Voor het eerst kijkcijfers Netflix onthuld

Voor het eerst kijkcijfers Netflix onthuld

Daredevil werd alleen al door 10 procent van de abonnees bekeken, binnen elf dagen na de release.

Jim Pedd, 30 april 2015 08:00

Netflix geeft nooit informatie vrij over de kijkcijfers van zijn films en series. Voor het eerst is nu wel informatie naar buiten gekomen over de kijkcijfers van zijn series. Dit via Luth Research, dat een panel van Netflix-abonnees heeft gevolgd om te kijken wat ze wanneer kijken. De informatie is niet perse schokkend, maar biedt wel een interessant perspectief op hoe de grootste streamingdienst het doet.
Zo blijkt Daredevil binnen elf dagen na de release al door 10 procent van de abonnees bekeken te zijn. House of Cards werd na dertig dagen pas door 6,5 procent van de abonnees bekeken. Verder werd Unbreakable Kimmy Schmidt door zo’n 7,3 procent van de Netflix-abonnees bekeken, een maand na de release. Andere series doen het iets minder goed: Bloodline en Marco Polo trokken langzaam een groot publiek.

Er moet overigens wel een kanttekening geplaatst worden bij de kijkcijfers die Luth Research meldt. Het kijken via televisie is namelijk niet geregistreerd, dus geen televisies met internetverbinding, maar ook geen spelcomputers of andere soortgelijke zaken met internettoegang.

Bron: Variety

Lees meer over: netflix, kijkcijfers, viewer, streamingdienst, abonnees, daredevil, house of cards, unbreakable kimmy schmidt, bloodline, marco polo, luth research, onderzoek

Populair nieuws