Deze 3 gloednieuwe films worden sterk bekeken bij Netflix en Prime Video

3 splinternieuwe films worden sterk ontvangen

Filmnieuws - Een pastelkleurige komedie, een rake feelgoodfilm en de remake van een horrorklassieker.

Mitchell van Vuren, 24 september 2022 12:19

Netflix en Prime Video scoren goed met deze drie nieuwe films, die net zijn uitgekomen via hun platformen. Lees hieronder wat de collega's van FilmTotaal erover te zeggen hadden in hun recensies, en ontdek of deze films bij jouw smaak passen!
Espejo, Espejo | Netflix | Kijk nu!
Recensent Femke van Kooten kon wel lachen om het concept van deze film, namelijk dat mensen plots met hun eigen spiegelbeeld kunnen praten. Vandaar dat de film 3.5 uit de 5 sterren kreeg van haar.

Ze vertelt: "De pastelkleuren van het kantoor bieden een prettige achtergrond voor de dialogen die het plot voortstuwen. Deze conversaties zijn snel en soms oprecht grappig. Personages worden wel een beetje als karikaturen neergezet, aangezien ze allemaal maar één uitgewerkte karaktereigenschap hebben, maar dat is de film vergeven vanwege zijn korte speelduur.

Lees hier de volledige recensie.

I Used To Be Famous | Netflix | Kijk nu!
Mark Dijkstra kan deze feelgoodfilm over twee muzikanten de clichés vergeven, wat de film 4 uit de 5 sterren heeft opgeleverd.

Hij stelt: “Waar sommige films over drummers keihard zijn, doet I Used to Be Famous ondanks zijn clichés niets anders dan een glimlach op je gezicht toveren, terwijl je rechtop staat, met je vingers hoog in de lucht, als een echte rockster.”

Lees hier de volledige recensie.

Goodnight Mommy | Prime Video | Kijk nu!
Recensent Arjan Welles vergelijkt kritisch de originele film Ich Seh, Ich Seh en de huidige remake. Het verhaal over het wantrouwen tussen twee kinderen en hun moeder, waarvan ze vermoeden dat het niet langer hun echte moeder is, werd volgens Welles beter verteld in 2014 dan in 2022. Logisch dat de film slechts 2.5 uit de 5 sterren krijgt.

Hij concludeert: “Het is niet altijd een sterk uitgangspunt wanneer een recensie origineel en remake met elkaar vergelijkt. Je moet een film immers op zijn eigen merites kunnen beoordelen. 'Ich Seh, Ich Seh' was echter zo krachtig en sfeervol dat je er als recensent simpelweg niet aan ontkomt. De Oostenrijkse versie is overigens ook op Prime Video te aanschouwen. Vergelijk zelf.”

Lees hier de volledige recensie.

Bron: FilmTotaal

Lees meer over: ich seh ich seh, goodnight mommy, espejo espejo, i used to be famous, netflix, prime video

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws