search

Ons nieuws van donderdag 30 april 2015

Eerste blik op productie stills van 'Between'
Series / Foto's

Eerste blik op productie stills van 'Between'

Nieuwe thrillerserie met Jennette McCurdy is vanaf 21 mei wekelijks op Netflix te zien.

De nieuwe Netflix- serie Between met in de hoofdrol Jennette McCurdy zal vanaf 21 mei wekelijks te zien zijn. Vandaag werden de eerste beelden van de serie vrijgegeven, waarbij we alvast een beetje kunnen zien wat we mogen verwachten.


In de serie Between zijn alle mensen boven de 21 overleden aan een mysterieuze ziekte.


De overheid sluit de hele omgeving hermetisch af. De jongeren zijn hierdoor aan hun lot overgelaten.


Jennette McCurdy speelt een van de hoofdrollen in de serie. Zij werd beroemd dankzij haar rollen in iCarly en Sam & Cat en speelde gastrollen in televisieseries als Malcolm in the Middle, Zoey 101 en .


De cast bestaat uit veel jonge acteurs waaronder Wesley Morgan, Jim Watson en Ryan Allen.

Het eerste seizoen van Between bestaat uit zes afleveringen van een uur, waarvan de eerste aflevering vanaf 21 mei op Netflix gelanceerd wordt. Wekelijks wordt er een nieuwe aflevering toegevoegd.

Kijken jullie al uit naar deze nieuwe serie?

Photo credit: Ken Woroner/Netfix

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ruige Hannibal Lecter op nieuwe posters 'Hannibal' seizoen 3
Series / Posters

Ruige Hannibal Lecter op nieuwe posters 'Hannibal' seizoen 3

Mads Mikkelsen speelt wederom de rol van 's werelds beroemdste kannibaal.

Een aantal nieuwe posters van het derde seizoen van NBC's Hannibal zijn online gekomen. Je kunt de promotionele afbeeldingen uiteraard hieronder bekijken! Op de posters zien we Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen) die zijn strakke uiterlijk in de eerdere seizoenen lijkt te hebben ingeruild voor een ruiger alternatief. Het nieuwe seizoen gaat op 4 juni van start.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Flikken' nu ook naar Rotterdam
Series / Nieuws

'Flikken' nu ook naar Rotterdam

Na Gent en Maastricht is ook de tweede stad van Nederland aan de beurt.Na Flikken Maastricht en Flikken Gent, gaat de AvroTros nu ook een spin-off maken in Rotterdam. De serie moet al in het komende voorjaar in première gaan, blijkt uit bovenstaand promofilmpje dat vrij werd gegeven voor de aankondiging. "Mijn mooie stad kan een paar goede rechercheteams altijd goed gebruiken," aldus burgermeester Aboutaleb in het filmpje. "Het gerucht moet worden ontzenuwd. Het klopt. Flikken komt naar Rotterdam."

De keuze voor de stad viel vanwege de vele aantrekkelijke locaties. Denk daarbij aan de Erasmusbrug en de indrukwekkende skyline van de stad. Verder zal de serie een andere focus krijgen dan Flikken Maastricht. In deze spin-off komt de nadruk vooral op de recherche te liggen.

Verder is er nog geen cast bekend, die moet over ongeveer vier maanden bekend worden gemaakt. In het najaar beginnen dan de opnames van het eerste seizoen, dat tien afleveringen krijgt. Mocht de show populair blijken, volgen meer seizoenen. Toch zijn er hoge verwachtingen waaraan voldaan moet worden, want Flikken Maastricht trekt met enige regelmaat meer dan twee miljoen kijkers.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Interview met January Jones over 'Mad Men'
Series / Nieuws

Interview met January Jones over 'Mad Men'

De actrice sprak met ons over afscheid nemen van Betty Draper, omgaan met roem en wat ze heeft gehouden van de 'Mad Men' set.

January Jones werd bekend met de rol van huisvrouw Betty Draper in de successerie Mad Men. Met seizoen 7 komt er een eind aan deze serie. Michelle Iwema sprak de actrice over Betty, roem en memorabilia van de set.

Hoe heeft de rol van Betty Draper je carrière veranderd?
"Het heeft mijn leven veranderd, heeft me veel mogelijkheden gegeven en was een echte les in het acteren. Matt Weiner [die Mad Men bedacht] ging zoveel kanten op met mijn personage, dat ik zoveel leerde en groeide. Het was acht of negen jaar van mijn leven en ik groeide veel als mens en actrice en maakte er veel vrienden. Het gaf me de mogelijkheid om mijn films kieskeurig te kunnen kiezen, omdat ik wist dat ik een vaste baan had. Nu moet ik weer [/i]hustlen[/i]."

Hoe was het om een personage zolang te kunnen spelen in tegenstelling tot een film, waar je na een paar maanden klaar bent met filmen.
"Ik kan het van harte aanbevelen. Bij een film weet je vanaf het begin wat het verhaal zal inhouden en hoe het eindigt. Met Mad Men ik heb nooit zolang een personage gespeeld en dat zal waarschijnlijk ook niet meer gebeuren in mijn carrière dus ik was erg aan haar gehecht geraakt. We kregen het script altijd een dag van tevoren, dus ik wist nooit wat er met haar personage zou gebeuren dus ik leefde daardoor echt mee met haar leven. Het was een interessante manier om te filmen, want we kregen weinig voorbereidingstijd en 24 uur om onze dialogen te leren."

Heb je iets gehouden van de set?
"Ik heb een zilveren set messen en vorken gehouden. Ze wilden niks weggeven, we moesten voor dingen gewoon betalen."

En de kleding van Betty?
"De kleren worden allemaal geveild dus misschien dat ik dan een bod kan uitbrengen. Het is toch triest, ik zou op zijn minst een van de jurken moeten hebben. Ik vroeg of ik het horloge [van Betty] mocht hebben, maar ze zeiden toen nee. Ja gemeen hè, ik probeer er niet aan te denken anders word ik boos."

Hoe bereidde je je voor op het afscheid van Mad Men?
We hadden een afscheidsfeestje en ik zorgde dat ik daarvoor goed gehydrateerd was, omdat ik wist dat er veel gedronken zou worden! Het was een hele trieste dag en we waren allemaal erg verdrietig."

Hoe ga je om met de aandacht die gepaard ging met de roem, die je hebt gekregen sinds je in Mad Men speelt?
"Ik vind dat je jezelf er een beetje aan kan onttrekken. Vandaag de dag word je aangemoedigd om dingen als Instagram, Twitter en andere sociale media te onderhouden. Maar met wat wij doen, is het belangrijk om iets privé te houden, omdat je altijd wil dat een publiek je zal geloven als je een ander personage speelt. Het is een balans die je moet zien te vinden. Natuurlijk zitten er negatieve kanten aan het vak, maar de voordelen zijn zo groot dat we ervoor kiezen om het werk te blijven doen. Ik heb een heel mooi leven en daar ben ik erg dankbaar voor."

Wie zijn het die je aanmoedigen om meer over je te weten te komen?
"Door de fans, zij willen dingen over je weten. Als je niet iets deelt, zullen ze wat verzinnen. Dus ik probeer daar een beetje controle en regie over te houden. Ik heb bijvoorbeeld een Instagram account aangemaakt. Zo geef je een klein beetje, maar niet alles van jezelf."


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Starship Troopers' krijgt mogelijk televisieserie
Series / Nieuws

'Starship Troopers' krijgt mogelijk televisieserie

De film van Paul Verhoeven krijgt dus een nieuwe kans op tv.

Er wordt al enige tijd gesproken over een remake of reboot van Paul Verhoevens Starship Troopers (1997). Nu lijkt het erop dat de film, die gebaseerd is op het gelijknamige boek van Robert. A. Heinlein, naar het kleine scherm gaat komen. Producent Neal H. Moritz maakte dit bekend aan Hitfix.

"We ontwikkelen het," aldus Moritz. "We hebben er gesprekken over of we er een feature film van moeten maken, of een televisieserie. Dus we zullen het gaan zien."

De franchise spelt zich in de toekomst af, na een oorlog tussen de mensheid en een buitenaards ras van gigantische insecten. De film van Verhoeven was een box office flop, want op een budget van 100 miljoen dollar, werd wereldwijd slechts 121 miljoen dollar verdiend. Desondanks kwamen er twee vervolgfilms en nog een animatieserie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
DVD-recensie: 'Intruders'
Series / Blu-ray Review

DVD-recensie: 'Intruders'

Fantastisch weergegeven uitgave van een matig bekeken BBC-serie.

Bedenker: Glen Morgan | Cast: James Frain (Richard Shepherd), Millie Bobby Brown (Madison O'Donnell), Tory Kittles (Gary Fischer), Mira Sorvion (Amy Whelan), John Simm (Jack Whalen) | Jaren: 2014 | Release: BBC

In 2007 werd het boek The Intruders gepubliceerd, van schrijver Michael Marshall Smith. In augustus 2014 werd door de BBC besloten het boek naar het kleine scherm te brengen. BBC Two en BBC America werkten samen aan de show, die door Eduardo Sánchez en Daniel Stamm geregisseerd werd.

In deze beklemmende psychologische thriller met paranormale trekjes maken we kennis met Jack Whelan. Hij werkte ooit bij de politie van Los Angeles en is een man met een verleden. Toch heeft hij met zijn vrouw Amy een vredig leventje weten op te bouwen. De idylle wordt echter ruw verstoord wanneer Amy plotseling verdwijnt. Terwijl Jack zich nog wanhopig afvraagt waar zijn vrouw gebleven is, klopt zijn oude schoolvriend Gary bij hem aan om hulp bij het oplossen van een moordzaak. Jack heeft in eerste instantie het idee dat Gary een sterk verhaal vertelt, maar naarmate hun gezamenlijke onderzoek vordert doen ze allerlei zeer verontrustende ontdekkingen. Daarbij wordt Jack geconfronteerd met zijn eigen duistere geheimen. Ook begint hij gevaarlijk dicht in de buurt te komen van een geheim genootschap dat bekend staat als Qui Reverti.

Ondanks dat het een prima spannende serie is, waren de kijkcijfers beroerd. De eerste aflevering werd nog bekeken door 0,8 miljoen mensen in de Verenigde Staten, maar dat aantal halveerde al voor de tweede aflevering. Uiteindelijk eindigde de serie met in totaal 0,27 miljoen kijkers. Zodoende dus, dat de BBC besloot er na één seizoen al de brui aan te geven. Dat eerste en enige seizoen is nu verkrijgbaar op Dvd en Blu-ray.Dvd: Intruders | Duur: 360 min. | Release: april 2015 | Video: 16 : 9 | Audio: Engel 5.1 DTS-HD | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 2x Dvd | EAN: 8-717344-756679 | Met dank aan: Just Media Group

Just Media Group heeft voor Intruders een prachtige Dvd-box gemaakt. Je krijgt hoes van standaard formaat aangeleverd, maar het geheel is net iets anders dan reguliere uitgaves. Je treft namelijk een plastic hoes aan, die je van een uitklapbare kartonnen hoes af kunt halen. Voorop de plastic hoes zie je de jonge hoofdrolspeelster van de serie, die als enige op het plastic staat afgedrukt. Daardoor komt ze een beetje naar voren en dat geeft een speciaal gevoel bij deze uitgave.

Achterop de uitgave tref je haar nog eens aan, wederom met een effect waardoor ze naar voren komt. Ook de synopsis van de serie is op het plastic afgedrukt en zweeft daarmee boven de afbeelding die op de kartonnen uitklaphoes staat. Op die hoes staan verder afbeeldingen van de andere hoofdpersonen van de show. Klap je hem open, tref je twee schijven aan. Elk daarvan bevat vier afleveringen; extra's zijn er helaas niet. Mooi aan de uitgave is verder een synopsis voor elke aflevering, die aan de rechterkant te vinden valt. Het enige minpunt van de uitgave is dat het een beetje een karwei kan zijn om het plastic om de uitklaphoes te frommelen. Maar verder ziet het er fantastisch uit.

De videokwaliteit is prima en past bij de duistere sfeer die de serie oproept. Toch tref je zo nu en dan een beetje gebrek aan scherpte aan, maar dat maakt niet dat details verloren gaan. Ergens voegt het zelfs iets toe aan het donkere sfeertje dat in de serie geschept wordt. De audio is beter van kwaliteit en sluit ook goed aan bij de serie. Dialoog is goed te verstaan en zo nu en dan komt de audio lekker hard uit de boxen.

Toekomst
Een tweede seizoen gaat er niet komen van deze BBC-serie. Voor fans heeft Just Media Group gelukkig niet bespaard op de uitgave van dit enige seizoen. Het resultaat is een mooie Dvd-box, in een hoes zoals we die vaker zouden willen aantreffen. Met de beelden zit het verder wel okay en met de audio is het nog beter gesteld.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
BBC lanceert speciaal kanaal in Nederland
Series / Nieuws

BBC lanceert speciaal kanaal in Nederland

Mét dramaseries én Nederlandse ondertiteling.

De BBC heeft besloten komende maand een nieuw televisiekanaal te lanceren in Nederland. Er komt een digitaal kanaal, waarop BBC-series te zien zullen zijn met Nederlandse ondertitels. Daarmee is Nederland de eerste in de niet-Engelstalige wereld, die een 'eigen' BBC-kanaal krijgt. Het nieuwe kanaal wordt op 16 mei gelanceerd met series als Sherlock en The Musketeers.

Een titel heeft de zender ook al gekregen: BBC First. De zender beleefde zijn debuut in Australië, maar Nederland is het eerste niet-Engelstalige land dat dit soort premium zender krijgt. BBC First zal via KPN te zien zijn, voor mensen die daar een interactieve TV-pakket hebben. In de toekomst moeten ook andere Nederlandse aanbieders de zender krijgen.

Overigens zal de BBC in de toekomst zijn nieuwe kanaal ook in andere landen lanceren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Voor het eerst kijkcijfers Netflix onthuld
Series / Nieuws

Voor het eerst kijkcijfers Netflix onthuld

Daredevil werd alleen al door 10 procent van de abonnees bekeken, binnen elf dagen na de release.

Netflix geeft nooit informatie vrij over de kijkcijfers van zijn films en series. Voor het eerst is nu wel informatie naar buiten gekomen over de kijkcijfers van zijn series. Dit via Luth Research, dat een panel van Netflix-abonnees heeft gevolgd om te kijken wat ze wanneer kijken. De informatie is niet perse schokkend, maar biedt wel een interessant perspectief op hoe de grootste streamingdienst het doet.

Zo blijkt Daredevil binnen elf dagen na de release al door 10 procent van de abonnees bekeken te zijn. House of Cards werd na dertig dagen pas door 6,5 procent van de abonnees bekeken. Verder werd Unbreakable Kimmy Schmidt door zo'n 7,3 procent van de Netflix-abonnees bekeken, een maand na de release. Andere series doen het iets minder goed: Bloodline en Marco Polo trokken langzaam een groot publiek.

Er moet overigens wel een kanttekening geplaatst worden bij de kijkcijfers die Luth Research meldt. Het kijken via televisie is namelijk niet geregistreerd, dus geen televisies met internetverbinding, maar ook geen spelcomputers of andere soortgelijke zaken met internettoegang.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.