search
The Joker centraal in tweede seizoen 'Gotham'
Series / Nieuws

The Joker centraal in tweede seizoen 'Gotham'

Ook worden de geheimen van Wayne Manor onthuld.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

De laatste aflevering van het debuutseizoen van Gotham is onlangs uitgezonden. Showrunner Bruno Heller sprak met The Live Feed en keek alvast vooruit naar het tweede seizoen.


Het eerste seizoen eindigt met een scène waarin Bruce Wayne (David Mazouz) een geheime doorgang vindt in Wayne Manor. Dit geeft echter geen toegang tot de Batcave. "het is een open haard die opschuift en geeft toegang tot een trap. Het is niet de Batcave, want die wordt door Bruce Wayne gecreëerd als hij Batman wordt. Noem het maar zijn vaders kantoor."

Wat Bruce vindt in zijn vaders kantoor wordt belangrijk in het eerste deel van het aansluitende seizoen. "Het geeft de geheimen van zijn ouders prijs, hun verleden. Het geeft Bruce een beeld op de hoop en dromen én geheimen die zijn ouders hadden. De trap leidt naar donkere geheimen," aldus Heller.

Ook onthulde Heller dat we meer te zien krijgen van de Joker. "We krijgen te zien hoe Jerome (Cameron Monaghan), de "proto-Joker" die we al zagen in seizoen 1, aansluit bij de Joker die we kennen. Dat is de voornaamste focus in het eerste deel van het tweede seizoen. We gaan het verhaal vertellen over hoe de Joker is ontstaan."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen