Veel fans ontevreden met vertrek Dempsey uit 'Grey's'

Er zullen wel veel nieuwe personages geïntroduceerd worden, waaronder een gespeeld door Joe Adler.

Het vertrek van Patrick Dempsey uit de serie Grey's Anatomy na elf seizoenen is niet goed gevallen bij fans. Vorige week werden de afleveringen uitgezonden, waarin Dr Shephard (ook wel bekend als Dr McDreamy) uit de serie werd geschreven. De romance tussen Derek en Meredith (gespeeld door Ellen Pompeo) komt daarmee tot een eind. Deze vormde sinds de eerste aflevering het centrale thema waar de serie omheen werd gebouwd. De laatste paar seizoenen was hun verhaallijn iets minder prominent en was Dempsey al minder te zien, omdat zijn personage een baan had aangenomen in een andere stad, maar de Mer/Der romance was nog steeds een favoriete verhaallijn bij de fans.

Natuurlijk worden wel vaker grote personages uit series geschreven, maar het vertrek van Dempsey kwam als een schok, omdat hij vorig jaar voor twee seizoenen bijtekende. Volgens een poll van de Hollywood Reporter stemde 67 procent dat ze McDone zijn met de serie van Shonda Rhimes vanwege het verdwijnen van het personage van Derek.

De makers van de serie zouden druk bezig zijn om het gemis op te vullen, door volgend seizoen veel nieuwe castleden toe te voegen. Een van de nieuwe castleden zal Joe Adler zijn, die eerder te zien was in The Mentalist. Wat de rol van Adler wordt, is nog niet bekend gemaakt. Volgens The Hollywood Reporter gaat hij waarschijnlijk een nieuwe stagiaire van Grey Sloan Memorial ziekenhuis spelen. Zijn personage zal al in de laatste twee afleveringen van het elfde seizoen te zien zijn, die volgende week in Amerika worden uitgezonden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Magische trailer 'Jonathan Strange & Mr. Norrell'
Series / Trailer

Magische trailer 'Jonathan Strange & Mr. Norrell'

BBC-serie over rivaliserende tovenaars bevat een hoofdrol voor o.a. Eddie Marsan.Hierboven kun je kijken naar de trailer van Jonathan Strange & Mr. Norrell, een tv-serie gebaseerd op het gelijknamige boek van Susanna Clark. Kort gezegd is het een stormachtig verhaal van rivaliserende tovenaars in een alternatieve variant van het Engeland aan het begin van de negentiende eeuw. De titelrollen worden gespeeld door Bertie Carvel en Eddie Marsan.

Aan het begin van de negentiende eeuw gelooft Engeland niet meer in praktische magie. De zonderlinge Mr Norrell (Marsan) zorgt op een dag voor opschudding wanneer hij de standbeelden van York Cathedral laat bewegen en praten. Met wat overtuiging en hulp van zijn zakenpartner Childermass (Enzo Cilenti) gaat Norrell naar Londen om de regering te helpen met de oorlog tegen Napoleon. Hier zorgt hij vervolgens voor heel wat opschudding met zijn uitzonderlijke gaven.

Jonathan Strange & Mr. Norrell, een creatie van Clark, Toby Haynes en Peter Harness, bevat verder rollen voor Alice Englert, Marc Warren, Samuel West en Charlotte Riley. De première bij BBC One vindt volgende maand plaats.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'Dragon Ball' serie op komst
Series / Nieuws

Nieuwe 'Dragon Ball' serie op komst

Voor het eerst in achttien jaar komt er een nieuwe serie in de franchise.

Sinds Dragon Ball GT in 1997 tot een einde kwam, is er geen nieuwe officiële animeserie meer geweest in de Dragon Ball-franchise. Komende juli komt er een einde aan deze achttien jaar durende periode zonder serie in de franchise. Er zal een geheel nieuwe serie komen in de franchise, met de titel Dragon Ball Super.

De show neemt de gebeurtenissen in Dragon Ball, Dragon Ball Z, Battle of Gods en Resurrection of F mee, maar negeert alles van Dragon Ball GT. De serie van Akira Toriyama gaat een paar jaar nadat Majin Buu verslagen is van start, in een tijd waarin vrede heerst op Aarde.

Veel meer details zijn er niet over de nieuwe serie. Eerder dit jaar verscheen nog de tweede geanimeerde film in de franchise, met de titel Resurrection of F.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Crossover afleveringen brengen 'SVU', 'Chicago Fire' en 'P.D.' samen
Series / Nieuws

Crossover afleveringen brengen 'SVU', 'Chicago Fire' en 'P.D.' samen

Drie shows komen samen in speciale afleveringen rond Ted Bundy- achtige moordzaak.

Vorig jaar maakte NBC met veel succes crossover afleveringen tussen Law and Order: SVU en Chicago Fire, die een record aan kijkcijfers behaalde voor Chicago Fire. Nu heeft NBC het nog grootser aangepakt door een zaak uit te laten spelen met een crossover tussen SVU, Chicago Fire en P.D..

Gisteren werd de aflevering van Chicago Fire op de Amerikaanse zender NBC uitgezonden. Hierin gaat Olivia Benson (gespeeld door Mariska Hargitay) op bezoek in Chicago om een oude moord en verkrachting te onderzoeken. De zaak zal zich vanavond vervolgen in de afleveringen van P.D. en Law and Order: SVU.

De zaak van de eerste crossover vorig jaar was een spannende rond een pedofielennetwerk. Die van dit jaar klinkt ook goed met een zaak rond een Ted Bundy- achtige seriemoordenaar. Deze dader wordt gespeeld door Dallas Roberts, bekend van The Walking Dead.

"Het is een beetje als Justice League," zei SVU showrunner Warren Leight aan Variety. "Het is leuk om verschillende helden samen te zien. "[Bij de vorige crossover aflevering] was het duidelijk dat er een geweldige chemie was tussen Benson en Voight (Jason Beghe). Dat was de moeite waard om opnieuw te doen."

In Nederland wordt Law and Order: SVU uitgezonden op Net5, Chicago Fire en P.D. op Fox.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer balletdrama 'Flesh and Bone'
Series / Trailer

Eerste trailer balletdrama 'Flesh and Bone'

Nieuwe Starz-productie is een bedenksel van 'Breaking Bad'-schrijfster Moira Walley-Beckett.Starz heeft de eerste trailer online gezet van Flesh and Bone, een nieuwe dramaserie van de met een Emmy bekroonde Breaking Bad-schrijfster Moira Walley-Beckett. De eerste van in totaal acht afleveringen werd geregisseerd door David Michôd (Animal Kingdom).

Flesh and Bone volgt Claire, gespeeld door Sarah Hay (Black Swan), een jonge danseres met een moeilijk verleden. Ze sluit zich aan bij een prestigieuze balletinstantie in New York. Haar zelfdestructieve neigingen en haar ongeremde ambitie zijn een garantie voor mooie confrontaties met haar labiele artistieke regisseur, gespeeld door Ben Daniels (House of Cards), en een ongewenste bezoeker uit het verleden.

Flesh and Bone gaat op 8 november 2015 in première.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer 'Grodd Lives' voor nieuwe aflevering 'The Flash'
Series / Video/clip/featurette

Trailer 'Grodd Lives' voor nieuwe aflevering 'The Flash'

De gorilla breekt los!In de 21e aflevering "Grodd Lives" van The Flash zal Grodd zijn opwachting maken. De gorilla wordt losgelaten door de Reverse Flash (Tom Cavanagh) om hem te beschermen tegen Barry (Grant Gustin), Joe (Jesse L. Martin), Cisco (Carlos Valdes) en Caitlin (Danielle Panabaker) die op hem jagen.

Bovenaan zie je een verlengde trailer voor de aflevering die volgende week uitgezonden zal worden op 5 mei. Onderaan ook twee promotionele foto's uit de serie van The CW.

Net als de andere superheldenseries begint The Flash af te ronden. Op 19 mei wordt de 23e en laatste aflevering "Fast Enough" van seizoen één uitgezonden.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix Kijktip: 'The Killing'
Series / Nieuws

Netflix Kijktip: 'The Killing'

Scandinavische topper die je op het puntje van je stoel houdt.

Een paar weken terug werd als Kijktip de Amerikaanse versie van The Killing uitgelicht, maar ook de originele Scandinavische serie (originele titel Forbrydelsen) is te bekijken via Netflix. Deze Deense politieserie ging in 2007 op de Deense tv in première en veroverde daarna de rest van de wereld. De spannende verhaallijn, duistere sfeer en goede acteurs werden het voorbeeld van hoe een fijne crime moest worden neergezet en kreeg veel navolging.

Het eerste seizoen genaamd Forbrydelsen I gaat over de eigenwijze inspecteur Sarah Lund die met haar collega Jan Meyer belast is met het onderzoek naar de moord op een negentienjarig meisje. Er zijn verbindingen met de politiek en elke stap die ze zetten, lijkt ze weer een nieuwe weg in te doen slaan. Meer verklappen zou zonde zijn, want juist de verschillende plottwists maken deze serie tot zo'n geweldige kijkervaring. Wat bijzonder aan de serie is, dat je veel verschillende personages volgt en hierdoor ook als kijker detective speelt. Soms weet je hierdoor meer dan het onderzoek en moet je wachten tot Sarah en co de puzzelstukjes ook bij elkaar weten te lachen. Ook zie je niet alleen het onderzoek, maar ook de familie van het slachtoffer. Niet alleen ben je aan het uitvogelen of een van hun meer over de moord

Het eerste seizoen van de serie bestaat uit 20 afleveringen. De eerste 10 werden uitgezonden tussen januari en maart 2007. Initieel was de bedoeling dat de tweede helft het jaar erop pas op de buis zou verschijnen. De serie was echter zo ontzettend populair, dat werd besloten om snel weer te gaan filmen en ze een half jaar eerder uit te zenden in de herfst van 2007. Daarna werd het ook in andere landen een enorm succes waaronder in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Het won dan ook onder meer een BAFTA en een internationale Emmy award.

Een van de geweldige elementen aan The Killing is de casting van Sofie Gråbøl als Sarah Lund. Zij weet op perfecte wijze dit onsociale personage neer te zetten (met een voorliefde voor Scandinavische gebreide truien) die een goed instinct heeft als agente en zich nooit laat afschepen, zelfs als ze het hiermee moeilijk maakt voor de mensen om haar heen en haarzelf. Ook Søren Malling (ook bekend als Torben Friis uit Borgen) is geloofwaardig en heeft de juiste chemie met Gråbøl. Verder komen in seizoen ook andere topacteurs langs zoals Lars Mikkelsen als Troels Hartmann, die bezig is met een campagne om burgemeester te worden.

Op Netflix kun je alleen de eerste twintig afleveringen kijken. Dit seizoen is het beste vanwege de sterke case die je telkens op het verkeerde been zet, maar ook het tweede en derde seizoen zijn meer dan de moeite waard. Deze zijn (nog) niet te zien op Netflix, maar wel op DVD uitgebracht onder het Lumière Crime Series label.

Wie nog nooit een Scandinavische serie heeft gekeken, omdat ze ervan uitgaan dat een serie in een vreemde taal als het Deens niet zal boeien, zal verbaasd staan van hoe onopvallend de taalbarrière eigenlijk is. Voor wie houdt van spannende series is dit dus zeker het proberen waard en de originele The Killing is dan een hele goede serie om een start te maken om dit genre te ontdekken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.