search
Na films en series heeft Netflix grote plannen met derde entertainmenttak
Series / Nieuws

Na films en series heeft Netflix grote plannen met derde entertainmenttak

Netflix geeft aan druk bezig te zijn met het uitbreiden naar de derde entertainmenttak, games.

Het gaat de laatste tijd niet zo geweldig met Netflix. Links en rechts verliezen ze abonnees, en de content die op de service verschijnt wordt steeds minder hoog gewaardeerd.

Maar de streamingdienst geeft zich niet zomaar gewonnen, en ze zijn op zoek naar nieuwe manieren om weer succes te bereiken met de streamingdienst. Zo zijn ze van plan zich meer te gaan richten op gaming.

Gaming op Netflix
Dat doen ze al een tijdje, door een bepaald assortiment games aan te bieden via Netflix. Die tak van de service willen ze uitbreiden, op verschillende manieren. Zo zijn ze serieus bezig met het onderzoeken van Cloud Gaming op de dienst.

Netflix geeft aan niet van plan te zijn zichzelf als een consolevervanger in de markt te zetten. Het is een ander businessmodel, gebaseerd op het feit dat je via Cloud Gaming overal kan spelen waar je wil.

Ook opent Netflix een interne gaming studio in Californië. Hier gaan ze dus hun eigen games maken voor het platform. Dit team wordt geleid door Chacko Sonny, de voormalig uitvoerend producent van Overwatch.

Een andere manier waarop Netflix meer abonnees probeert aan te trekken, is door het aanbieden van een goedkopere abonnementsvorm met reclames. Deze gaat binnenkort live.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen