search

Ons nieuws van zaterdag 24 september 2022

Dit is wanneer 'The Witcher: Blood Origins' verschijnt
Series / Nieuws

Dit is wanneer 'The Witcher: Blood Origins' verschijnt

Dit jaar verschijnt de prequelserie van The Witcher op Netflix en we hebben nieuwe beelden.

Netflix brengt in de zomer van 2023 het derde seizoen van The Witcher online, maar we krijgen meer in de franchise. Nog dit jaar zal namelijk de prequelserie The Witcher: Blood Origins verschijnen.

In The Witcher: Blood Origins gaat we 1200 jaar terug in de tijd voor de gebeurtenissen in The Witcher. We krijgen te zien hoe de Witchers zijn ontstaan en hoe de wereld veranderde en de monsters, mensen en elfen samenkwamen.

Hoofdrollen in de prequel zijn voor Sophia Brown als Éile, Michelle Yeoh als Scian, Laurence O'Fuarain als Fjall, Lenny Henry als Chief Druid Balor en Mirren Mack als Merwyn. Nieuw is dat ook Minnie Driver een rol heeft in de serie.

The Witcher: Blood Origins te zien vanaf 25 december
The Witcher: Blood Origins wordt op 25 december online gezet door de streamer. Hieronder zie je de poster voor de serie. "Worlds will collide." is de begeleidende tekst op Twitter.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Emily in Paris' krijgt van Netflix haar eerste trailer voor seizoen 3
Series / Trailer

'Emily in Paris' krijgt van Netflix haar eerste trailer voor seizoen 3

Het derde seizoen met Lily Collins verschijnt aankomende december op Netflix.

Tijdens het grote online-event Tudum heeft Netflix de eerste trailer voor het derde seizoen van Emily in Paris prijs gegeven. Uiteraard is actrice Lily Collins (Mank en Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile) terug voor de titelrol.

Lily speelt Emily Cooper, een 29-jarige vrouw die van Chicago naar Parijs verhuist voor een baan bij Savoir, als tijdelijk social media-adviseur. Haar avontuur duurt echter iets langer en nu zijn we dus al bij seizoen 3 aanbeland.

Andere rollen komen van Ashley Park (Tales of the City), Philippine Leroy Beaulieu (Call My Agent), Lucas Bravo (Smart Ass), Samuel Arnold (Antony & Cleopatra), Camille Razat (The 15:17 to Paris) en Bruno Gouery (Dokter Maarten). Kate Walsh, William Abadie en Arnaud Viard keren terug in hun bestaande rollen.

Eerste trailer voor Emily in Paris
"🚨 ALLES IS OK! 🚨 Emily In Paris Seizoen 3 is vanaf 21 december te zien op Netflix!" valt er op YouTube bij onderstaande eerste teaser voor seizoen drie te lezen.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer gecancelde topserie 'Manifest' seizoen 4 geeft antwoorden!
Series / Trailer

Trailer gecancelde topserie 'Manifest' seizoen 4 geeft antwoorden!

De eerste beelden uit het afrondende seizoen van de serie die eigenlijk al gecanceld was.

Netflix heeft de afgelopen periode hard gewerkt aan het vierde seizoen van Manifest. Deze serie was eigenlijk al afgeschreven door zender NBC, maar Netflix pikte de serie op en geeft de serie een waardige afronding.

Die afronding komt met een tweedelig seizoen en de delen bestaan elk uit tien afleveringen. Het eerste deel verschijnt al redelijk snel op 4 november. Het tweede definitief afrondende deel verschijnt waarschijnlijk ergens begin 2023.

Een van de belangrijkste rollen is voor Melissa Roxburgh. Ze speelt Michaela Stone, een rechercheur die werkt in het 129e politiedistrict van de NYPD. Ze was een passagier op vlucht 828.

Eerste trailer voor Manifest
Op YouTube valt te lezen: "Onze laatste afdaling begint nu. Manifest S4 Deel 1 komt exclusief naar Netflix op 4 november."


De synopsis van de serie: Wanneer een vliegtuig jaren na vertrek een mysterieuze landing maakt, betreden de passagiers een wereld die compleet is veranderd en vreemde, nieuwe realiteiten bevat.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is wanneer 'The Crown' seizoen 5 verschijnt!
Series / Nieuws

Dit is wanneer 'The Crown' seizoen 5 verschijnt!

Na twee jaar wachten maakt Netflix eindelijk bekend wanneer seizoen vijf van 'The Crown' zal verschijnen, met een geheel nieuwe cast.

Bijna twee jaar na het vorige seizoen heeft Netflix eindelijk bekend gemaakt op welke datum The Crown terug zal keren met een geheel nieuwe cast. Het vijfde seizoen van de Emmy-winnende serie zal op 9 november verschijnen.

In het vijfde seizoen van The Crown zal actrice Imelda Staunton (bekend als de verschrikkelijke Dolores Umbridge in Harry Potter and the Order of the Phoenix) de rol van Queen Elizabeth II spelen. Zij neemt de rol over van Olivia Coleman, die deze in de afgelopen twee seizoenen op zich nam.

Daarnaast zien we Elizabeth Debicki als Princess Diana, Dominic West als Prince Charles, Jonathan Pryce als Prince Philip, Lesley Manville als Princess Margaret en Olivia Williams als Camilla Parker.

Toch nog een extra seizoen
Oorspronkelijk zou seizoen vijf van The Crown het laatste seizoen zijn, maar uiteindelijk heeft showrunner Peter Morgan zich toch bedacht en een zesde seizoen aangekondigd. Dit seizoen zal gaan over de gebeurtenissen in het leven van The Queen gedurende de 21e eeuw, waar veel kijkers al bekend mee zullen zijn.

Hoewel seizoen vijf nog uit moet komen, is de productie van het zesde en laatste seizoen al volop bezig. Deze werd echter tijdelijk gepauzeerd na het nieuws van het overlijden van The Queen op 8 september. Of de productie inmiddels alweer hervat is, is niet bekend.

Seizoen vijf van The Crown is vanaf 9 november te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste foto uit nieuwe 'Bridgerton'-serie van Netflix
Series / Nieuws

Eerste foto uit nieuwe 'Bridgerton'-serie van Netflix

De verwachting is dat Netflix in het aankomende weekend meer details over de serie bekend zal maken...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Verwacht je niet alleen vandaag, maar ook dit weekend aan (heel wat) nieuws over de aankomende Bridgerton-spinoff Queen Charlotte: A Bridgerton Story. Vandaag hebben we alvast het eerste beeld van de spin-off voor je in petto.

Het is niet veel, maar het is beter dan niets zullen we maar denken. Netflix en Shondaland hebben namelijk vandaag het eerste beeld de wereld ingestuurd van de jeugdige koningin Charlotte in de serie Queen Charlotte: A Bridgerton Story.

De jonge koningin zal gespeeld worden door actrice India Amarteifio. De spin-off gaat in het bijzonder over het leven van de jonge kongin Charlotte en haar trouw met koning George. De verwachtingen rond de spin-off zijn in ieder geval hooggespannen. Dit uiteraard niet in het minst omwille van de aanzienlijke populariteit waar de oorspronkelijke reeks op kon (en kan) rekenen.

Meer details volgen
De eerste foto die nu de wereld werd ingestuurd blijkt niets meer (of minder) te zijn dan een voorsmaakje voor wat we de komende dagen mogen verwachten. Netflix heeft namelijk aangegeven dat er nog meer details rond de serie zullen worden onthuld tijdens haar jaarlijkse TUDUM-evenement. Dat wordt gehouden nu zaterdag 24 september.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Controversiële Marvel-personages maken debuut in 'She-Hulk'
Series / Nieuws

Controversiële Marvel-personages maken debuut in 'She-Hulk'

Een bekende groep schurken is te zien in de nieuwe aflevering van 'She-Hulk: Attorney at Law'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De Marvel-serie She-Hulk: Attorney at Law is nu op ongeveer twee derde van het eerste seizoen en blijft met iedere aflevering verrassen. Nu het seizoen een tijdje bezig is, beginnen fans zich af te vragen of er voor She-Hulk wellicht een schurk op de loer ligt. De nieuwe zesde aflevering lijkt hier antwoord op te geven.

In het subplot van de aflevering komen Nikki en Mallory doodsbedreigingen richting Jen tegen op een website genaamd Intelligencia. De situatie wordt nog kritischer als ze ontdekken dat een Intelligencia-lid dat zichzelf "HulkKing" noemt communiceert met een lab, om nog een spuit klaar te maken om Jens bloed af te nemen.

Wat is Intelligencia?
De aflevering dient als eerste kennismaking met de Intelligencia in She-Hulk. Fans speculeerden al langer over de mogelijkheid dat deze groep in de serie zou verschijnen. De groep is een samenstelling van een paar van de slimste Marvel-schurken. Hun meest recente opstelling wordt geleid door MODOK en The Leader.

De Intelligencia is bedacht door Jeff Parker and Paul Pelletier in Fall of the Hulks: Alpha #1 uit 2009. In hun gevecht tegen de Hulk was hun doel het creëren van een machtig wezen door radiatie te gebruiken, waaruit Red She-Hulk, A-Bomb en Amadeus Cho zijn ontstaan.

Nieuwe context voor Intelligencia
Gebaseerd op aflevering zes lijkt het erop dat de Intelligencia gecontextualiseerd gaat worden als een soort activistengroep voor mannenrechten, wat de serie een nieuwe manier geeft om het seksisme en de vrouwenhaat te laten zien waar Jen mee wordt geconfronteerd.

She-Hulk: Attorney at Law is de zien op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix geeft zijn monsterserie een hels vervolg
Series / Nieuws

Netflix geeft zijn monsterserie een hels vervolg

Hellbound krijgt een tweede seizoen en we hebben nu de eerste teaserbeelden.

De Zuid-Koreaanse series doen het ontzettend goed op Netflix. Denk maar aan My Name, Squid Game, Kingdom en All Of Us Are Dead. Maar even geleden was er ook de opvallende horror/monsterserie Hellbound.

Netflix heeft tijdens Tudum het tweede seizoen aangekondigd met een eerste teaser trailer en gaf op YouTube de boodschap "Zet je schrap... De Hel op Aarde keert terug!" mee. Wanneer het seizoen online verschijnt, blijft nog even een geheim.

In Hellbound verdoemen onaardse wezens mensen op bloedige wijze tot de hel. Het gevolg is dat er een religieuze groepering opstaat die goddelijke gerechtigheid propageert.

Eerste teaser voor Hellbound seizoen 2
Met rollen voor Yoo Ah-in, Kim Hyun-joo, Park Jeong-min, Won Jin-ah en Yang Ik-june en de ontvangst was er goed. De serie had wel het nadeel dat vlak daarvoor Squid Game verscheen die alle aandacht opeiste.

Met zes afleveringen vind je Hellbound seizoen 1 nog altijd op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heftige moord in nieuwe 'La Casa de Papel'-serie
Series / Video/clip/featurette

Heftige moord in nieuwe 'La Casa de Papel'-serie

Deel 2 van La Casa de Papel - Joint Economic Area is onderweg.

De serie La casa de papel of Money Heist was een enorm succes voor Netflix. De streamer was er in 2017 snel bij toen het eerste seizoen een succes was op de Spaanse zender Antena 3. Vervolgens verschenen er nog twee uitgebreide seizoenen.

Ondanks dat de Spaanse serie eind 2021 werd afgerond, heeft Netflix grotere plannen met de franchise. Zo verscheen recent al het eerste deel van het Zuid-Koreaanse verlengstuk Money Heist: Korea - Joint Economic Area.

De eerste zes afleveringen verschenen in juni en deel twee, ook met zes afleveringen, moet aankomende winter op Netflix gaan verschijnen.

Officiële clip uit deel 2 van Joint Economic Area
Tijdens het Tudum-event van de streamer is er nu een clip uit deel twee verschenen. Daarin zien we een blik op het vervolg waarin de task force de controle verscherpt en de geniale roversbende zijn spectaculaire plan in werking zet.

Je vindt de eerste zes afleveringen van Money Heist: Korea - Joint Economic Area hier op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Schokkende onthulling in nooit vertoonde 'Squid Game'-beelden
Series / Nieuws

Schokkende onthulling in nooit vertoonde 'Squid Game'-beelden

Front Man uit de topserie Squid Game wordt ontmaskerd in nieuwe clip.

De horrorthriller Squid Game was verleden jaar een groot succes op Netflix en het wachten is op het tweede seizoen. De streamer zal er ongetwijfeld alles aan doen om ook van het vervolg een succes te maken.

Tijdens het Netflix-event Tudum is er een clip vrijgegeven die nog niet eerder te zien was. In de beelden zien we volgens de streamingdienst een "schokkende onthulling" over de Front Man uit de serie.

In een exclusieve clip wordt de Front Man ontmaskerd. Honderden berooide mensen accepteren een vreemde uitnodiging om deel te nemen aan een reeks kinderspellen. De prijs is verleidelijk hoog, maar ook met gevaar voor hun eigen leven. Front Man leidt in Squid Game het spel.

Clip: frontman onthuld
Hieronder zie je de clip met Front Man die gespeeld wordt door Lee Byung-hun en de naam Hwang In-ho heeft. Hij zal in seizoen twee terugkeren, evenals Lee Jung-jae die het hoofdfiguur Seong Gi-hun speelde.

Squid Game seizoen 1 heeft negen afleveringen en kun je in zijn geheel op Netflix kijken.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 gloednieuwe films worden sterk bekeken bij Netflix en Prime Video
Films / Featured

Deze 3 gloednieuwe films worden sterk bekeken bij Netflix en Prime Video

Een pastelkleurige komedie, een rake feelgoodfilm en de remake van een horrorklassieker.

Netflix en Prime Video scoren goed met deze drie nieuwe films, die net zijn uitgekomen via hun platformen. Lees hieronder wat de collega's van FilmTotaal erover te zeggen hadden in hun recensies, en ontdek of deze films bij jouw smaak passen!

Espejo, Espejo | Netflix | Kijk nu!
Recensent Femke van Kooten kon wel lachen om het concept van deze film, namelijk dat mensen plots met hun eigen spiegelbeeld kunnen praten. Vandaar dat de film 3.5 uit de 5 sterren kreeg van haar.

Ze vertelt: "De pastelkleuren van het kantoor bieden een prettige achtergrond voor de dialogen die het plot voortstuwen. Deze conversaties zijn snel en soms oprecht grappig. Personages worden wel een beetje als karikaturen neergezet, aangezien ze allemaal maar één uitgewerkte karaktereigenschap hebben, maar dat is de film vergeven vanwege zijn korte speelduur.

Lees hier de volledige recensie.

I Used To Be Famous | Netflix | Kijk nu!
Mark Dijkstra kan deze feelgoodfilm over twee muzikanten de clichés vergeven, wat de film 4 uit de 5 sterren heeft opgeleverd.

Hij stelt: "Waar sommige films over drummers keihard zijn, doet I Used to Be Famous ondanks zijn clichés niets anders dan een glimlach op je gezicht toveren, terwijl je rechtop staat, met je vingers hoog in de lucht, als een echte rockster."

Lees hier de volledige recensie.

Goodnight Mommy | Prime Video | Kijk nu!
Recensent Arjan Welles vergelijkt kritisch de originele film Ich Seh, Ich Seh en de huidige remake. Het verhaal over het wantrouwen tussen twee kinderen en hun moeder, waarvan ze vermoeden dat het niet langer hun echte moeder is, werd volgens Welles beter verteld in 2014 dan in 2022. Logisch dat de film slechts 2.5 uit de 5 sterren krijgt.

Hij concludeert: "Het is niet altijd een sterk uitgangspunt wanneer een recensie origineel en remake met elkaar vergelijkt. Je moet een film immers op zijn eigen merites kunnen beoordelen. 'Ich Seh, Ich Seh' was echter zo krachtig en sfeervol dat je er als recensent simpelweg niet aan ontkomt. De Oostenrijkse versie is overigens ook op Prime Video te aanschouwen. Vergelijk zelf."

Lees hier de volledige recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe beelden 'Gangs of London' seizoen 2 knallen van je scherm af!
Series / Trailer

Nieuwe beelden 'Gangs of London' seizoen 2 knallen van je scherm af!

De meervoudige BAFTA-winnaar is bijna terug met een tweede seizoen, en dat mag men weten ook!

Gangs of London heeft hoge ogen gegooid met het eerste seizoen, en belooft met een indrukwekkende teaser dat niveau aan te houden voor seizoen 2. Bekijk de intense teaser zelf hieronder!

De serie speelt zich af in het hartje van Londen, dat wordt verscheurd door een bonte groep aan Britse maffiosi. Twintig jaar lang was Finn Wallace (Colm Meaney) de machtigste crimineel in Londen, maar na zijn dood vervalt de stad in een ware bendeoorlog.

Om het nog wat multicultureler te maken heeft de dood van Wallace niet enkel effect op de Britten. Ook de Albanese maffia, de Koerdische vrijheidsstrijders, het Pakistaanse drugskartel en nog veel meer soorten misdadigers roeren zich nu de kaarten anders geschud gaan worden in de Engelse hoofdstad.

De nieuwe teaser
De succesvolle Sky-productie kon rekenen op vier BAFTA's" voor fotografie, geluid, montage en production design. Een tweede seizoen was eminent, en nu is de teaser uitgebracht ervoor. Bekijk hem direct hieronder!



Op 20 oktober zal het nieuwe seizoen uitkomen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste reacties op laatste seizoen 'The Walking Dead' zijn binnen!
Series / Nieuws

Eerste reacties op laatste seizoen 'The Walking Dead' zijn binnen!

De eerste reacties op het laatste seizoen zijn binnen, en ze zijn niet allemaal even positief.

Het laatste seizoen van The Walking Dead staat om de hoek, en de eerste reacties erop zijn nu al binnen. AMC stuurde twee afleveringen al rond onder de pers en critici, die een eerste indruk hebben geschreven over wat ons te wachten staat.

AMC heeft de afleveringen 1117 (Lockdown) en 1118 (A New Deal) vrijgegeven bij een selecte groep kijkers, die zullen uitkomen op dezelfde avond bij AMC. Men is voornamelijk positief, maar ook teleurgesteld dat er iets erg belangrijks nog mist: een einde.

Wat de critici ervan vonden
ComicBook: "Hoewel 'Lockdown' geen 'No Way Out' is - de epische aflevering die de tweede helft van seizoen 6 aftrapte… - is de door Greg Nicotero geregisseerde aflevering intens en meeslepend, een spannende zit van begin tot eind."

WhatToWatch: "Wat we kunnen zeggen is dat deze twee afleveringen exemplarisch zijn voor alles waar we van houden in 'The Walking Dead', inclusief veel zombies, explosieve moorden en tonnen bloed, ingewanden en gore. Team Family komt opnieuw samen om de echte boosdoeners van de apocalyps te bestrijden: mensen die anderen willen uitbuiten voor hun eigen gewin."

Gamespot: "Gedurende tweederde van zijn langgerekte laatste seizoen heeft 'The Walking Dead' niet echt het gevoel dat het tot een einde komt… Na de eerste twee afleveringen van seizoen 11C wacht ik nog steeds tot de trein het station binnenrijdt. Ik denk dat het probleem voortkomt uit AMC's plannen voor een veel groter 'The Walking Dead'-universum - het wordt zelfs op de markt gebracht als het Marvel-achtige 'TWDU'."

Insider: "Ik ben bang dat bepaalde verhalen zullen worden overgeslagen en ingekort in dienst van het opzetten van de drie toekomstige spin-offs met Daryl, Maggie, Negan, samen met de langverwachte terugkeer van Rick en Michonne..."

Op 2 oktober komen de twee afleveringen uit bij AMC.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'True Detective: Night Country' krijgt meer topacteurs
Series / Nieuws

'True Detective: Night Country' krijgt meer topacteurs

Zal het vierde seizoen de eenzame hoogte van de eerste reeks weten te benaderen?

John Hawkes (Deadwood), Christopher Eccleston (Doctor Who), Fiona Shaw (Andor) en jonge acteurs Finn Bennett en Anna Lambe zijn de nieuwste toevoeging aan de cast van True Detective: Night Country.

Het vijftal is te zien naast de eerder aangekondigde Jodie Foster (The Silence of the Lambs) en bokser/actrice Kali Reis in het vierde seizoen van de anthology-serie. Het betreft de eerste tv-rol voor tweevoudig Oscarwinnaar Foster sinds begin jaren '70.

Een ijskoud mysterie
In het nieuwe seizoen reizen we af naar Ennis, Alaska, waar zes mannen die een onderzoekstation bevolken spoorloos verdwijnen.

Om de zaak op te lossen, moeten rechercheurs Liz Danvers (Foster) en Evangeline Navarro (Reis) de duisternis trotseren en een web van leugens ontrafelen.

Lopez, Foster, Barry Jenkins, Adele Romanski, Mark Ceryak, Alan Page Arriaga, Mari Jo Winkler, Chris Mundy, Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Cary Joji Fukunaga en Nic Pizzolatto zijn uitvoerend producenten. het is nog onduidelijk wanneer het vierde seizoen te streamen zal zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Monster: The Jeffrey Dahmer Story' is enorm populair, maar maakt kijkers misselijk
Series / Nieuws

'Monster: The Jeffrey Dahmer Story' is enorm populair, maar maakt kijkers misselijk

De serie is nog maar net uit maar maakt veel los bij de kijkers.

De serie Monster: The Jeffrey Dahmer Story is nog maar net uit maar nu al staat het op nummer één in de Netflix serie top tien. Het waargebeurde verhaal over de Amerikaanse seriemoordenaar Jeffrey Dahmer wordt dus enorm goed gekeken maar het gaat sommige kijkers niet in de koude kleren zitten.

Er is genoeg te bingen van Monster: The Jeffrey Dahmer Story. Sinds het uitkomen van de serie op 21 september zijn alle 10 afleveringen online gezet. De hoofdrol wordt vertolkt door Evan Peters die kijkers ook kunnen kennen van de serie American Horror Story en de film X-Men: Apocalypse. Hij kruipt in de huid van de psychopatische seriemoordenaar Jeffrey Dahmer.

Lovend en geschokt
Kijkers van de serie laten weten erg geboeid te zijn door de serie en door de vertolking van Evan Peters. Echter zijn er ook veel kijkers die het werkelijk te gruwelijk vinden om te kijken. Soms zelfs tot het misselijke aan toe.

in Monster: The Jeffrey Dahmer Story wordt het leven gevolgd van de Amerikaanse seriemoordenaar Jeffrey Dahmer. Hij beroof tussen 1978 en 1991 het leven van 17 verschillende mannen en jongens. In de serie worden de daden van Jeffrey Dahmer op vrij grafische wijze gereconstrueerd.

Heb jij ook een ijzeren maag? Of doet het je niks? Kijk nu alle afleveringen van Monster: The Jeffrey Dahmer Story op Netflix.







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 'House of the Dragon' scoort enorm en spin-off van Jon Snow in de maak
Series / Nieuws

'House of the Dragon' scoort enorm en spin-off van Jon Snow in de maak

Van het legendarische Game of Thrones is genoeg af te leiden.

In de tijd dat Game of Thrones werd uitgezonden stegen de kijkcijfers van de serie tot enorme hoogtes. Nu de spin-off House of the Dragon in première is gegaan komt het Amerikaanse kijkcijferinstituut Nielsen met cijfers. De cijfers zijn enorm goed en nu is er ook sprake van een spin-off over Game of Thrones-personage Jon Snow.

Het interessante aan het verschijnen van House of the Dragon is dat er zowel goede kijkcijfers te vermelden zijn bij deze spin-off maar ook het origineel Game of Thrones scoort weer met terugwerkende kracht. House of the Dragon staat momenteel op de zesde plaats van de top tien meest gestreamde series in de Verenigde staten. Game of Thrones staat zelfs op de derde plaats.

Succes genoeg voor Jon Snow?
Er is dus al wat gaande over een spin-off van Jon Snow. In een eerder bericht werden al meer details hierover gegeven. Kit Harrington, die de rol van Jon Snow speelde, kwam zelf met het idee naar de makers van Game of Thrones. De spin-off zal gaan over het leven van Jon Snow na de gebeurtenissen van het einde van seizoen acht.

Er zijn inmiddels genoeg ideeën gaande binnen HBO over allerlei series binnen het Game of Thrones universum. Het is aan te nemen dat sinds het succes van House of the Dragon de ontwikkeling van deze series in een stroomversnelling zullen komen. Er zullen dus nog meer series aankomen, maar wel alleen als ze aan de creatieve eisen van de makers kunnen voldoen.

Kijk alle afleveringen van House of the Dragon op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijkcijferkanon 'The Masked Singer' is binnenkort weer te zien met nieuw seizoen
Series / Nieuws

Kijkcijferkanon 'The Masked Singer' is binnenkort weer te zien met nieuw seizoen

De zangwedstrijd en spektakel van onthullingen maakt bekend wanneer ze weer terugkomen.

Sinds in Zuid-Korea het programma King of Mask Singer bedacht werd en in 2015 in première ging nam het in razendsnel tempo de wereld over. Het voor de televisieproducenten zodanig originele format werd door veel landen aangekocht, waaronder Nederland. Inmiddels is het vierde seizoen aanstaande en RTL maakt bekend wanneer.

In Nederland ging The Masked Singer in september 2019 in première. Na drie reguliere seizoenen en meerdere nieuwjaars- en kerstspecials is het nu weer tijd voor het vierde reguliere seizoen. Verschillende BN'ers zullen hun opwachting weer maken in allerlei verschillende kostuums en aan de kijker is het weer te raden wie achter het masker zit.

Weer terug in het team
Door de seizoenen heen werd het programma gepresenteerd door Ruben Nicolai en gejureerd door de trouwe panelduo's Buddy Vedder & Gerard Joling en Carlo Boszhard & Loretta Schrijver. Laatstgenoemde is dit seizoen ook weer van de partij. Dit is voor haar collega's en de kijkers een enorme geruststelling want Loretta Schrijver kampt al enige jaren met ernstige gezondheidsproblemen.

Naast de jurering en het commentaar van de panelleden heeft het publiek ook altijd een stem in het programma. Het is namelijk aan hen om te bepalen welke BN'er het beste, of leukste, optreden heeft gegeven. Zij stemmen dan op hun favoriet. Bij de onthulling, waarbij de BN'er aan het eind van het programma bekend maakt wie er achter het masker zit, is wegens geheimhouding het publiek niet aanwezig.

Vanaf vrijdag 4 november is The Masked Singer weer te zien op RTL4. Alle vorige seizoenen kijk je op Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.