search

Ons nieuws van donderdag 7 mei 2015

The Flash/Arrow spin-off heet 'DC's Legends of Tomorrow'!
Series / Nieuws

The Flash/Arrow spin-off heet 'DC's Legends of Tomorrow'!

The CW geeft een GO en een synopsis.

The CW heeft aangekondigd dat het eerste seizoen van de spin-off van de superheldenseries The Flash en Arrow een officiële GO heeft gekregen. Tevens is er een titel bekend, namelijk DC's Legends of Tomorrow, en is er een synopsis vrijgegeven:

Als helden alleen niet voldoende zijn... dan heeft de wereld legenden nodig. Als je de toekomst hebt gezien, dan wil je die zeker doen voorkomen. De tijdreizende schurk Rip Hunter staat voor de opdracht een groep van helden en schurken samen te stellen om een onstopbare bedreiging te lijf te gaan. Niet alleen de aarde staat op het spel, zelfs de tijd zelf. De vraag is of het team de onsterfelijke bedreiging kan verslaan.

Er zullen rollen zijn voor onder meer Brandon Routh, Victor Garber, Wentworth Miller, Dominic Purcell, Franz Drameh, Caity Lotz en Arthur Darvill. Naar verwachting verschijnt DC's Legends of Tomorrow dit najaar op de buis.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Exclusieve trailer van nieuwe Netflix- serie 'Sense8'
Series / Trailer

Exclusieve trailer van nieuwe Netflix- serie 'Sense8'

Serietotaal heeft de Nederlandse primeur van de trailer van 'Sense8' van de makers van 'The Matrix'.

Michelle Iwema


Binnenkort komt er weer een gloednieuwe serie op Netflix genaamd Sense8 en Serietotaal heeft de primeur van de trailer, die je hierboven kunt bekijken.

Sense8 gaat over acht mensen, verspreid over de hele wereld, die elkaar na een heftig visioen over grote afstanden kunnen zien, voelen en horen en met elkaar kunnen praten. Ze moeten niet alleen leren omgaan met deze nieuwe gave, ze moeten er ook achter komen wat er is gebeurd en waarom, en wat dit betekent voor de toekomst van de mensheid. Ondertussen worden ze ook nog achterna gezeten door een organisatie die op hen vivisectie wilt plegen, hen wil vangen of zelfs wil vermoorden.

Jamie Clayton speelt de rol van Nomi, een transvrouw die een blog schrijft over San Francisco. Bae Doona (bekend van Cloud Atlas zakenvrouw Sun uit Seoul, die ook goed is in martial arts. Bekende acteurs als Daryl Hannah als Angel en Naveen Andrews als Jonas spelen ook mee.

De serie wordt geproduceerd door Andy en Lana Wachowski van The Matrix- trilogie en Babylon 5 bedenker J. Michael Straczynski. De meeste afleveringen zijn geregisseerd door de Wachowskis, de rest wordt gedaan door een aantal verschillende regisseurs waar ze al vaker mee hebben samengewerkt.

Sense8 zal bestaan uit 12 afleveringen, die 5 juni op Netflix te zien zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Officieel: CBS bestelt volledig eerste seizoen 'Supergirl'
Series / Nieuws

Officieel: CBS bestelt volledig eerste seizoen 'Supergirl'

Het beroemde nichtje van Superman krijgt een eigen serie.

Geruchten waren er genoeg, maar nu is het ook officieel. CBS bestelt een volledig eerste seizoen van de serie Supergirl. De hoofdrol is er voor Melissa Benoist. Zij speelt Kara Zor-El, die naar de Aarde komt als ze ontsnapt aan de vernietiging van Krypton. Na vele jaren waarin ze haar krachten verborgen heeft, neemt de voorbeeld aan haar neef Superman, om de held te worden die ze altijd al was.

Naast Benoist zijn er rollen voor Mehcad Brooks als James Olsen, Laura Benanti als Alura Zor-El, Calista Flockhart als Cat Grant, Chyler Leigh als Alexandra "Alex" Danvers, Jeremy Jordan als Winslow "Winn" Schott, David Harewood als Hank Henshaw en, in nog onbekende rollen, Dean Cain en Helen Slater.

Het is niet bekend wanneer de serie op televisie zijn première beleeft.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
The CW bestelt tweede seizoen 'iZombie'
Series / Nieuws

The CW bestelt tweede seizoen 'iZombie'

Olivia Moore mag nog meer misdrijven oplossen.

The CW heeft iZombie verlengd voor een tweede seizoen. De show draait om Olivia "Liv" Moore. Zij was een gedisciplineerde, overijverige medisch student die haar complete leven gepland had… Totdat ze een feestje bezocht dat onverwacht veranderde in een zombie-vreetfestijn. Als één van de nieuwe ondoden, doet Liv haar best om zich onder de mensen te mengen en er zo menselijk mogelijk onder te zien. Via haar nieuwe baan bij een lijkschouwer in Seattle kan ze zoveel hersenen van Jane en John Doe lichamen eten als ze wil.

Ondanks dat ze haar geheim zorgvuldig verbergt, ontdekt haar baas, Dr. Ravi Chakrabarti, haar geheim en wordt hij bijzonder enthousiast van de wetenschappelijke mogelijkheden. Ondanks het enthousiasme van haar baas, blijft Liv veroordeelt tot een eeuwigheid zonder hoop en doel. Tot ze zich realiseert dat ze met elke hersen die ze eet, ze een deel van de herinneringen van die persoon krijgt. Liv begint plotseling visioenen te krijgen vanuit het perspectief van moordslachtoffers.

Hoofdrollen in de serie zijn er voor Rose McIver (Liv), Malcolm Goodwin (Clive Babineaux), Rahul Kohli (dr. Ravi Chakrabarti), Robert Buckley (Major Lilywhite), Alexandra Krosney (Peyton Charles), David Anders (Blaine DeBeers) en Nora Dunn (Eva Moore).

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tv-serie op Blu-Ray: Homeland (seizoen 4)
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Blu-Ray: Homeland (seizoen 4)

Dit keer is Claire Danes in Afghanistan.

Ontwikkelaars: Howard Gordon | Alex Gansa | Cast: Claire Danes (Carrie Mathison), Rupert Friend (Peter Quinn), Nazanin Boniadi (Fara Sherazi), Laila Robins (Martha Boyd), Tracy Letts (Andrew Lockhart), Mandy Patinkin (Andrew Lockhart), Nimrat Kaur (Tasneem Qureshi), e.a. | Uitzending serie: 2011-heden | Tv-zenders: Showtime | BNN | 2BE | Netflix

De thriller Homeland (IMDb = 8,5) is een van de successeries van de zender Showtime. De serie rond de CIA-agente Carrie Mathison (Claire Danes) bewijst namelijk al vier seizoenen zijn kijkers vast te kunnen houden. In het vierde seizoen verhuist Mathison - na haar eerdere missies in onder meer Irak en Iran - naar Afghanistan. Ook daar jaagt ze ook terroristen.

De kijkcijfers van het vierde seizoen (RT = 82%) namen ten opzichte van seizoen 3 wel iets af. Waar de debuutuitzending van dit seizoen niet onder de 1,78 miljoen, kwam de slechts bekeken aflevering van seizoen 4 tot zo'n 1,22 miljoen kijkers. Desondanks was de ontvangst meer dan goed en mocht Danes opnieuw een Golden Globe-nominatie voor haar rol in ontvangst nemen. Eerder won de serie al zes Emmy Awards en vijf Golden Globes. In Nederland zendt BNN de serie uit. Sinds kort is het vierde seizoen beschikbaar op Blu-Ray.

Seizoen 4
In haar nieuwe rol als hoofd van een CIA-afdeling weet Carrie Saul en Quinn te overtuigen om haar te helpen om een van de gevaarlijkste terroristen ter wereld op te sporen. Maar wanneer Carrie een jonge Pakistaan rekruteert, vervaagt de lijn tussen goed en kwaad en loopt de operatie uit de hand. Carrie moet harde maatregelen nemen en alles op het spel zetten om haar land te beschermen.Serie: Homeland - Seizoen 4 | Aantal discs 3 x Blu-Ray | Afleveringen: 12 x ca. 45 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels | Extra's: Interview met Peter Quinn | EAN: 8712626068143 | Release: april 2015 | Met dank aan: 20th Century Fox Home Entertainment

De drie Blu-Ray schijven van deze uitgave van het vierde seizoen van Homeland zitten verpakt in een iets afwijkende box. De losse schijven zitten en een soort booklet met daaromheen een stevige insteekhoes. Ook zit er een foldertje bij waarin duidelijk staat aangegeven op welke schijf de verschillende afleveringen zijn terug te vinden, inclusief de titels en synopsis. Het is niet duidelijk waar de enige extra is geplaatst.

Het beeld van Homeland ziet er fraai uit, met een mooi filmische uitstraling en een lichte laag opzettelijke filmgrain. Tevens is het High Definition-beeld zo scherp als het maar kan en heeft het een redelijke zwartwaarde en detailweergave. De DTS-HD track is surround en is ook voldoende aanwezig. Prima schijven!

Eén extraatje
Alleen op de derde schijf is een extra terug te vinden in de vorm van een zes minuten durende featurette over het personage Peter Quinn, gespeeld door acteur Rupert Friend (Hitman: Agent 47). Via interviews krijgen we een betere blik op de CIA agent/huurmoordenaar. Niet heel veel jammer genoeg.

Vijfde seizoen verhuist naar Berlijn
Het vijfde seizoen moet in september op Showtime in première gaan en speelt zich 2,5 jaar na het vorige seizoen af. Carrie heeft een nieuwe rol en werkt nu bij een privaat beveiligingsbedrijf. De opnames worden opgenomen in de Duitse stad. Hieronder de online "About Season 4"-featurette.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
FX gaat serie maken van 'The Warmth of Other Suns'
Series / Nieuws

FX gaat serie maken van 'The Warmth of Other Suns'

Shonda Rhimes van 'Grey's Anatomy' gaat de serie produceren en Dee Rees schrijft het script.

Michelle Iwema

Het boek The Warmth of Other Suns: The Epic Story of America's Great Migration van Isabel Wilkerson zal de basis vormen voor een nieuwe tv serie, die FX gaat maken. Het boek gaat over de migratie van zes miljoen Afro-Amerikanen tussen 1915 en 1970 van het zuiden in de VS naar staten in het noorden en westen.

Wilkerson won eerder een Pulitzer Prize voor haar werk bij de New York Times en het boek kreeg na publicatie in 2010 geweldige recensies. In het boek wordt het verhaal van de migratie verteld door de ogen van drie personages die deze reis op verschillende tijden maken.

De adaptatie van het boek is nog in een beginstadium, liet Variety weten, maar Dee Rees zal het script maken voor de serie. Zij schreef en regisseerde recent de Bessie Smith biopic Bessie voor HBO. Shonda Rhimes, de bedenker en producent van series Grey's Anatomy en Scandal zal de serie produceren. Het zal de eerste keer zijn voor Rhimes, dat ze een serie produceert voor FX.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
The Joker centraal in tweede seizoen 'Gotham'
Series / Nieuws

The Joker centraal in tweede seizoen 'Gotham'

Ook worden de geheimen van Wayne Manor onthuld.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

De laatste aflevering van het debuutseizoen van Gotham is onlangs uitgezonden. Showrunner Bruno Heller sprak met The Live Feed en keek alvast vooruit naar het tweede seizoen.

Het eerste seizoen eindigt met een scène waarin Bruce Wayne (David Mazouz) een geheime doorgang vindt in Wayne Manor. Dit geeft echter geen toegang tot de Batcave. "het is een open haard die opschuift en geeft toegang tot een trap. Het is niet de Batcave, want die wordt door Bruce Wayne gecreëerd als hij Batman wordt. Noem het maar zijn vaders kantoor."

Wat Bruce vindt in zijn vaders kantoor wordt belangrijk in het eerste deel van het aansluitende seizoen. "Het geeft de geheimen van zijn ouders prijs, hun verleden. Het geeft Bruce een beeld op de hoop en dromen én geheimen die zijn ouders hadden. De trap leidt naar donkere geheimen," aldus Heller.

Ook onthulde Heller dat we meer te zien krijgen van de Joker. "We krijgen te zien hoe Jerome (Cameron Monaghan), de "proto-Joker" die we al zagen in seizoen 1, aansluit bij de Joker die we kennen. Dat is de voornaamste focus in het eerste deel van het tweede seizoen. We gaan het verhaal vertellen over hoe de Joker is ontstaan."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.